Mer böcker!

Okej! Jag har hittat min nya älsklingsförfattare. Tijan!

Jag kan verkligen inte sluta läsa böckerna. Jag har legat hemma och varit sjuk den här veckan och upptäckte då denna författare. Otroligt målande skivet och fantastiska berättelser. Jag är helt fast.

Vilket gjorde att jag råkade beställa en av böckerna idag som jag inte hittade som varken ljudbok eller e-bok. Hoppas den kommer snabbt.

Ja, jag borde väl kanske skriva lite till men jag har inget mer att säga än,; testa Tijans böcker. De är grymma!

Ni andra som läser extrema mängder. Hur håller ni koll på vad ni läst? Jag har alltid skrivit upp på papper innan, men jag förlägger ju alltid papprena. Men så kom jag ju på att i Goodreads (Som jag gick med i 2017 för att kunna leta upp vilka böcker som ingår i vilka serier m.m.) kan man ju hålla koll på läget. Så i år lade jag in att jag tänkt försöka ”hinna med” 150 böcker. Jag tror det löser sig.

Någon mer som använder sig av Goodreads och lägger in vilka böcker ni läst? I så fall, kan man följa er så man får fler boktips?

After av Anna Todd!

Hur många har läst bokserien ”After” av Anna Todd? Hon skrev först dessa böcker på Wattpad, en plats där man på nätet kan lägga ut sina egna alster. (Där jag också håller på att lägga ut min ”bok”). Sedan gavs böckerna ut av ett förlag och resten är historia. Eller inte riktigt kanske, men många, många, många personer har läst dem. Så även jag, då jag typ läser ALLT.

Jag har läst påde de utgivna böckerna, på både engelska och svenska (Alla är dock inte översatta) samt Wattpadversionen. De skiljer sig lite åt och jag tror jag gillar bokversionen mer, om jag nu kan säga att jag gillar dem. För det gör jag egentligen inte.

Böckerna handlar om Tessa som börjar Collage. Där möter hon Hardin, en kille med mörka hemligheter och bla bla bla…

Det jag vill komma fram till är att alla (De som läst böckerna alltså), och då menar jag ALLA höjer deras förhållande till skyarna. Det är så himla gulligt och puttinuttigt och det är typ bästa lovestoryn ever. Men jag håller verkligen inte med. Förhållandet är destruktivt, de sviker konstant varandra och gör den andre ledsen av ren ondo, för att hämnas och de mår ständigt dåligt i varandras sällskap. Även om de plockar fram det bästa ur varandra så plockar de även fram det värsta.

För att inte spoila för mycket så får jag väl ge fan i att skriva mer men efter fem böcker  om Hardin och Tessa och Två böcker om Landon (ardins styvbror) så kan jag bara säga att jag var arg som ett bi. På riktigt!
Även om det blir ett ”lyckligt”(?) slut så är jag ändå inte nöjd. Detta ska inte glorifieras. Inte vad jag tycker i alla fall.

För att komma till saken, skitböckerna (Eller i alla fall hela första och en del av bok två) har nu blivit film. Eller ja, det har jag ju vetat länge men nu finns datum satt till den 12 April i år. Och vem ska se detta dravel på bio? Jo, jag! Jag vill veta hur de vinklat denna story. Jag vet att mycket har ändrats från originalberättelsen och det är ju vanligt när det gäller film, så jag vill se om jag kan tycka om filmen även om jag drivs av någon form av hat-kärlek til böckerna.

Vad tror ni? Någon med någon tanke om filmen eller böckerna?

Om någon inte läst böckerna, men skulle vilja så är det som sagt fyra stycken plus två fristående om en annan karaktär i storyn och böckerna ska läsas i ordningen. Svenska namnet inom parentes.

 1. After (När vi möttes)
 2. After we collided (När vi tvekade)
 3. After we fell (När vi föll)
 4. After ever happy  (För evigt)
 5. Before (Tror inte denna är översatt)
 1. Nothing More (Tror inte denna är översatt)
 2. Noting Less (Tror inte denna är översatt)

 

I min playlist v.36 – November 9!

