Det gick ju fort!

Grymt snabb leverans av Klubbhuset!
Måste säga att jag är grymt imponerad över att de kläder jag beställde igår redan har kommit fram. Trots att kläderna skulle tryckas första samt att de levererades med Post Nord. Dock är jag lite mindre nöjd med att jag fick fel storlek i glasögonen jag beställde. Beställde SR Men fick JR. Vad som gått fel där låter jag vara osagt.

Kan ju vara att de inte kollade så noga på orden och bara antog att jag skulle ha stl JR i glasögonen eftersom träningsstället är i stl 150. Eller så kanske de trodde jag skrivit fel.

Nåja, jag har slängt iväg ett mail med frågan om hur man gör ett byte så vi får väl se. Otur, för de skulle verkligen behövas omgående, i övrigt är jag som sagt grymt nöjd med leveransen. Jag trodde ärligt talat inte att paketet skulle dyka upp förrän imorgon eller på måndag.

En uppdatering!

Jag har nu fått en uppdatering om videon i förra inlägget. Det var tydligen Tim och de andra tjejerna på plats som stängt in L. Som en hämnd för att han försökt stänga in dem. what goes around comes around, så att säga. Nåja! Tim var i alla fall inte tillräckligt lång för att nå knappen som släpper dörren och tjejerna tyckte det var hysteriskt kul att inte släppa ut honom så när han fick syn på O och Nathali ropade han såklart på dem om hjälp. Tjejerna höll då för knappen så O inte skulle kunna trycka på den men hon lyckades i alla fall. Det är alltså därför hon svär i slutet på filmen. Hon blir lite sur till slut, när de hindrar henne från att trycka på knappen.

Först hade tjejerna försökt övertala O att låta L stå kvar men efter ett tag så kom någon av dem på att O ju var L’s syrra och sa. ”Men det är ju hans syrra, klart som fan hon hjälper honom.”.  Vilken tur att de tjejerna inte vet att L och O är som hund och katt hemma. Ha ha! Men när det väl gäller så ställer de upp för varandra.

L kom ju i alla fall ut från sitt fängelse, i några minuter innan han hamnade där igen. Denna gång fick han tydligen stå kvar tills Henrik, hans mentor, gick förbi och släppte ut honom. Ja jag säger då det.

Idag har jag äntligen kunnat beställa L’s nya träningsställ och jag kom på en sak när jag gjorde det. För att få klubbrabatten måste man beställa mot faktura, alltså man kan inte betala med kort. Hur fånigt är inte det? Man kan klicka i rabattkoden som klubben har, men den dras inte av automatiskt, den måste dras av manuellt och därför fungerar det bara med faktura. Tycker att det borde gå att fixa även när man betalar med kort. Som det är nu så känns det lite orättvist.(Nej, alla kan inte betala mot faktura av olika anledningar).

När man får den här videon av O och Nathali!

Frågorna är så många. Varför var han bakom dörren från första början? Hur länge stod han där? Varför släppte inte de andra tjejerna på plats ut honom?
Vilken tur att syrran och extrasyrran kom till hans räddning och sedan ingår det ju lite att filma spektaklet. Det hör liksom till. Välkommen till den tidsepok där vi fotar, filmar och skrattar först och hjälper sedan. Så länge inte livet står på spel så tycker jag det är en helt ok ordningsföljd. 😉😁

Bonuscheck!

Jag bara älskar mina barn och mina ”extrabarn”.

Igår när jag kom hem från L’s innebandy så kom O och Nathali studsande ut i köket. Nathali var jätteglad och ville berätta vad O kallat henne. Ni som hängt med ett tag vet att mina barn har en viss förmåga att säga helt knäppa saker eller helt orimliga saker eller helt fel saker. ”Vanliga” konversationer är inte riktigt det som är standard här. I alla fall. Konversationen mellan dem hade gått så här.

O: ”- Den här chokladen är nog mitt bästa köp hittills.” (Bör påpekas att hon tycker nästan alla köp hon gör är det bästa hittills).
Nathali: ”- Är inte jag ditt bästa köp?”
O: ”- Dig har jag ju inte köpt, du kom liksom in i mitt liv lite mer som en stor rolig bonuscheck.”

Alltså, är inte det rätt sött sagt egentligen? Bonuscheck! 😍

Högerregeln polisen!

Det här med trafikregler, det är inte bara ”Svenssons” som har noll koll i trafiken. Det här ekipaget missade mig helt och hållet i en högerregelskorsning mitt inne i HBG (Den 3:e oktober på morgonen). Det är tur jag inte envisas med att köra ut bara för jag har rätt att köra först.

Hen såg mig inte alls. Inte en reaktion på att stanna och släppa fram mig. Nåja, inget allvarligt hände, men man tycker ju att just dessa borde ha koll på när det är högerregeln? Annars kan jag upplysa dem om att det gäller i alla korsningar där inget annat anges och denna korsning har nog haft högerregeln sedan jag flyttade till Skåne 1998, så det är ju ingen ny företeelse direkt.

