Tapetserat!

Sådär ja, nu har jag tapetserat. För första gången i mitt liv och jag är stolt över mig själv. Det var inte helt lätt men inte heller så svårt som jag hade tänkt mig. Sedan hade jag ju en väldigt bra medhjälpare i T också.

Eftersom T och L valde att byta rum med varandra så ville ju inte T ha kvar den orangea graffititapeten och det kan man ju förstå. Dessutom behövde alla målade väggar fräschas upp och listerna runt dörren behövde bli vita istället för orangea.

Jag hade ju redan snickerifärg som jag köpt för att måla färdigt stolarna till köket, så jag använde det för att måla dörrlisterna (Foder kanske det heter?) och så köpte jag en 10 liters hink med billig färg på Bauhaus för hela 89 kr som vi fräschade upp väggarna med. Blev jättesnyggt.

Tapeten som T valt ut var kanske inte den billigaste man kunde hitta men inte heller den dyraste. 299 kr per rulle på Rusta. Så i fredags skulle vi åka och kolla på den en gång till så att hon var helt säker på att det var den hon ville ha, och det var hon, och gissa om vi hade tur, för just den tapeten hade de 50% rabatt på då. Vilken jäkla fullträff. Så istället för 897 kr för tapeten behövde vi nu bara betala 447 kr. Sådant tycker jag om. Så tapeten blev det köpt redan i fredags, fast vi sagt att vi skulle vänta, och i fredags kom den även på plats.

Tapet med en mönsterpassning på 67 cm, småmönstrad. Kanske inte smartaste valet när man aldrig tapetserat innan, men testar man inte så vet man ju inte om man kan eller ej och det gick bättre än jag trodde.

wp-1460547659697.jpgTapeten är typ turkos/ljusblå och glittrig eller hur man ska förklara det, med gråglittrande grenar. Den är väldigt fin men väldigt svår att fotografera. Hittar den inte på deras hemsida heller.

Redan på fredagskvällen var rummet möblerat igen och det blev så bra. Nu saknas bara garderober som ska stå vid den väggen där den röda stolen står nu. Det kommer bli Pax-garderober så att T får en 100 cm garderob, jag får en 100 cm och sedan kommer det stå en 50 cm garderob bredvid där vi kommer hänga klänningar. Lite irriterande är det, för det fattas 4 ynka cm att få in tre st 100 cm garderober.

Hoppas jag kommer få råd till garderober inom snar framtid, för de behövs verkligen. Just nu delar alla på klädkammaren och det är inte mycket plats varje person får var till sina kläder.

Dock kan inte garderoberna sättas på plats innan vi satt lister och det kommer inte bli förrän nästa månad. De golvlister som satt där innan har redan blivit borttagna två ggr och de var i rätt dåligt skick, dessutom var de orange och jag orkade verkligen inte både spackla till alla skavanker på dem och måla dem också. Känns bättre att köpa andra, de skulle aldrig blivit snygga i alla fall.

Nu vet jag att jag kan och nu vågar jag kanske ge mig på den övre hallen också. Den som inte har hänt något med sedan vi flyttade in 2008. Ska börja med att riva gammal tapet där ute som är bubblig och sjukt ful. Sedan ska jag komma på vad jag vill ha för tapet och golv. Lutar åt att det bli heltäckningsmatta faktiskt. Men det får vänta till hösten. Prio ett just nu är ju staketet på baksidan.

wp-1460544109109.jpg

Byta rum!

Som jag skrev i förra inlägget så kom T och L på att de ska byta rum med varandra. Jäkla projekt. L ville ha ett mindre rum (han är nog lite knäpp) och T ville ha ett större rum. Samtidigt kan jag förstå det lite. T har oftare kompisar på sitt rum, L är i stort sett aldrig i sitt rum. När han är med kompisar så är det sällan de sitter och hänger på hans rum. De far omkring i hela huset, ser på tv i vardagsrummet eller är ute och spelar fotboll osv.