Griffin Peterson – November 9
Utgiven: 2015
Varför:  För att det är en av de bästa böcker jag läst. Låten är skirven som ett soundtrack till lanseringen av boken. Boken heter också November 9 och är skriven Colleen Hoover. Hon har även skrivit flera andra böcker som är precis lika bra som denna. Gillar ni  kärleksböcker där ni gårter er igenom hela boken? Då ska ni definitivt läsa dessa. Ni lär inte ångra er. Kan inte säga vilken av dem jag gillar bäst, men skulle tor att det är denna eller möjligen ”Maybe someday”. I ”Maybe someday” skriver karaktärerna mysik och alla de låtarna finns också inspelade av Griffin Peterson. De hittar ni här. De är alltså en stor del av handlingen i den boken som återspelas i de låtarna.Det är låtar som skrivs av huvudkaraktärerna till varanra. Anledningen till att alla låtar framförs av en kille är dock helt logisk och den får ni om ni läser boken. ?

Texten i den här låten är egentligen bokens handling.

Texten som står på bokens baksida.
”Fallon meets Ben, an aspiring novelist, the day before her scheduled cross-country move. Their untimely attraction leads them to spend Fallon’s last day in L.A. together, and her eventful life becomes the creative inspiration Ben has always sought for his novel. Over time and amidst the various relationships and tribulations of their own separate lives, they continue to meet on the same date every year. Until one day Fallon becomes unsure if Ben has been telling her the truth or fabricating a perfect reality for the sake of the ultimate plot twist.

Can Ben’s relationship with Fallon—and simultaneously his novel—be considered a love story if it ends in heartbreak?”

Lycka!

Helgen är räddad ?.

Lee vet minsann hur man muntrar upp en. Att logga in på sin mejl och hitta ett helt filmmanus till The sum of random chance. Då är lyckan gjord, det kan inte bli bättre. Det ska bli så kul att jämföra boken med filmmanuset. Jag vet att han ändrat på vissa saker  till filmen och han själv gillar manuset bättre än boken, även om han älskar boken, så det ska bli intressant att se om jag tycker samma.

Jag håller tummarna att han snart kan komma igång med filmning och sådant. Han jobbar ju inte med de stora filmbolagen och har inte så mycket pengar i ryggen, så det tar oftast lite tid. Jag ser verkligen fram mot denna i alla fall. Jag hoppas också att även The Pineville Heist ska gå att köpa från sverige inom kort. Det var ju ett bra tag sedan den blev färdig och jag vet att den släppts i vissa länder nu i augusti. Vill ju köpa den så man kan stötta hans projekt lite. Även den boken var mycket bra.

Det är alltid intressant att gå igenom gamla Word-dokument.

Den där när man går igenom gamla dokument i sparade filer på datorn och man hittar dokument daterade 1994. Man öppnar och börjar läsa, efter ett par sidor inser man att det är början på någon form av novell och känner, fan den här har potential. Undra vad den här går ut på?

Sedan trillar poletten ner, det är en skrivuppgift jag hade i skolan. En novell som aldrig blev färdig. Jag blev så grymt besviken när jag kom på det. Jag ville ju veta vad som hände ju. Den är ju långt ifrån en höjdare, Hallå, jag var bara 17 år när den uppkom och jag har aldrig haft kunskapen eller viljan att bli författare, men bara känslan över att komma ihåg att man själv haft en tanke, en idé …
Så nu är frågan, ska man försöka skriva färdigt den? Jag har ju egentligen inte en aning om vad tanken var med den, vad poängen egentligen skulle vara. En sak är säker, jag hade bättre fantasi som barn/tonåring.

Bjuder på första sidan av det jag hittade. Lova att inte garva! Eller ni får garva, men håll det för er själva. Tänk på att jag bara var 17 när detta skrevs, så gramatik och övrigt kan vara lite off.

——-

”Kapitel ett

”Aron, skruva ner!” Skrek jag och sparkade hårt i väggen in till min tvillingbrors rum. Egentligen borde jag ha förstått att det enda den handlingen skulle leda till var att jag skulle skada mig själv. ”Fan!” Utbrast jag och gnuggade händerna mot vaden när smärtan snabbt spred sig upp från hälen. Oljudet som dånade mellan väggarna inne i Arons rum var verkligen öronbedövande och gick helt enkelt inte att överrösta. Jag hade kunnat smälla av en bomb utan att det hade fått honom att reagera.

”ARON, För helvete!” Jag tittade snabbt på klockradion bredvid sängen, tjugo över två på eftermiddagen, innan jag grymtade och tryckte kudden över huvudet som dunkade. Jag kände även ett kraftigt illamående lura någonstans i magtrakten.

