Reklam!

Det här med radioreklam. Jag har funderat en del på det. Viss reklam sätter sig ju definitivt lättare än andra. Vissa glömmer man fort och vissa går man och har med sig i huvudet under i stort sett hela sitt liv.

Har ni någon Radioreklam i absolut inte kan bli av med? Jag har en, en gammal en som gavs ut långt innan jag ens var född men av någon suspekt anledning hade min pappa den på en kassett så jag har hört den otaliga gånger genom min uppväxt.

Varför han hade den på en kassett förtäljer inte historien, kanske för att den faktiskt är lite charmig på något vis. Vad tycker ni? Jag tycker fortfarande att den är rätt rolig och den dyker upp i huvudet på mig mellan varven.

Precis som Telia-familjens gamla reklam från TV. Tyvärr hittar jag inte alla, men håll till godo. Glöm inte att ”filmerna” fortsätter efter texten! Jag måste ändå säga att vissa saker var bättre förr.
Dagens L!

Alltså konversationerna med L bara fortsätter. Ni som har mig på FB vet att jag lagt ut en del konversationer där, men jag ska nog börja publicera dem här också. De är oftast helt underbara.
 
Han: Är poet ett yrke? Eller är det nåt man bara är?
Jag: Ja, alltså en del jobbar ju som författare och skriver bara dikter och poesi, så visst kan det vara ett jobb. Andra gör det bara på fritiden.
Han: Som Björn eller vad han heter.
Jag: Vilken Björn?
Han: Han som pratar om påsken, som du alltid garvar åt.
Jag: Johan Glans menar du?
Han: Ja, precis.
Jag: Nja, jag vet inte om han kan räknas som poet direkt även om han är rätt poetisk ibland. Han är väl i så fall mer komiker.
Han: Som Stefan Löfven?
Jag: *Asg* Han är ju politiker.
Han: Är inte det typ samma sak?
Jag: Vilket då? Komiker och politiker?
Han: Ja? och poeter. Är inte allt typ samma sak?
Jag: Absolut L. Absolut!!
 
😂😂😂

Kossa!

Ja, jag vet att jag redan delat den på IG, men seriöst jag kan verkligen inte sluta skratta. Den är bara så grymt underhållande. Om det beror på min sjuka humor eller något annat vet jag inte, men bara kolla på den!
Stackars kossa! Cow 2  Cow IMG_20170419_201059_046.jpg

Det enda logiska!

Gick in på Canal Digitals sida och skulle kolla om det kommit upp någon mer info om de kanaler som så hastigt och lustigt försvann i måndags morse. Någon ny info hade inte kommit upp – ännu! Men det enda logiska är ju att det kommer strax. Absolut senast 13.30 närmare bestämt.

Ja, jag har irriterande lätt för mig att lägga fokus på helt fel saker.  Razz
wp-1454501431697.jpg

Det här med det svenska språket. 

Nu har T varit i farten igen. Alltså jag älskar att prata med henne. Vi är så lika, tankar som vandrar iväg, ord som är helt fel i sammanhanget för att tanken är före ordet eller för att man helt enkelt är disträ i det man säger/gör.

Härom dagen när stormen Gorm drog fram tittar T ut genom fönstret och utbrister;

”- Fan vad det blåser! Tror du vi får sådant där elektriskt avfall nu…. eller glappkontakt… nej alltså fritt fall… Vad fan säger jag….. STRÖMAVBROTT FÖR HELVETE, jag menar strömavbrott!”

Jag garvade så jag hade ont i magen. Tårarna sprutade verkligen. Både av att se hennes frustration av att inte få fram det hon ville ha sagt samt att det lät så himla kul. Ja du store tid. Tack för garvet.

I ungefär samma veva gnällde hon över sitt stukade finger och säger:

”- Så här ont i fingret har jag aldrig haft, inte sedan jag bröt tån.”

Jag förstår ju liknelsen, men det blev ju ett helt galet syftningsfel. Jag får nog ha en liten svensklektion med henne tror jag bestämt.

En snöskottares dagbok!

Nu när alla denna snön kommit och det fortfarande snöar, då kommer jag onekligen att tänka på denna gamla goding…

9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något finare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa idé jag någonsin haft. Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt. Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick skotta igen. Vilket underbart liv.

12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på julen skulle vara förskräckligt! Bob säger att i slutet på vintern kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror inte att det är möjligt. Bob är en trevlig människa. Jag är glad att han är vår granne.

14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till -20. Kylan får allting att gnistra så. Vinden gjorde mig lite kall, men jag värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet! Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer verkligen i form på det här viset.

15:e December
50 cm till. Sålde min van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera. Jag tycker det är löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som fan. Frugan skrattade i en timme, vilket jag tycker var väldigt elakt.

17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.

20:e December
Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två gånger. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Bob säger att jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig en räkning för jobbet. Jag tror han ljuger.

22:a December
Bob hade rätt om att det blir en vit jul därför att det föll 32 cm till av den där vita skiten, och det är så kallt att det nog inte smälter förrän i augusti. Det tog mig 45 minuter att klä på mig och gå ut och skotta, sedan blev jag tvungen att pissa. När jag klätt av mig, pissat och klätt på mig igen var jag för trött för att skotta. Försökte hyra Bob att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom han har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag tror att den skitstöveln ljuger.

23:e December
Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle juldekorera huset i morse. Är hon knäpp eller? Varför sa hon inte det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det, men jag tror ta mig fan att hon ljuger.

24:e December
15 cm. Snön har blivit så hårt packad av snöplogen att jag bröt av snöskyffeln. Tror jag fick en hjärtattack. Om jag får tag på den djäkeln som kör snöplogen ska jag dra honom i hans kulor genom snön. Jag vet att han gömmer sig runt hörnet och väntar på att jag har skottat färdigt sedan kommer han längs gatan i 100 km i timmen och plogar igen det jag nyss skottat! Frugan vill att vi ska sjunga julsånger i kväll när vi öppnar julklapparna men jag är för upptagen med att kolla efter snöplogen.

25:e December
God jul. 50 cm till av den jävla skitsnön. Blev insöad. Tanken på att skotta gör att mitt blod börjar koka. Gud vad jag hatar snön! Snöplogsföraren kom förbi och frågade om en donation. Jag slog honom i huvudet med snöskyffeln.

26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan flyttade jag hit för? Alltihop var HENNES ide. Hon går mig på nerverna.

28:e December
Fortfarande insöad. Satmaran gör mig galen.

29:e December
25 cm till. Bob säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in. Det var det löjligaste jag har hört. Hur dum tror han att jag är?

30:e December
Taket rasade in. Snöplogsföraren stämmer mig på en miljon kronor för att jag slog honom i huvudet. Frugan åkte till sin mamma.

31:a December
Eldade upp det som var kvar av huset. Ingen mer skottning.

8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig. Varför är jag fastbunden i sängen?

 

(För övrigt, hur kan han skriva dagbok om han är fastbunden i sängen?)