Nåväl, nu skulle ju då rummen bytas och det är ju inget som görs i en handvändning. T vill ju inte ha orange graffiti-tapet och orangea lister i sitt rum. Så nu måste det fixas i ordning. Vilket ju också kostar pengar, pengar jag inte har. Hon har hittat en tapet nu som hon vill slänga upp över den som sitter där nu och jag har sagt att vill hon ha den så får hon betala hälften. Det gick hon med på. Sedan måste de övriga väggarna, som blivit väldigt slitna, spacklas och målas. Men den färgen kan jag få gratis så det är ju bra.Alltså behöver jag bara köpta lite spackel till hålen och tapetskarvarna och färg till listerna. Blir bara ett par hundralappar.

Detta gör i alla fall att det rummet inte kommer bli klart omgående. Så just nu ser et ut som ett fullständigt kaos där inne och i övre hallen.
För L´s del blir det fortare färdigt. Det rummet han ska in i behövs det inte göras nåt med utan där ska bara möblerna in samt sättas upp tavlor osv.

Idag var det tänkt att jag skulle ha in has säng där. Eller rättare sagt den säng han ska ha. För han ska ha den resårbotten som O har nu. Anledningen till det är att den är högre än hans och eftersom hon ska ha kvar sin loftsäng så är det bättre om hon tar den låga resårbotten. L vill inte ha sin loftsäng längre utan bara vanliga ben på sin säng. Därav bytet.

Men när jag skulle försöka ta ner resårbotten från O’s säng så blev det tvärstopp. Jag kunde absolut inte rubba den. Den väger verkligen bly. Så ikväll kommer Camilla och hjälper mig så får vi se om vi kan få ner den. Sedan ska den andra resårbotten ur L’s säng och in i O’s säng. Men den väger inte så mycket så det blir en lätt match. Hoppas jag. Så från och med idag bor Seth inne i L’s rum. Hoppas de två ska trivas med varandra. Han har fått lite vitkål nu, det verkar han uppskatta.

Men nu kom jag bort från ”rum-spåret”. Eftersom det nu kommer bli en soffa över, den om L hade i sitt rum, så kommer den få stå i den övre hallen. Man kan väl använda den för att plugga, läsa en bok eller nåt tänker jag. Bokhyllorna som stod där soffan nu står de fick flytta in i mitt sovrum. Så nu bidde det lite trängre där, men det fungerar. Det blev rätt mysigt. Nu önskar jag mig bara dörrar till dem så man slipper se alla jäkla böcker. Men det får också bli en annan gång.

Bilder kommer.

Litet fynd!

Var och lämnade T på skolan i tisdags och när jag skulle köra hem åkte jag inom IKEA för att kolla julpyntet. Hittade två rullar med papper som jag köpte. Sedan gick jag in på fyndhörnan, ett måste när man är där, och där hittade jag en monterad stomme från Bestå.

Just en sådan jag hade tänkt köpa, men ni vet det där med pengarna. Den här skulle de dock bara ha 200 kr för så jag kunde inte låta bli. Jag hittade en för några månader sedan också, även den till reapris.
Nu är den hemkonkad och inburen i vardagsrummet tillsammans med sin tvilling som bara stått där och sett fånig ut. Äntligen kanske det kan bli lite möbler i även det här rummet? Det har onekligen varit en aning tomt ock kalt. Sakta men säkert kan man fylla på.

Så är det när man jagar reor, extrapriser, bortskänkes på FB, loppisar m.m. Ger man det lite tid så kan man göra fynd. Även om det tar väldigt lång tid ibland innan man hittar något. Nu ska jag försöka spara så jag kan köpa hyllor och dörrar till dem också. Vill ju kunna organisera i skåpen och sedan dölja skiten så man slipper se det.
wpid-wp-1444207059779.jpgVar tvungen att ta ett glas mjölk och två bullar mitt i allt organiserande, energi måste man ju ha.

Det går framåt.

Om någon undrar hur det går med mitt stolprojekt? Jo,  tack! Det går rätt så bra. Alla dynor är omklädda och en stol är grundad två ggr och målad en gån med vanlig färg. Stol nummer två är grundmålad två ggr. Stol nummer tre är fortfarande under slipning och den fjärde stolen väntar på sin tur.

