Det här med Ryssland och Ukraina!

Det kan väl inte bara vara jag som får ångest över Putin? Hur kan en människa sitta och tycka och tänka så oerhört mycket och bara tro att alla ska dansa efter hans pipa? För mig är det helt obegripligt. Jag har så många tankar om mycket, men jag tror det är bästa att jag håller dem för mig själv så man inte stöttar sig med någon. 

Någon som sett intervjuen i SVT med Finlands fd Stadsminister, Alexander Stubb? Om inte, så har ni den här. Tycker han sätter ord på ganska många av de tankar jag har. 
Jag kan ibland känna att ”Ny jädrar räcker det. Jag orkar inte mer.” 
Det är liksom för mycket hela tiden med allt i mitt eget liv som ställer till kaos. Så kommer det här stolpskottet  Putin och rör till det hela ännu mer. Har ni någon gång blivit så rädda att det gjort fysiskt ont i kroppen? Just precis så känns min ångest i perioder, och det utan att Putin är med i leken.

Sonen fyller 18 år i April. Det betyder att bostadsbidraget måste sökas om eftersom även han måste skriva under. Det gör att det kan bli ett uppehåll i utbetalningen om det vill sig illa. Han själv måste även ansöka om förlängt underhållsstöd. Även där kan det då bli ett uppehåll. Min arbetsträning pågår som ängst till 20 juni. Anser de då att jag kan arbeta igen så försvinner sjukskrivningen = står utan inkomst eftersom jag varit sjukskriven så länge att jag inte är berättigad a-kassa. Då är det soc som gäller och jag har ont i magen. Bara det här att säga till sonen att han inte får ta emot en enda swish. Det gör fysiskt ont. Eller det här med att han söker sommarjobb. Tjänar han pengar ska de gå till familjen. Ja, jag förstår grejen med det. Men det är ändå inte han som ska se till att elen blir betald osv. Han vill ju sommarjobba för att få ihop lite pengar eftersom det inte kommer något studiebidrag under sommaren, och han vill kunna göra något med sina kompisar och inte alltid vara den som inte kan vara med för att pengar inte finns. FAN!
Jag sover verkligen inte bra just nu. Jag kan inte fungera som en normal människa. 

Pappa säger ”2022 blir ett bra år. Då allt ordnar sig.” För mig känns det faktiskt lite som att ”Näe, men jag gräver ner mig istället”. Jag är fullt medveten om att det ibland måste bli sämre innan det blir bättre. Men när blir det bättre då? För det känns som det har varit en spikrak störtloppsbana utför sedan 2014. Måtte man bara komma i mål snart och att det i alla fall blir medaljplats. Att förlora stort känns inte helt rätt efter att ha kämpat så länge.

På rymmen!

Lite bloggtorka igen då. Eller egentligen inte för det har ju hänt en del man skulle kunna blogga om men jag har inte haft lusten helt enkelt.

Idag blev jag dock inte full i garv när jag hörde nyheterna. Jag vet inte om ni lyssnade, men det var ju i alla fall en 51-årig man som fått en månadsfängelse och under tiden han satt inne så fick han någon inflammation i en tand. De vägrade dock låta honom att gå till tandläkaren så han rymde.

Detta i sig är väl inte så skrattretande men just det här att du blivit dömd till en månad i fängelse och innan du ens suttit klart tiden har du lyckats rymma?! Känns väl som att det kanske inte var så bra bevakning där. Ha ha! Ja du store tid. Det spelar väl ingen roll om det är en öppen anstalt eller vad det är, man ska väl inte kunna rymma i alla fall. Speciellt inte när man bara hunnit sitta inne några dagar. Det är ju inte så att han kunnat planera det under en längre tid i alla fall.

Nåja! Nu ska jag inte tänka mer på det. Ska strax ta tag i jobbet igen efter lite lunch och i eftermiddag blir det städning och adventspyntning. Ha en fin fredag allesammans.

100 bilar i krock

Att det varit en olycka i Skåne idag har väl ingen missat? Näe, det var väl det jag trodde. Jag var hemma och käkade och skulle precis dra till jobbet när det smällde ut av bara f*n och sedan tutade det, tutade, tutade och tutade lite till. Det ville liksom aldrig ta slut. När jag satte mig i bilen för att köra till jobbet så hamnade jag mitt bland alla dessa utryckningsfordorn. Det var lite läskigt faktiskt.

