Lite boktips!

Har ju kunnat börja läsa igen och jag är så glad för att koncentrationen fungerar då jag älskar att läsa. Böcker har alltid varit en stor passion för mig. Mest för att jag kan fly verkligheten, att hamna i en värld där man kan låta fantasin flöda. När jag läser är jag periodare. Jag har haft min deckarperiod i många år och jag älskar fortfarande deckare men just nu är jag inne i någon form av fantasy/SciFi-period. Jag har precis plöjt två olika serier av författaren Jennifer L. Armentrout. Det är egentligen böcker riktade åt ungdomar men jag älskar dem. Båda serierna är på engelska och jag vet inte om de finns översatta till svenska.

Den första serien heter Dark elements och handlar om demoner och wardens (gargoyls)

”Sjutton år gamla Layla vill bara vara normal, men med förmågan att kunna döda vilken levande varelse som helst med en själ om hon ger denne en puss/kyss, är hon allt annat än normal. Halvt demon, halvt gargoyle har Layla förmågor ingen annan har.

Layla är bor hos en familj wardens som tog in henne som liten. Där är hennes uppgift att märka demoner så att wardens kan utpåna dem då demonerna inte har tillåtelse att gå fritt uppe bland människorna som wardens har. Människorna är ännu inte medvetna om att demoner finns men de vet att wardens finns. Deras uppgift är att hålla människor trygga. Hon försöker verkligen passa in och dölja sin mörka demoniska sida. Framförallt för dem hon älskar mest, speciellt sin ”adoptivbror” Zayn, någon hon alltid sett upp till och älskar på fler sätt än som sin bror. Hon kan dock aldrig någonsin bli tillsammans med honom eftersom hon skulle kunna döda honom med en enda liten puss.

En dag i skolan möter hon den nya killen Roth. En tatuerad och syndfullt varm demon som hävdar att han känner till alla hennes hemligheter. Layla vet att hon borde hålla sig borta men hon är inte säker på att hon vill, speciellt inte ner när hon upptäcker att den där kyssgrejen inte gäller Roth. Med honom kan hon vara som vilken vanlig tonåring som helst. Något hon vill av hela sitt hjärta då hon är den enda i hela kompisgänget som inte haft någon pojkvän eller ens blivit kysst. Detta beror såklart på att Roth är demon och demoner har ingen själ.

Men när Layla upptäcker att hon är orsaken till det våldsamma demonupproret, kan Roth inte bara förstöra hennes chanser med Zayne … det kan även få henne att framstå som en förrädare mot hennes och Zayn’s familj vilket kan betyda en enkel biljett till Helvetet och att världen går under.”

Serien består av 4 böcker. Egentligen en triologi med en  prequel.

 1. Bitter sweet love.
 2. White hot kiss.
 3. Stone cold touch.
 4. Every last breath.

 

Den andra serien heter Covenant  och består av fem romaner och två noveller. Novellerna behöver man inte läsa för att få ett sammanhang. De bara förtydligar lite saker i handlingen. Den första novellen är den första boken, som man alltså kan hoppa över utan att egentligen ha missat något. Den andra romanen är den femte boken.

Den här serien handlar om Gudar och vi vanliga dödliga samt från dem som är ättlingar från Gudarna och alltså ”renblodiga”. Samt halvbloden som har en renblodig förälder och en vanlig ”dödlig” förälder.

Storyn handlar om två barn i övre tonåren/yngre 20-årsåldern. En renblodig med övernaturliga krafter och en halvblod, som normalt inte borde ha några krafter alls.

Halvblod har bara två alternativ: bli utbildade vakter som jagar och dödar demoner eller blir tjänare i de renblodigas hus.

Sjutton år gamla Alexandria skulle hellre riskera sitt liv än att slösa bort det med att skura toaletter, så hon väljer att utbilda sig till vakt. För halvbloden finns en oändlig lista med regler som eleverna måste följa. Alex har problem med dem alla, men speciellt regel #1. Förhållanden mellan renblodiga och halvblodiga är förbjudna.