Helvete, hade jag verkligen druckit så mycket igår? Jag hade ett svagt minne av att jag hade tagit några cider, hur många? Tre kanske? Sedan hade jag delat på en flaska vin med Tilde. Åh, vänta? Sam och Tex hade haft shot-tävling också som jag hängt med på, hur många shots hade det blivit? Och så var det ju ölpingisen … Shit! Jag hade nog druckit betydligt mer än jag först trott och betydligt mer än vad jag var van vid.

Illamåendet steg i halsen medan jag försiktigt satte mig upp i sängen för att dra på mig en tröja så jag kunde gå in slå ihjäl idioten i rummet bredvid. Eller åtminstone klippa av sladden till hans förbannade el-gitarr.

”AAAAAAAAROOOOOON” Vrålade jag igen medan jag stapplade ut ur mitt rum med händerna tryckta för öronen för att liksom hålla huvudet på plats och stänga ute det värsta av oljudet. Jag tog sats och sparkade upp dörren, som stod på glänt, till hans rum.

”Aron ditt pisshuvé! Skru …” Jag avbröt mig mitt i meningen, för den som stod i min brors rum med el-gitarren i händerna var inte Aron, nej definitivt inte. Mitt i rummet, med ena benet uppe på Arons säng och gitarren över knät stod en av de snyggaste killarna jag sett. Jag tvärstannade, oförmögen att göra något annat.

 ”Åh, förlåt! Störde jag dig?” utbrast han förvånat, med ett litet retsamt leende, när jag brakade in genom dörren. Han drog handen genom det ljusbruna håret som stod åt alla håll och med en lugg som trillat ner i ögonen på honom. Hans ljust blå ögon synade mig från topp till tå medan han lade ifrån sig gitarren på sängen.
Generad insåg jag att jag stod där iklädd endast trosor och en alldeles för kort t-shirt så jag korsade armarna över bröstet, som om det skulle hjälpa, medan vi båda fortsatte att studera varandra under tystnad.

”Förlåt!” Sade han igen. ”Jag visste inte att någon mer var här, väckte jag dig? Du ser lite …öh, sliten ut?” Hans leende avslöjade två smilgropar och han sträckte fram handen för att hälsa medan han bet på en silverring han hade i läppen.

”Liam.” Sa han. ”Vi är de nya grannarna. Vi bor mitt emot”. Han viftade lite med den vänstra handen mot fönstret, genom vilket man kunde se hans hus.

När jag inte tog hans hand lät han den sjunka igen och han stoppade ner båda händerna i framfickorna medan han harklade sig lite generat. Själv vände jag på klacken och sprang i panik tillbaka till mitt rum där jag drog igen dörren efter mig med en smäll innan jag sjönk ner på sängen igen och kände mig som stans största loser. Vad sjutton hade det tagit åt mig? Varför hade jag inte hälsat på honom? Jag grymtade åt min egen dumhet innan jag kände illamåendet stiga igen.”

——-

Helt ärligt, jag skulle bra gärna vilja veta vad tanken och poängen bakom denna story var. Faktiskt! Just nu har jag inte en enda aning på vad jag tänkte då.

I dagsläget finns det 10 skrivna datorsidor. Detta jag la in här är den första, trots övriga sidor ser jag inte exakt vad den egentligen kommer handla om. Inte mer än att det är något mystiskt med den där Liam, att tjejen det handlar om är en liten diva och att hennes tvillingbror älskar musik. Det är väl typ det. Storyn kan ju egentligen gå åt vilket jäkla håll som helst. Ha ha!

Det jag insåg när jag läste var att den är väldigt out of date vad det gäller teknik, film, serier, o.s.v. så jag funderar på att uppdatera lite. Vem använder klockradio idag? Är det någon som gör det? De pratar även rätt mycket i sladdtelefon. Det borde nog bytas ut mot mobiltelefoner. Serier de tittade på i det jag skrivit var bland annat ”Tre kronor” och ”Rapport till himlen” (Någon som kommer ihåg den?).

Man kanske ska ta hjälp av barnen och skriva färdigt? De har säkert betydligt bättre fantasi än vad jag har att utveckla storyn. Det hade varit spännande att se om den faktiskt hade kunnat bli färdig. Jag hade ju kunnat lägga den på Wattpad? Inte för att jag tror att den kan bli någon hit, utan mer för min egen skull. Att få ett avslut, jag är dålig på avslut. Desto bättre på att dra igång saker.

På något sätt saknar jag att skriva, jag skrev otroligt mycket som barn och tonåring men varken tiden, orken eller fantasin finns där längre. Det är egentligen synd.

Ett litet boktips så här i sommarvärmen!