Jag är väldigt väldigt glad att jag skulle söder ut och inte norrut. På sina ställen söder ut var det precis lika dåligt väglag och dimma så det kändes som att köra in i en mjölkförpackning. Då var jag lite nervös faktiskt. Speciellt när man mötte alla blinkande blåljus!

Lite länkar till bilder till er som trots allt missat det hela:

Helikopterbilder

Från HD

Jan Emanuelssons bilder

Mina tankar går helt klart till alla inblandade. :(

Förbjud begagnade spel….

Alltså seriöst?!?, Hur fan tänkte de nu? Att inte kunna spela begagnade spel i sin konsol kommer ju ta död på halva spelvärlden. Folk kommer inte köpa fler nya spel för det. Och vad ska man göra med de gamla?`Bara slänga eller? Känns ju väldigt miljömedvetet och smart. Snart kommer man inte få köpa begagnade bilar, cyklar, kläder eller möbler heller. Fattar de inte att de sätter krokben fös sig själva?

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/spela/article14762900.ab

R.I.P Stefan Liv!

Stefan Liv är död!
Jag är ingen Hockey fanatiker, jag har egentligen ingen aning om vem Stefan Liv var och har definitivt ingen koll på i vilket lag han spelade i. Det hjälper dock föga, när jag först fick höra om kraschen i eftermiddags så blev jag alldeles kall. Ett helt lag bara borta. Jag frös, skakade och fick panik. Jag menar seriös panik.

Det är en sådan oerhörd tragedi. Ett HELT lag. Jag kan inte ta in det, det går inte. Alla mina tankar och känslor jag hade efter tsunamin kommer över mig likt ett ånglok. Jag har fysiskt ont i kroppen av att tänka på alla spelarnas, kabinpersonalens, journalisternas o.s.v. anhöriga. Fy fan vad de mår dåligt nu.

Så fort jag hör något om detta, läser något eller blir påmind så kommer tårarna och jag vill bara dra något gammalt över mig.

Det sker tragedier varje dag runt om i världen så jag förstår egentligen inte varför just detta tar mig så hårt. Speciellt med tanke på, som jag skrev innan,  att jag inte har någon som helst koll på vilka de är.

Däremot så sänder jag många tankar och kramar till de anhöriga och kommer tända ett ljus för dem i kväll.

R.I.P alla ni som så tragiskt gick bort. :cry:

http://hd.se/utrikes/2011/09/07/flash-stefan-liv-dod-i-flygolycka/
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/internationellt/khl/article13589266.ab
http://www.expressen.se/nyheter/1.2553414/stefan-liv-fanns-ombord-pa-planet

Jag har skrivit under!

Kommer ni ihåg att jag skrev om att vi inte var riktigt nöjda med hur det skulle bli med L’s klass efter sommarlovet? Det är det fler som inte är. Idag stod det i HD om det och jag hoppas verkligen att rektorn tar sitt förnuft till fånga. Att göra som de gjorde; Att bara skicka ut en lapp om vad som komma skall utan att ens ha ett möte med berörda parter strider mot skollagen. Det ”roliga” med kråksången är också att rektorn inte ville att det skulle hamna i tidningen. Det sa hon rent ut.

Hon tycker att vi som föräldrar har gått bakom hennes rygg. Dra mig baklänges…… har VI gått bakom HENNES rygg? Man kan hålla sig för garv faktiskt.

Hon vill ha dessa grupperna för att de barnen i ettan som ligger lite före saka kunna gå med de i tvåan och de barnen i tvåan som är lite efter ska kunna gå med ettorna. På det sättet hon sa det vill hon egentligen skapa en elitklass.

Jag som har barn från båda lägren ser rött. Givetvis ska de barn som ligger före sporras och ges nya utmaningar, precis som att de som inte klarar av samma tempo måste få ta sin tid och få de resurser som är bra för dem. Men att så tydligt dela in barn efter hur ”bra” de är gör bara att det skapas ännu mer mobbing och konflikter. För är det något barn är bra på så är det att se att de som är lite duktigare är i en å samma grupp.

