Möte imorgon!

Så jädra nervös. Imorgon ska jag på möte med AF och en person från ett företag där jag kanske kan få börja arbetsträna. Jag är lite kallsvettig och läpparna sticker. Förstår inte riktigt varför.

Det är ju liksom läskigt och roligt på en och samma gång. Detta är ett litet café. Inte riktigt min grej kanske men vi får väl se. Det kan gå fullständigt åt skogen eller så blir det hur bra som helst. Det återstår att se helt enkelt.

Jag hoppas det kommer gå bra då det kan leda till anställning om jag har tur. Håll tummarna att jag inte får total härdsmälta.

Så var det helg igen!

Medan jag och L var inne på Maxi igår så fick jag notis om att jag fått ett brev inne på Kivra. Misstänkte direkt att det var deklarationen som kommit in. Mycket riktigt! Så bland frysboxarna öppnade jag med skakiga fingrar PDF-filen och skrollade ner till slutet utan att titta. Sakta men säkert öppnade jag ena ögonlocket och liksom kisade på texten.

Summa att betala: 2561 kr. Jag pustade ut. Inte för att det känns bra att få betala, men för att det inte var mer. Jag hade förväntat mig en betydligt högre summa. Detta går ändå att lösa. Så nu ska jag betala in lite på skattekontot varje månad fram till 12:e november, som är sista betalningsdag. Det borde jag kunna fixa utan att gå under helt och hållet, så där föll en tredje sten från mitt hjärta.

Och nu mina vänner, är det fredag, så nu tar vi helg!

Två stenar!

igår föll en stor sen från mitt hjärta och idag en till. Igår fixade pappa med en annan verkstad som kan fixa min bil till ca en tredjedel av priset mot vad Mekonomen ville ha. Helt fantastiskt, så även fast jag nu måste åka till Småland med bilen så blir det totalt sett betydligt billigare. Inte nog med det. Jag behöver inte heller känna panik över att inte ha tillgång till bil under tiden, då jag kan ta pappas extrabil så länge. Vi sa att smartast är nog att vi åker och möts på halva vägen och byter bil med varandra. Låter som en bra plan i mina öron.

Ska bara byta det där sabla bensinröret först på tisdag bara.

Den andra stenen trillade idag. Fick ju för ett tag sedan ett brev från FK där det stod att jag skulle betala tillbaka felaktigt utbetalt vårdbidrag för förra året. Jag överklagade och idag fick jag beslut om att min överklagan godkänts. Jag slipper betala tillbaka dessa 4700 kr. Den glädjen? Förstår ni? Det har löst sig med både bil och denna återbetalning. Nu håller jag bara tummarna för inte för stor restskatt bara. Vill verkligen inte ha deklarationen i år. Det kommer inte bli någon rolig läsning men det känns ändå lite bättre när jag vet att ovanstående saker löst sig.

Loggade även in på FK och ansökte om avbetalningsplan på de 2300 kr som jag fått för mycket i bostadsbidrag och mitt förslag på återbetalningsplan godkändes direkt. Känns väldigt bra.

Det som för ögonblicket ger mig mest ångest just nu, är det här. Den förstnämnda bilden. Jag vill också gå i Foppatofflor och mysa. (Båda bilderna tagna idag).

Jag vill också kolla på fria vårtsvin!

Där sitter hon (T) och här sitter jag med mössa och fryser i snålblåsten. Livet är lite orättvist ibland, men jag är så otroligt glad över att hon får uppleva allt detta. Hon har bara varit borta i fyra dagar, men hon har redan fått uppleva så ofantligt mycket.

Igår lämnade jag bilen på verkstaden för att få kostnadsförslag på de saker bilprovningen sagt måste fixas, plus ett fel som jag själv vill åtgärda men som bilprovningen inte ansåg vara något fel.

När jag skulle åka hem från Helsingborg så var jag nog 1: inte vaken eller 2: helt jäkla blind. Jag lyckades nämligen komma på fel buss och hamnade i Ängelholm istället för i Åstorp. Grattis till mig! Hur lyckas jag ens? Som tur var så kunde jag hoppa av bussen i Ängelholm ett par stationer innan stora stationen och kunde gå över gatan och hinna med rätt buss mot Åstorp med ca 2 minuters marginal.