Jag har ju en förkärlek till böcker. Jag läser hela tiden, eller lyssnar på ljudböcker. Det är nästan lite som en drog och när jag hittar en riktigt bra bok, en sådan som man bara vill ha mer och mer av, då får jag nästan lite ångest när den tar slut. För hur ska någon bok liksom kunna leva upp till föregångaren?

I alla fall. Jag har sedan i måndags avverkat en serie som helt gått mig förbi innan. Jag är ju, som jag nämnt innan, periodare och efter att ha haft en deckarperiod i många år med inslag av lite Sci-fi så har jag de senaste åren helt varit fast i Sci-fi/Fantasy/Ya genrerna. Tramsigt jag vet, men jag har nog med mitt eget liv och vill ha det där som är så orealistiskt som möjligt. Dit jag kan fly och inte behöva eller kunna relatera till. I alla fall inte fullt ut.

Men nu svamlar jag. Jag vill alltså tipsa om den senaste bokserien jag läst. Den kvalar in på någon blandning av YA-romans/Fantasy.

Serien heter The dragon kings och är skriven av Kimberly Loth. 

Man får följa 17 åriga Aspen som gillar alla sorter av adrenalinframkallande aktiviteter. Hon gillar att hoppa fallskärm och klättra i berg men hon gillar också drakar. Nästan mer än livet själv. I dessa böcker lever drakarna sida vid sida med människorna och det är inget egentligen konstigt med det, förutom att människorna oftast inte kommer dem speciellt nära. Aspen har dock ett speciellt band till dem efter att som liten ha blivit räddad av just en drake.

De flesta andra människorna håller sig oftast långt ifrån dem då de flesta människor inte litar på drakarna och ser dem som ett hot. Aspen försöker studera drakarna mer ingående för att göra människorna mer medvetna om att drakar inte alls är farliga utan bara missförstådda. Hon följer drakarna med sin kamera mycket hellre än att umgås med sina vänner och sin familj. En dag börjar dock en ny kille i skolan. En kille Aspen på något sätt får en mystisk dragning till, något hon inte alls kan förklara då hon instinktivt egentligen hatar honom samtidigt som hon känner ett starkt band till honom.

Kort tid efter att han börjat i skolan börjar människor försvinna eller dyka upp döda. Alla vänder genast misstankarna till drakarna och Aspens kamp för att rentvå dem börjar. Trots sitt hat mot den nya killen, Sid, måste till slut Aspen acceptera att han kan vara en tillgång då han verkar kunna väldigt mycket om drakarna som tidigare varit okänt för de flesta människorna. Men han bär på en stor hemlighet. Är han ond? Är han god? Vad är det han döljer och kan han hjälpa Aspen?

Det låter kanske inte så himla intalande och det tyckte inte jag heller första gången jag läste vad böckerna handlade om och det kan vara det som gjort att jag hoppat över dessa böcker. Men jösses så fel jag hade. Efter att ha läst första boken i ett svep så kunde jag inte sluta. Serien har en lagom blandning av övernaturligt, romans, och ungdomsbok. Det roliga är att här i Sverige marknadsförs böckerna som ungdomsböcker 12-16 år. I USA för barn mellan 9-12 år. Något jag inte alls tycker stämmer. 12-16 år mer logiskt. Att sedan jag är +40 och älskar dessa är en annan historia. Många tittar ofta lite snett på oss vuxna som läser barn och ungdomsböcker men jag tror att många missat att ungdomsböcker idag kan vara både välskrivna och lika underhållande för en vuxen som för ungdomar.

Böckerna ska läsas i denna ordning

1. Obsidian
2. Aspen
3. Valentine
4. Skye
5. The kings

Ready Player One – boktips! (Även filmtips)

År 2011 släppte Ernest Cline boken Ready Player One. Samma dag som boken gavs ut släpptes den också som ljudbok. Inläst av Wil Wheaton. (Som för övrigt gör ett grymt jobb. Definitivt en av mina favoriter vad det gäller engelska ljudböcker.)
Tror dessvärre inte boken finns på svenska.

Ready player one är en Sci-Fi berättelse där storyn utspelar sig år 2044. Världen är inte längre den värld vi vill ha – en dystopi. Människorna flyr in i den virtuella verkligheten, ett virtuellt universum kallat Oasis, skapat av James Halliday.