Jag ryser i hela kroppen av det här. Rektorn hänvisar också till att barnen skulle få lärare som är rätt utbildade för just rätt ämne. Något som inte heller stämmer eftersom att hälften av personalen som ska jobba med grupperna är fritidspersonal utan lärarutbildning.

ARG är bara förnamnet!
http://hd.se/astorp/2011/08/09/foraldraprotest-mot-sammanslagning/#disqus_thread

Grattis Eric!!

Grattis till 3:e platsen! Fast hos mig var du vinnaren med stort V.

Att få så höga poäng och ändå bara få två 12: or betyder att du fått poäng av majoriteten.
Tänk att Europa faktiskt tyckte om låten, trots alla pessimister som satt och gapade om att han skulle skämma ut Sverige. Till dem vill jag bara säga: In your face!! Jag undrar jag, vilka låtar som skämt ut Sverige under de senaste åren? Va va?

Att fortfarande sitta och skrika att det är endast fjortisar som röstat även i Europa är bara störtlöjligt. Jag kan hålla med om att han hade brister i sin sång, men låten i sig är inte så jälvla dålig som alla vill ha den till. FAKTISKT!!

GRATTIS än en gång Eric!!


 
Förresten! Gillar inte att videon censurerades, var blev originalet av? Den var bättre innan även om den inte är dålig nu heller.

Jag förstår att folk laddar ner!

Jaha, då var det kört! Spotify inför begränsningar i sin gratisversion. Max 10 timmar/månad och låtarna ska bara kunna spelas 5 ggr.

Jag tror de gräver sin egen grav. Att betala för att använda låtarna utan att ens själv bestämma var de ska användas: t. ex. i bilen, i cd-spelaren, i mobilen o.s.v. är dåligt. (Ja, jag blir väl påhoppad för det)
Förr kostade den tjänst där man kunde använda det i mobilen 99kr/månad. Det är i runda slängar 1200kr /år. För dessa pengar kan man köpa ganska mycket musik på annat håll, som man både kan ha i bilen, i mobilen eller hemma.

Nu har jag i.o.f.s. inte varit något fan av Spotify innan heller och har det inte så jag borde inte klaga. Eller kanske just därför. Jag kommer ALDRIG bli kund där.

Det är lite samma sak som det här med att det ska läggas avgifter även på mobiler nu för att täcka upp för intäkter som musikbranschen förlorar på nedladdning. Hyckleri anser jag.

Dessa avgifter finns på allt. Tomma cd-skivor, tomma dvd-skivor, externa hdd, minnen, mobiler, mp3-spelare o.s.v. Om man nu INTE får ladda ner, varför ska de då ta betalt för att folk laddar ner? Då borde det vara lika olagligt att ta ut dessa avgifter….

Näe, nog om detta. Jag blir bara så frustrerad.

http://hd.se/ekonomi/2011/04/14/spotify-begransar-gratistjanster/

http://www.spotify.com/se/blog/archives/2011/04/14/upcoming-changes-to-spotify-free-open/

Världens sämsta låt?

Den kallas tydligen världens sämsta låt, men det kan jag inte för mitt liv förstå. Vad är skillnaden mellan den här och många andra låtar av diverse Disney-stjärnor, Lindsay Lohans låt Romurs, Avril Lavignes låt Girlfriend, flertalet av Justin Beibers låtar och många många fler? Inte speciellt stor.

Att som 13-åring själv skriva en låt, sjunga in den utan att låta allt för kass och sedan lägga upp den på Youtube är för mig bara ett bevis på kreativitet och tro på sig själv. Vad jag vet har hon aldrig sagt att hon önskat att detta ska bli en hit, viket den faktiskt kan bli.
Se bara vad som hände med Fronda eller varför inte Sommarpojkarna. Ingen av dessa är väl direkt klassade som musik på hög nivå och likt förbannat spelades/spelas dessa av allt och alla.

Näe, ge nu tjejen cred för sin låt istället. Hon kanske kommer erövra vår musikvärld. Vem vet?

http://hd.se/it/2011/03/23/hon-hanas-och-hyllas-pa-natet/