Tyvärr  faller hon handlöst för den renblodiga tränaren Aiden men att hon faller för Aiden är inte hennes största problem – utan att hålla sig vid liv tillräckligt länge för att att bli vakt och rädda mänskligheten. Om hon misslyckas kommer hon stå inför en framtid som är värre än död eller slaveri: Förvandlas till en demon och jagas av Aiden och det skulle ju verkligen suga.

 1. Daimon (Behöver inte läsas för att förstå storyn)
 2. Half-blood
 3. Pure
 4. Deity
 5. Elixir (Behöver inte heller läsas för att hänga med i storyn)
 6. Apollyon
 7. Sentinel

Har ni tips på liknande böcker så får ni gärna hojta till, nu när jag kommit igång igen så avverkar jag böcker på löpande band. Svenska eller engelska spelar ingen roll, jag läser både och.

 

Den tog slut alldeles för fort!

L har ju haft boken sedan lite innan jul, han är ingen snabbläsare, men det går framåt. Inte många sidor kvar nu. I alla fall så läser de lite var dag i skolan och en dag hade han lagt fram boken på köksbordet för att ta den med sig, vilket han givetvis glömde. Själv har jag bara gått och väntat på att han ska bli klar så jag kan få läsa den, men nu när han ändå glömde den så tänkte jag passa på att börja läsa den.

Med tanke på hur boken är utförd så är det ju egentligen inte speciellt mycket text i den så jag upptäckte att det gick ganska fort att läsa. Därför tappade jag upp ett bad med extra mycket skum, tände ljus och startade lite lugn musik. Där kröp jag sedan ner med boken och vet ni? jag klev inte upp igen förrän boken var slut.
Så grymt bra och jag kan villigt erkänna att jag känner en stor sorg över att jag nog aldrig kommer få se teatern och att det inte kommer bli någon film. Den hade kunnat bli väldigt bra.
wp-1486309946333.jpg

Ljudböcker!

Köpte lite nya ljudböcker för någon vecka sedan. Tänkte att NU, nu har jag att göra ett tag. De är slut. Fasiken! Jag konsumerar ljudböcker i snabbare takt än en drogberoende blir hög. Någon med tips på bra ljudböcker?

wpid-20131018_150450.jpg

Ett gott skratt!

När jag och gubben åkte till Göteborg och såg Babben på Lisebergsteatern så hälsade vi ju också på min vän Linda. För ca 2000 år sedan lånade jag en bok av henne som jag hade tänkt lämna tillbaka vid denna resa.
Precis när vi ska gå kommer jag på att jag ska ha boken med mig och ropar till sonen:

– Snälla du, kan inte du ta den stora röda boken som ligger i hyllan. Det står Mord.net på den.

bibelnNu är det ju så att sonen som egentligen kan läsa tycker att det är ganska trist att göra det och gissar hellre än läser. Detta resulterade denna gång i att han kom och gav mig Bibeln.
Trodde jag skulle skratta på mig då. För hur man än vrider på det och vad man än tycker om bibeln så är det väldigt mycket mord i den. Han förstod inte hur rätt han hade på ett twistat sätt.
Tror dock inte att Linda hade uppskattat om hon fått Bibeln istället.

Boktips!

meyer-stephenie-genom-dina-ogonJag måste tipsa om två böcker. Den första är Genom dina ögon av Stephenie Meyer. Ruggit bra. Den handlar om att utomjordiska själar utrotar mänskligheten och tar över människornas kroppar. Dock fungerar det inte alltid. En del människor är så starka att de delar kroppen med utomjordingarna. De få människor som finns kvar försöker att ta tillbaka kropparna och skicka utomjordingarna vidare.

Boken är dessutom filmatiserad och kommer på bio i Mars. Då under originaltiteln The Host.

9789137138114Den andra boken  är En man som heter Ove av Fredrik Backman. Jag har ju följt hans blogg ett tag och även där har man ju fått höra om Ove. Så när han släppte en bok var jag bara tvungen att slå till. Den är verkligen helt underbar. En roman om kärlek, ordentliga verktyg och vikten av att alltid köra Saab (Som det tår på Bokus).