I Oasis kan du vara vem du vill, du kan jobba där och du går i skolan där. Många människor väljer därför att leva hela sitt liv inloggade i Oasis utan att lämna sitt hem på flera år.
När James Halliday dör lämnar han efter sig ett meddelande till alla inne i Oasis att han gömt ett ”påskägg” någonstans inne i detta ofantligt stora virtuella universum och om du hittar ägget kommer du ärva hela hans ofantligt stora förmögenhet samt bli herre över hela Oasis.

För att kunna hitta påskägget måste du förutom att kunna det mesta om datorer även kunna i stort sett allt om datorspel, filmer, serier, musik och framför allt det mesta om James Halliday själv. De flesta i Oasis ger sig ut på jakt efter detta påskägg och flertalet flyr inga som helst medel för att komma först. Vi får följa huvudpersonen Wade ”Perzival” Watts i hans kamp mot klockan och alla de andra som jagar ägget för att få absolut makt.

Ready Player One är nog en av de bästa böcker jag läst, men det är nog för att jag är så fruktansvärt nördig och har en viss koppling till i stort sett alla spel, filmer, serier m.m. som nämns i boken. Någon man nog borde till viss del för att kunna förstå den. Har man inte kunskap om detta så kan man absolut fortfarande tycka det är en bra bok men jag tror man tappar lite av själva värdet av den.

I år, närmare bestämt den 28 mars går boken upp som film på bio. När jag såg att boken skulle bli film blev jag eld och lågor. Nu när olika trailers kommit är jag inte lika säker längre på vad jag kommer tycka. Filmen verkar dessutom utspela sig 2045 istället för 2044 av någon anledning.

Steven Spielberg, som för övrigt har en koppling till i stort sett varje film som nämns i boken, är den som regisserar filmen och han har valt att ta bort de mesta kopplingarna till sig själv och sina filmer och karaktärer i filmatiseringen. Något jag inte är så glad över då det känns som själva bokens kärna kommer att försvinna från filmen då. Visst, vissa saker är kvar, men långt ifrån allt.

Jag ska i alla fall se filmen på bio och sedan får jag bilda mig en uppfattning om vad jag tycker. Men redan nu känner jag att det nog kommer bli en viss besvikelse. I filmen kommer det dyka upp karaktärer som ej är med i boken samt att man redan på trailern kan känna att det kommer bli ”lite för mycket barnfilm” men jag hoppas innerligt att jag har fel.

2015 släppte Ernest Cline sin andra bok, Armada, på samma tema. Även den kan jag rekommendera även om den inte på långa vägar lever upp till standarden på Ready Player One. Detta för att den är en aning plattare i sin story och beskrivning av huvudkaraktärerna samt att den liknar Ender’s Game alldeles för mycket. Fortfarande en riktigt bra bok dock. Läs! (Läs för all del alla tre böckerna)

Har ni något tips på en riktigt, riktigt bra Sci-Fi- eller Fantasybok?

Lite boktips!

Har ju kunnat börja läsa igen och jag är så glad för att koncentrationen fungerar då jag älskar att läsa. Böcker har alltid varit en stor passion för mig. Mest för att jag kan fly verkligheten, att hamna i en värld där man kan låta fantasin flöda. När jag läser är jag periodare. Jag har haft min deckarperiod i många år och jag älskar fortfarande deckare men just nu är jag inne i någon form av fantasy/SciFi-period. Jag har precis plöjt två olika serier av författaren Jennifer L. Armentrout. Det är egentligen böcker riktade åt ungdomar men jag älskar dem. Båda serierna är på engelska och jag vet inte om de finns översatta till svenska.

Den första serien heter Dark elements och handlar om demoner och wardens (gargoyls)

”Sjutton år gamla Layla vill bara vara normal, men med förmågan att kunna döda vilken levande varelse som helst med en själ om hon ger denne en puss/kyss, är hon allt annat än normal. Halvt demon, halvt gargoyle har Layla förmågor ingen annan har.

Layla är bor hos en familj wardens som tog in henne som liten. Där är hennes uppgift att märka demoner så att wardens kan utpåna dem då demonerna inte har tillåtelse att gå fritt uppe bland människorna som wardens har. Människorna är ännu inte medvetna om att demoner finns men de vet att wardens finns. Deras uppgift är att hålla människor trygga. Hon försöker verkligen passa in och dölja sin mörka demoniska sida. Framförallt för dem hon älskar mest, speciellt sin ”adoptivbror” Zayn, någon hon alltid sett upp till och älskar på fler sätt än som sin bror. Hon kan dock aldrig någonsin bli tillsammans med honom eftersom hon skulle kunna döda honom med en enda liten puss.