Det här med att Camilla alltid kör vilse? Jag får nog sluta mig till den skaran. Hur i hela friden lyckas man ta fel buss? Den ena heter 520 och den andra 506. Att läsa fel på detta är för mig en gåta. Skickade sms till sonen om mitt misstag där jag berättade att jag kanske kunde bli lite sen. De var ju hemma och hade studiedag och jag ville ju inte att de skulle bli nervösa om jag nu skulle bli borta några timmar. Han var oerhört förstående och skickade tillbaka några hysteriskt skrattgråtande emojis. Jag tackar särskilt för detta.
Sedan var jag ju tvungen att berätta eländet även för pappa och Camilla som reagerade på liknande sätt. Kul att man kan underhålla någon!

Något som jag tycker är lite konstigt dock är att busschauffören inte sa något när jag köpte biljett, till just Åstorp. Borde han i alla fall inte frågat om jag möjligen inte klivit på fel buss? Nåja, allt löste sig och jag fick en trevlig tur till Ängelholm i solskenet.

Idag har jag varit och hämtat hem bilen igen. För att slippa missöden så skjutsade Camilla in mig. Tusen tack för det! Nu ska jag bara bestämma mig för hur dessa fel på bilen ska lösas, det blev ju en aningen dyrt att åtgärda, om man säger så. Ska börja med det som jag själv tycker är viktigast. Att byta rör och slangar till tanken så man kan få ner bränslet i tanken och inte ut på vägen.

En grym upplevelse!

Idag blir det verkligen bara soffhäng. Är så trött, är inte van att vara ute halva nätterna längre. Inatt åkte vi iväg allihopa, jag, O, L, Terese och så T såklart. Från början var det sagt att T (Och de andra 9 eleverna) skulle ta sig själva till Kastrup, sedan ändrades det till att ta sig till Hyllie och på avresedagen ändrades det igen så skulle de bara ta sig till Helsingborg. (Detta på grund av inställda tåg m.m.) Det passade mig perfekt. Betydligt enklare än alla de andra alternativen.

Inatt åkte T nämligen iväg på sin tre veckor långa praktik i Sydafrika. Är jag avis? Så in i vassen men även så otroligt glad att hon fått denna möjlighet. Att skolan ställer upp och betalar så dyra praktikplatser och resor för sina elever är inget annat än fantastiskt.

Skolan jobbar ihop med företaget GoXplore som skräddarsyr utbildningar för just den Realskolornas gymnasieprogram inom djurvård, Häst och äventyr.

Halv två i natt startade alltså resan från Helsingborg där eleverna blev körda i två minibussar av två lärare till Kastrups flygplats (Danmark) där de sedan följde med dem till säkerhetskontrollen innan de fick köra hem till Sverige igen. Kl 06.00 var det dags för start för första planet som skulle ta dem till Amsterdam där det blev byte av plan. 10.10 lyfte så nästa plan där hon nu ska sitta till ca kl 22.00 ikväll.

När de kommer fram till Sydafrika ikväll kommer de att få åka till ett av Awsome Travels hotell i Johannesburg där de kommer tillbringa de två första dygnen med att gå på museum, sightseeing och shopping. Detta innan de körs ut till Welgevondens viltreservat.

”Welgevondens Viltreservat grundades 1993 och ligger beläget i Waterberg regionen ca 6 timmar nordväst om Johannesburg. Det är privatdrivet och är ett skyddat område. Här finns det mer än 40.000 hektar ren vildmark som huserar ”The big 5″ och över 300 fågelarter tillsammans med hundratals andra djur och växtarter. Reservatet har aldrig tillåtit jakt och har ett begränsat antal besökare. Här får eleverna möjlighet att observera dessa djur på nära håll. De blir en del av ett forskningsprogram som kommer att bidra till att uppnå de långsiktiga forskningsmål som bedrivs.”