Å så ska jag förtydliga att det var min dotter som åkte bredvid som tog bilden. Så ingen går i taket över att jag fotar och kör samtidigt. Vilket händer då och då dock, men då sitter telefonen i en hållare precis bredvid ratten och då räcker det med ett dubbelklick på skärmen för att ta en bild och jag behöver inte släppa blicken från vägen längre än när man startar fläkten eller tittar på någon i bilen eller något liknande. Men som sagt, denna gång var det T som tog bilden.

Det bara dyker upp!

Hur kan det komma sig att när man lyckats tömma hela tvättstugan på tvätt och frågat barnen om de har mer tvätt någonstans, ändå ligger en hög lika stor som Omberg i tvättstugan när man kommer ner dagen efter? För mig är det en stor gåta.

Likt förbaskat har det hänt i natt igen. I helgen körde jag ett tvättrace och tvättade totalt 11 maskiner. Det var tomt i tvättstugan när jag gick och lade mig igår. Idag kommer jag ner till detta.

Ja, jag ska inte överdriva, det är inte som Omberg men var kom det ifrån? Ingen har duschat, ingen har bytt om och ingen har någon aning… Tror att våra spöken har börjat använda våra saker.
Hade jag fått ner de där sakerna igår så hade de också varit tvättade nu. Så nu är min stora fundering för dagen, ska jag tvätta lite till eller vänta till en annan dag?

 

 

Nej, det är inte kallt!

Diskussion vid gårdagens sänggående medan vi låg i varsitt rum och vrålar på varandra.

O: ”- Mamma, varför är det så kallt?”
Jag: ”- För att det är höst.”
T: ”- sätt på elementet.”
Jag: ”- NÄÄÄÄJJJEEE! Ni får stå ut ett tag till, El är ju svindyrt!”
T: ”- Vill du vi ska frysa eller?
Jag: ”- Nej då! Ni får helt enkelt klä på er mer. Pyjamas, extra filt och raggsockar. Varför inte mössa också?”
O: ”- Mamma, jag har redan allt det där?”
Jag: ”- Har du verkligen raggsockar och mössa på dig i sängen?”
O: ”- Nej, men en extra filt i alla fall.”
Jag: ”- Bit ihop, du har en säng, filt och tak över huvudet. Dessutom är det faktiskt över 21 grader här inne. Det är INTE kallt!”
T & O: (I kör) ”- Det är ju svinkallt!”
L: ”- Men för bövelen. SOV!”

Ungefär här så konstaterade jag att det inte var någon idé att fortsätta diskussionen. Det räcker liksom med att det börjar regna ute så tycker de att det är kallt.
Hur kan det möjligen vara kallt med en inomhustemperatur på över 21 grader? Dessutom är jag lite seriös med det där med elementen. Jag vill inte dra igång dem redan.
Idag t ex har det varit ca 15 grader ute och som en del av er redan vet så drivs ju huset med direktverkande el, vilket gör att jag tycker vi kan skjuta lite på att öka på elräkningen. Nu är inte huset dyrt i drift ändå…men i alla fall.
För mig är det ändå en stor skillnad på en elräkning på 1300 kr, som den låg på denna månad, och en räkning på runt 2000 kr som den kommer ligga på fram i februari som brukar vara dyrast.

Hoppas ni alla får en fin dag idag. Själv ska jag städa och tvätta. Om jag orkar ta tag i det.
#ÄntligenFredag

 

Ge mig sommaren tillbaka!

Idag är det verkligen höst här. Även om vi har haft lite solstrålar som har smekt våra kinder så har det till största delen regnat idag. Nej inte regnat, det har fullkomligt vräkt ner. Uppifrån, från sidan och till och med underifrån. Jag har kört barn fram och tillbaka hela eftermiddagen och kvällen, som en jäkla jojo!

Det är vid sådana här dagar som jag inte alls gillar hösten. Jag längtar redan efter sol och värme. Vill någon ge mig en resa till solen?

Det är tur man har lite minnen att se tillbaka till i alla fall. Som när vi var i Höganäs och spelade minigolf. Tanken var ju att vi skulle åka till HBG och spela, men där regnade det lika mycket då som det regnat idag så vi åkte på vinst och förlust till Höganäs istället och hoppades på det bästa. Vi gick inte lottlösa då det där var över 25 grader varmt och massor med sol.

Att åka iväg med 4 st tonåringar kan vara ett äventyr. Ibland är de nästan mer bångstyriga än ett gäng 3-åringar. Jag trodde ju i min enfald att lekparker har man växt ifrån när man är mellan 13 år och 18 år. Jag kunde inte ha mer fel. Kolla här bara hur snäll T är när och bara slänger bort Arvid när de kommer ner? Hyggligt värre. #BussigaKlubben

Nu får jag fortsätta titta på dessa guldkorn medan jag kopplar på höst och julångesten. Både vad det gäller väder, vind och mörker samt det här med julklapparna. Ja, den ångesten kommer iofs direkt efter att julen avtagit och håller på tills den infinner sig igen. Men just runt oktober och framåt är den som mest påtaglig.