En dag i skolan möter hon den nya killen Roth. En tatuerad och syndfullt varm demon som hävdar att han känner till alla hennes hemligheter. Layla vet att hon borde hålla sig borta men hon är inte säker på att hon vill, speciellt inte ner när hon upptäcker att den där kyssgrejen inte gäller Roth. Med honom kan hon vara som vilken vanlig tonåring som helst. Något hon vill av hela sitt hjärta då hon är den enda i hela kompisgänget som inte haft någon pojkvän eller ens blivit kysst. Detta beror såklart på att Roth är demon och demoner har ingen själ.

Men när Layla upptäcker att hon är orsaken till det våldsamma demonupproret, kan Roth inte bara förstöra hennes chanser med Zayne … det kan även få henne att framstå som en förrädare mot hennes och Zayn’s familj vilket kan betyda en enkel biljett till Helvetet och att världen går under.”

Serien består av 4 böcker. Egentligen en triologi med en  prequel.

 1. Bitter sweet love.
 2. White hot kiss.
 3. Stone cold touch.
 4. Every last breath.

 

Den andra serien heter Covenant  och består av fem romaner och två noveller. Novellerna behöver man inte läsa för att få ett sammanhang. De bara förtydligar lite saker i handlingen. Den första novellen är den första boken, som man alltså kan hoppa över utan att egentligen ha missat något. Den andra romanen är den femte boken.

Den här serien handlar om Gudar och vi vanliga dödliga samt från dem som är ättlingar från Gudarna och alltså ”renblodiga”. Samt halvbloden som har en renblodig förälder och en vanlig ”dödlig” förälder.

Storyn handlar om två barn i övre tonåren/yngre 20-årsåldern. En renblodig med övernaturliga krafter och en halvblod, som normalt inte borde ha några krafter alls.

Halvblod har bara två alternativ: bli utbildade vakter som jagar och dödar demoner eller blir tjänare i de renblodigas hus.

Sjutton år gamla Alexandria skulle hellre riskera sitt liv än att slösa bort det med att skura toaletter, så hon väljer att utbilda sig till vakt. För halvbloden finns en oändlig lista med regler som eleverna måste följa. Alex har problem med dem alla, men speciellt regel #1. Förhållanden mellan renblodiga och halvblodiga är förbjudna.

Tyvärr  faller hon handlöst för den renblodiga tränaren Aiden men att hon faller för Aiden är inte hennes största problem – utan att hålla sig vid liv tillräckligt länge för att att bli vakt och rädda mänskligheten. Om hon misslyckas kommer hon stå inför en framtid som är värre än död eller slaveri: Förvandlas till en demon och jagas av Aiden och det skulle ju verkligen suga.

 1. Daimon (Behöver inte läsas för att förstå storyn)
 2. Half-blood
 3. Pure
 4. Deity
 5. Elixir (Behöver inte heller läsas för att hänga med i storyn)
 6. Apollyon
 7. Sentinel

Har ni tips på liknande böcker så får ni gärna hojta till, nu när jag kommit igång igen så avverkar jag böcker på löpande band. Svenska eller engelska spelar ingen roll, jag läser både och.

 

Den tog slut alldeles för fort!

L har ju haft boken sedan lite innan jul, han är ingen snabbläsare, men det går framåt. Inte många sidor kvar nu. I alla fall så läser de lite var dag i skolan och en dag hade han lagt fram boken på köksbordet för att ta den med sig, vilket han givetvis glömde. Själv har jag bara gått och väntat på att han ska bli klar så jag kan få läsa den, men nu när han ändå glömde den så tänkte jag passa på att börja läsa den.

Med tanke på hur boken är utförd så är det ju egentligen inte speciellt mycket text i den så jag upptäckte att det gick ganska fort att läsa. Därför tappade jag upp ett bad med extra mycket skum, tände ljus och startade lite lugn musik. Där kröp jag sedan ner med boken och vet ni? jag klev inte upp igen förrän boken var slut.
Så grymt bra och jag kan villigt erkänna att jag känner en stor sorg över att jag nog aldrig kommer få se teatern och att det inte kommer bli någon film. Den hade kunnat bli väldigt bra.
wp-1486309946333.jpg

Ljudböcker!

Köpte lite nya ljudböcker för någon vecka sedan. Tänkte att NU, nu har jag att göra ett tag. De är slut. Fasiken! Jag konsumerar ljudböcker i snabbare takt än en drogberoende blir hög. Någon med tips på bra ljudböcker?

wpid-20131018_150450.jpg