I detta reservat ska de sedan tillbringa sin tid i tält, dock med vanliga sängar i, och med djuren ända in på knutarna. Lägret skyddas dock av elstängsel för att inte djuren ska bli för närgångna, framför allt om nätterna. Hur coolt är det inte? Detta är dessutom T’s första resa utomlands, om man bortser från Danmark, så det är till att slå på stort redan från börja Smile

De har i stort sett blivit lovade att få se ”The big 5” så det håller jag tummarna stenhårt för att hon får.
Vilka är då ”The big 5”? Jo, det är samlingsnamnet för lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel och är en gammal jaktbeteckning som storviltsjägare använde. Det handlar alltså inte om djurens storlek, utan om svårigheten och faran att fälla dessa djur. Idag används yttrycket även i samband med safari.

Tror ni jag längtar tills hon kommer hem igen med alla sina berättelser, foton och videos? Så in i sjutton! Tyvärr finns det inte jättemycket internet eller wifi mitt ute i vildmarken, men huvudbyggnaden på campen har wifi – lite sporadiskt, så lite då och då kommer jag förhoppningsvis få lite uppdateringar samt att de även ska försöka blogga lite men det blir ju inte alls samma sak som att få höra henne prata om detta sedan. Jag tror, och hoppas, att hon kommer prata halvt ihjäl oss när hon kommer hem igen.

Ha det nu så fantastiskt bra T. Tänk vilken häftig 19-årspresent du fick!  Heart

Var han tvungen?

Har haft sådan grym huvudvärk sedan i måndags. Trodde först att det var ett migränanfall men detta känns inte på samma sätt. Borde nog snart kolla upp detta lite mer noggrant för det börjar bli ohållbart. I alla fall så sov jag sjukt dåligt natten mellan måndag och tisdag på grund av huvudvärken så igår kväll gick jag till sängs tidigt efter att ha proppat i mig massor med Treo och tänkte att nu jämrar i mig ska jag sova. Ha trodde jag ja!

Vi har ju som bekant katter, den ena av dem väckte mig i morse med ett ryck av att han hade tänkt börja spy i min säng, nej för hela helskotta tänkte jag och slängde ner kattafan på golvet där han sedan spyr upp en stor hårboll. Tack för det! Detta var vid 04.40 och efter att ha tagit hand om det så var ju huvudvärken onekligen på plats igen och jag kunde inte somna om. Gaah! Så här sitter jag nu klockan 07.54 och har tryckt i mig en Ipren och funderar på om jag jag gå och lägga mig igen eller helt enkelt börja ta tag i allt jag behöver göra.

Jag borde onekligen skotta fram en liten gång bland alla kartonger på ovanvåningen så att killen som kommer och kollar på en bokhylla jag försöker sälja kommer fram. Det är alla julsaker som fortfarande står i vägen där uppe, hälften av dem inte ens nedsatta i kartongerna utan står bara på golvet. Känns som totalt kaos faktiskt. Håll gärna en tumme eller två att han köper hyllan, behöver liksom pengarna.

Hoppas ni får en skön onsdag mina vänner!

Det spyende kattakräket! 

När livet tar slut!

Jag är med i en grupp på FB. För att inte hänga ut personen i fråga så skriver jag inte ut namnet på gruppen. I alla fall så finns det en kille i gruppen som varje dag, med några få undantag, hälsat oss andra godmorgon i tre års tid. Alltid ett leende på läpparna, alltid positiv. Tyvärr drabbades denna kille av obotlig cancer och tyvärr har han inte så lång tid kvar.

En tjej i gruppen kom då på att vi kanske skulle skicka lite vykort till honom så han kunde bli lite uppmuntrad när han ligger ensam och mår skit. Det ena ledde till det andra och sedan kom vi på att vi kanske skulle samla ihop till en blomma till honom. Insamlingen gick så bra att vi fick ihop betydligt mycket mer pengar än till bara en blomma.

Så efter att blomman var skickad så sa vi att vi skulle ge honom och hans son resterande pengar för att kanske kunna gå på bio, äta middag tillsammans ute en sista gång eller liknande.

Det gör så ont att veta att det snart kommer finnas en liten kille på nio år där ute någonstans som inte kommer ha sin pappa kvar. (Samt två vuxna döttrar och ett barnbarn).

Det var inte många kronor jag kunde avvara, men de jag skickade känns som årets bäst investerade/spenderade (hur man nu väljer att se det) kronor. Jag hoppas de får tillfälle att göra något tillsammans innan det är försent.