Slut!

Och där var lovet över! Det gick alldeles för fort, men jag O, L och Nathali har i alla fall hunnit med en vända bio. Vi såg den nya filmen Rum 213. Varken jag el barnen har läst böckerna så vi visst inte alls vad vi kunde vänta oss av filmen. Men vi gillade den. Barnen hoppade till ett par ggr när de blev skrämda, men van skräckfilmsnörd som man är så kunde man räkna ut dessa saker så jag regerade inte ens en gång.

Dock hamnade vi bredvid ett gäng som konstant satt och kommenterade filmen med: ”Så är det inte i boken”,  ”Tror ni man får se när….”,  ”Varför har de tagit bort….” o.s.v. Riktigt irriterande.

Det jobbiga med lov är att barnen så fort vänder på dygnet, så idag börjar jag tjata redan nu (kl. 20.00) om att det är dags att snart ta tag i nattbestyren.

I torsdags hade jag kört med VV i en vecka. Tvivlade starkt att vågen skulle visa något neråt alls med tanke på att det känts som jag ätit för många points varje dag för att inte gå omkring och vara akut hungrig hela tiden. Men tro det eller ej. Det var ett minus. Inget hysteriskt stort, men ett minus på 0,8 kg. Man får vara tacksam. Jag ska fortsätta kämpa, en dag i taget, en vecka i taget. Detta tillsammans med mina promenader måste snart ge något resultat tycker jag.

Trevlig söndagskväll på er!

Lördag

VV idag. Tror dock att jag skiter i det. Mår för dåligt för att ta mig dit, vill inte lämna soffan idag heller. Eller ska jag? I så fall har jag brottom nu. Näe, skiter i det, eller? Fan också, beslutsångest delux.

Ångest, illamående och en mage i uppror. Vill inte mer nu!

Minus

Måste ju skryta lite också. Första veckan med VV gick över all förväntan. Minus 1,3 kg blev det. Det trodde jag ju inte eftersom jag mått så dåligt och faktiskt ätit ganska kass. Men glad blev jag i alla fall, väldigt, väldigt glad.

Så just nu är det faktiskt rätt lätt att låta bli dessa grymt goda Kinapuffar.  Grin

wpid-20150129_134048.jpg

Helgen som gått.

Vilken helg vi har haft. Det har varit full rulle kan man säga. I lördags var jag och Camilla på IKEA och gjorde det osäkert. Vi började med att äta Brunch. Jättegott, jättemycket och jättebilligt med Familykortet. 39 kr.  Yes

Jag kanske inte gjorde de nyttigaste valen då jag innan IKEA varit och vägt in mig på VV. Men jag försökte i alla fall och jag har inte karaktären att helt sluta med allt sådär bara pang på. Känns som det varit svårt att hålla mig inom mina points för resten av dagarna också så har jag gått ner något till på lördag så är det nog ett under. Känns som att hur lite jag än äter så kommer jag över pointsen och dessutom är konstant hungrig. Blääärk! Nåja, jag har väl snart kommit in i det igen antar jag.

Nu kom jag visst in på ett sidospår, men i alla fall. Jag skulle i alla fall köpa en skrivbordsskiva, två ben och en trådback. Nu råkade jag dock komma hem med ett svart tyg med vita prickar också som jag ska klä om köksstolarna med. Jag hoppas det blir bra.
Vi hade väldigt trevligt när vi gick där och jag vet inte om det är synd eller tur att man inte har några pengar, för på IKEA kan man verkligen handla precis hur mycket som helst. Ja, jag är lite beroende!

På vägen hem körde vi inom Dalhem och hämtade upp Camillas två systerdöttrar och sedan styrde vi kosan hem. Väl hemma hjälptes jag och Loke åt att montera på de delar av skrivbordet vi redan hade hemma med de nya delarna vi införskaffat och resultatet blev verkligen väldigt väldigt bra. Eller i alla fall så bra det kan bli när man bor för trångt och har alldeles för lite pengar.

wpid-20150207_150749.jpg

Fler bilder från L’s och O’s rum kommer nog så fort deras katastrofområde har blivit sanerat. Hur är det ens möjligt att förvandla ett rum till en total krigszon på bara några dagar?

wpid-20150207_194513.jpgPå kvällen hade jag och barnen Mellomys i soffan – Med godis! Men jag var faktiskt duktig och åt bara fem bitar. Vad tyckte ni om årets första deltävling? Vad gillade ni appen?

Jag gillade appen men den flippade när jag röstade på One by one. Jag gav den fem hjärtan men bara tre registrerades. För övrigt blev jag rätt besviken att One by one inte gick vidare. Tyckte det var den bästa låten faktiskt. Men Jessicas låt var också bra. När mellon var slut var det bra att tacka för sig och gå och lägga sig. För klockan alldeles för tidigt skulle L spela innebandymatcher i Bromölla. Jäkla väg att köra.

wpid-20150208_080024.jpgBländad av solen var jag också. Hela vägen dit och hela vägen hem. Mysigt med sol förstås, men jag gillar inte att bli bländad. Lite trist också att man satt inne en hel dag med så fint väder i stället för att vara ute och njuta.

Nu fick vi njuta av grabbarnas framfart istället. Gick inte riktigt lika bra som innan jul, då de var extremt samspelta, denna gången spretade det mer. Helt kass gick det ändå inte.

De vann två av sina tre matcher och med det blev de faktiskt väldigt nöjda.

wpid-20150208_134812.jpg

Domarna var väldigt på hugget och de blåste för saker heeeeela tiden och det kändes som om tiden rullade på med mer frislag, tekningar, straffslag m.m. än vad de faktiskt fick spela. En i laget åkte till och med på en utvisning för att ha fått bollen skjuten mitt i ansiktet.  Då blev de flesta tränarna arga men domaren svarade bara, man får inte nicka bollen. Ja, fast nu gjorde han ju inte det utan fick den mitt i ansiktet. Men men, det är bäst att lyda domaren.

Klockan fyra på eftermiddagen var vi hemma igen och kunde utmattade sjunka ner i soffan. Det var väldigt, väldigt skönt.

Motivation!

Jag har gjort det igen! Gått med i Viktväktarna.

Jag har sagt det miljoner gånger innan men jag säger det igen. Denna gången ska jag ner i vikt. Misstänker att mitt mående påverkat väldigt mycket hur jag väger så det kanske inte är bästa perioden att börja nu när det mesta känns skit, men jag ger det ett försök i alla fall. Jag kan ju konstatera att jag snart inte kan må mycket sämre i alla fall.

15 kg tänkte jag tappa, men mitt första mål är 3 kilo. Nu kör jag!! Kanske kommer jag må ännu bättre om jag lyckas denna gång?

Vågar inte skriva in min startvikt, men om jag går ner i vikt kanske jag vågar. Vi får se helt enkelt.

 wpid-20150202_110226.jpg

Årskort på gymmet.

Idag har jag skaffat mig ett årskort på det nya gymmet här i Åstorp. Åstorp Fitness Center AB. Även maken och äldsta dottern har införskaffat sig var sitt. Så nu finns det inte längre några ursäkter. Det är bara att köra hårt.

Fast idag kan jag inte, idag ska jag på föräldramöte och i morgon ska jag simma och på fredag ska jag nog göra nåt annat… Ha ha! Skämta bara. Men idag Ska jag faktiskt på föräldramöte och i morgon SKA jag simma. Men annars så.

Känns otroligt bra att det har kommit ett ordentligt gym hit till Åstorp. Innan har man ju fått köra en bit för att få tillgång till både pass och maskiner. Nu kan man cykla eller gå om man vill. Me like!