När polletten trillar ner!

Jag borde väl skriva om något vettigt, men jag kan inte. Hela mitt inre vänder sig ut och in och ångesten bara sprutar ur öronen på mig.
För att försöka tänka på något annat så stänger jag in mig i min egen lilla bubbla. Om det är bra eller dåligt vet jag inte riktigt. Jag lämnar det tills vidare.

Nu över till något helt annat. I september förra året släpptes en låt. En relativt bra låt, en melodi som fastnar och jag gillade den direkt. Det var bara ett litet problem. Det kändes som jag hört den förut. Jag har gått och stört mig på det. Nästan blivit förbannad i perioder. Men så i går, eller om det var i lördags så trillade äntligen polletten ner och jag kunde nynna texten på den låt jag tänkte på. Vips så gick det att hitta den med hjälp av ”låttextsök”.

Tänk att det skulle ta mig nästan ett halvår att komma på det!
Här är alltså Låt nummer ett:

Staring at the bottle – Jerome, Angemi och Mingue. Släppt 17 september 2021

Och här har vi låt nummer två:
Wait another day – Mike Williams X, Mesto. Släppt 6 december 2018

Så där, nu har min hjärna processat färdigt just det här och kan gå vidare med andra spännande tankar.
Har ni också några låtar som när ni hör känner att; Var i hela friden har jag hört den här innan? Ava Max är ju expert på att sno sound från andra artister. Jag tror bestämt att varenda en av hennes låtar redan finns i en tidigare upplaga.

Även flera av årets Mellolåtar känns även de extremt stulna. Vi kunde bland annat höra toner från ”Always remember us this way”, ”Undo” och ”Arcade”. Men det är klart. Med så mycket nytt som ska fram i parti och minut så måste man väl kopiera helt enkelt.

I min playlist v.43 – WHIMY!

Cameron Dallas – Why Haven’t I Met You?
Utgiven: 2018
Varför: Släpptes idag. Jag visste inte om jag skulle gilla den eller inte. Det är egentligen inte den typ av musik jag lysnar mest på men den fungerar sjukt bra i min lista för lugna låtar. Great job Cameron! Den blev sjukt bra.

I min playlist v.42 – Husvagn!

Discocrew – Husvagn
Utgiven: 2009
Varför: Man blir ju faktiskt liiite glad av denna låt. En gammal godlng. Det som jag hängt upp mig på bara är de motsägelsefulla textraderna.

”Vi satt där vid brasan en het sommarnatt med konversationer som hade fått fnatt, det var kyligt i luften ja nästan kallt”. 
Hur ska de ha de? Var det hett eller var det kallt? Nåja! Det är väl sådant där som bara fungerar i en låttext. Ingen idé att fundera mer på det. Tjing!

Oh! The drama!

Ska man skratta eller gråta åt dramat mellan Eminem och MGK? Jag vet inte, de beter sig minst sagt som griniga 5-åringar som inte får sitt lördagsgodis, men en sak är säkrer. Arga rappare har en viss tendens att ge ut någorlunda bra musik. Det får man ju i alla fall ge dem.

Tack eminem för att fu förolämpade MKG med låten Not alike på ditt nya album Kamikaze. Jag kan inte alla turer er emellan men jag vet att ni inte dragit jämnt.

Tack MGK för att du blev arg och svarade med en diss. Tyvärr gick du lite för långt och att Eminem skulle svara på det hela var bara väntat. Hur man än vänder på det; Eminem vann! Han är fortfarande den bättre rapparen #TeamEminem. Du gjorde ett tappert försök MGK men nådde inte ända fram.

Eminens låt han gav ut på sitt album Kamikaze.

MGK’s svar på det hela.

Eminem’s svar till MGK.

 

I min playlist v.36 – November 9!

Griffin Peterson – November 9
Utgiven: 2015
Varför:  För att det är en av de bästa böcker jag läst. Låten är skirven som ett soundtrack till lanseringen av boken. Boken heter också November 9 och är skriven Colleen Hoover. Hon har även skrivit flera andra böcker som är precis lika bra som denna. Gillar ni  kärleksböcker där ni gårter er igenom hela boken? Då ska ni definitivt läsa dessa. Ni lär inte ångra er. Kan inte säga vilken av dem jag gillar bäst, men skulle tor att det är denna eller möjligen ”Maybe someday”. I ”Maybe someday” skriver karaktärerna mysik och alla de låtarna finns också inspelade av Griffin Peterson. De hittar ni här. De är alltså en stor del av handlingen i den boken som återspelas i de låtarna.Det är låtar som skrivs av huvudkaraktärerna till varanra. Anledningen till att alla låtar framförs av en kille är dock helt logisk och den får ni om ni läser boken. ?

Texten i den här låten är egentligen bokens handling.

Texten som står på bokens baksida.
”Fallon meets Ben, an aspiring novelist, the day before her scheduled cross-country move. Their untimely attraction leads them to spend Fallon’s last day in L.A. together, and her eventful life becomes the creative inspiration Ben has always sought for his novel. Over time and amidst the various relationships and tribulations of their own separate lives, they continue to meet on the same date every year. Until one day Fallon becomes unsure if Ben has been telling her the truth or fabricating a perfect reality for the sake of the ultimate plot twist.

Can Ben’s relationship with Fallon—and simultaneously his novel—be considered a love story if it ends in heartbreak?”