Även denna bok kommer, som det ser ut, att bli film. Mer om det kan man läsa här.

Båda böckerna är verkliga bladvändare och de tog slut alldeles för fort. Tre dagar på vardera bok och sedan satt man där och sörjde. Så skynda läs om ni inte redan gjort det.

Sandmannen!

Har precis läst ut boken Sandmannen av Kepler. Jag har ju gillat de andra böckerna och den här var faktiskt en av de bättre. Ruggit bra, men tjohej vilket slut, vilken tvist…
Hur kan de ens komma på tanken att sätta ett sådant slut? Vill ha mer nu, vill veta vad som hände, vill veta hur de hade tänkt sig en fortsättning, om de tänkt sig en fortsättning. *Biter på naglarna*

”En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt i Stockholm. Han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av seriemördaren Jurek Walters sista offer innan han greps av Joona Linna. Jurek Walter dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering. Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom. Någon måste ta sig in och vinna seriemördarens förtroende.”

Med sin fjärde thriller överträffar Lars Kepler alla högt ställda förväntningar.

För övrigt såg jag att även den andra boken: Paganinikontraktet kommer som film den också. Hoppas att den filmatiseringen blir lite bättre än Hypnotisören. Inte för att den var dålig i den bemärkelsen, men den kunde varit bättre.

Tror på både bra bok- och filmår. Smile

sandmannen

Vad tyckte jag nu om The Pineville Heist?

Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan funderade på om jag skulle beställa boken, The Pineville Heist eller inte?
Jag slog i alla fall slag i saken och beställde hem den.
Jag visste att den var skriven för ungdomar, men jag är inte så nogräknad. Kan man läsa Harry Potter, Twilight och Hungerselen så kan man min själ läsa TPH också ansåg jag.

Inget dumt val alls faktiskt. Boken är väldigt spännande och är väldigt detaljrik med många twists and turns.

Dock störde jag mig på att vissa karaktärer dök upp från ingenstans, gjorde något litet bara och sedan nämndes de inte mer. Lite synd, de kunde ha bearbetats mer. Speciellt fotbollscoachen som gjorde ett snabbt inhopp. Ibland var det även svårt att veta vem av karaktärerna som avsågs. Man trodde det handlade om en och rätt var det var så fattade man att det handlade om någon annan och då fick man läsa om lite.

Dessutom är boken väldigt tunn. ca 180 sidor bara så man läser ut den på en kafferast.

Ger ändå boken en 3:a med ett plus i kanten. Tyvärr finns den inte på Svenska då upplagan fortfarande är för liten för att kunna bekosta en översättning. (Har frågat författaren).

 

 

Bok

Boken jag läser är nästan slut. Har beställt några nya från Bokus, men det tar ju sådan tid innan de kommer. Vad ska jag läsa tills dess?
Vad läser ni? Några bra tips?

Läser det mesta men fantasy, deckare och äventyr ligger mig varmast om hjärtat.

Läs en bok!

Måste välja en bok (på engelska förstås) att läsa. Sedan ska vi skriva recension om den och stå och berätta inför hela klassen. Lagom inspirerande, men läsa gillar jag ju. Det är bara ett mini mini problem. Vi har bara några få veckor på oss och jag vill ju helst hinna läsa klart boken. Den måste vara på mins 200 sidor, så nu tänkte jag höra med er om ni har något förslag på en bra bok som inte är allt för tjock. Tänkte först ta My sister’s keeper, men den har 435 sidor och jag tvivlar på att jag hinner läsa ut hela den. Sååååå, bomba mig med förslag nu är ni gulliga!
Smile

För övrigt så måste jag bara berätta att jag för tillfället läser boken Lärjungen av Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Gillade den första boken jättemycket och har sett ram mot den här uppföljaren ganska länge. Tråkigt nog så lever den inte riktigt upp till mina förväntningar. Jag kan inte påstå att den är dålig, men den första var bra mycket bättre. Den här är rörigare och har en mer ”platt” story än den första. Nu är den dock snart slut och andra hälften av boken har ändå lyft den en smula.