Det går lite långsamt, men det går framåt i alla fall. Just nu börjar dock färgen ta slut så jag får vänta tills jag har råd att köpa mer. Det gick ju åt en del till byrån. Egentligen borde jag ju kunna slipa färdigt ändå, men det är ju sååå tråkigt. Kanske imorgon  Smile

Hoppas och håller tummarna för att de ska bli färdiga denna månad eller i alla fall nästa.

Det känns som en bit av pusslet faller på plats varje gång jag får en bit av alla ”måsten” klara. Det blir som ett lugn i kroppen.

Får man skryta?

Det gick fortare än jag trodde, men den är klar nu. Det blev inte helt bra med mönsterpassningen, men om man bortser från det så är jag grymt nöjd. Jag kan ju!

Klappar mig själv på axeln och tänker att, FAN VAD BRA JAG ÄR!

Jag tror jag behöver tänka så ibland. Det är så mycket skit som drar ner en hela tiden, men nu säger jag det igen. Jag kan och jag är bra. Så det så!

Så, nu har jag skrytit färdigt, men erkänn – Visst blev den fin?

Har målat insidan och limmat tapet i lådorna också för en fräschare känsla. Nu ska bara lim och färg torka riktigt ordentligt innan hon får använda den.

Hoppas hon blir lika glad för den som jag är. När den är på plats får ni se den i sin rätta miljö också sedan.

Offes byrå20150906_095012

Nu har jag riktigt kommit in i det här att fixa till tråkiga möbler.

Ännu ett projekt jag påbörjat. En byrå, hämtad gratis i Rydebäck! Ful och luktade inte speciellt mysigt. Den är numer tvättad, slipad och målningen påbörjad. Jag hoppas jag blir färdig inom kort. Och då jädrar kommer det bild på resultatet minsann! Tror den kan bli riktigt fin faktiskt.

Denna byrå ska O ha på sitt rum och ha kläder i, hon har i nuläget lite dåligt med förvaring för just det.

Kan inte nog säga att jag älskar att hitta saker billigt eller gratis. Hade aldrig haft råd att fixa möbler till oss annars.

wpid-20150825_112942.jpgwpid-20150825_133333.jpg

Gratis!

Skrev ju i förra inlägget att jag gillade Facebooks sidor där man kan fynda saker. Även till sovrummet har jag fyndat saker.

Både sängram, resårmadrass, bäddmadrass och den lilla byrån vid fotänden har jag fått gratis via dessa sidor. Helt otroligt hur givmilda vissa är. Sängen är för övrigt riktigt jäkla nice att sova i också. Lagom mjuk och jag har faktiskt aldrig ont i ryggen när jag vaknar längre. Me like!

Sängbordet fyndade jag förra året på en loppis för 20kr. Det var från början i furu men är numer vitt. Eller nästan vitt, det är inte riktigt färdigmålat än. (På tal om det där med att bli färdig). Ska försöka göra färdigt det så ska jag lägga ut en bild på det. Undra om jag har någon före-bild att jämföra med? Det får jag kolla upp.

Känner jag någon elektriker förresten? Jag skulle behöva ha någon som kan koppla in mina element innan vintern. Kan bli en aning kyligt utan dem. Visst kan man sova med filt och pyjamas, det har jag gjort förr, men det känns ändå som att det vore bra att få dem inkopplade. Mest för att få bort den där råa känslan.wpid-20150901_150751.jpgwpid-20150901_150806.jpgFör övrigt, ser ni den rosa sladden på sängen? Kattaskrället Säpo har käkat upp alla vita sladdar jag haft så nu köpte jag en rosa istället. Den ger han fan i, men istället glappar den jäkeln så den laddar dåligt. Fasiken aldrig blir det bra och man blir nöjd.

Sakta!

Det går sakta framåt. Allting tar mycket längre tid än vad man tänkt sig. På något sätt så tror man att allt helt plötsligt bara ska stå på plats, organiserat och färdigt. Det gör det ju såklart inte.

Lördagen började med gårdsstädning i samfälligheten, så vi var ute redan kl 9.00 på morgonen. Snark!
Efter det gick vi in och började organisera här inne. Höll på hela dagen men känns inte som man kommer någon vart.

Det vi fick gjort var:

* Plockat upp alla böcker
* Satt upp två hyllor hos T
* Satt upp T’s TV
* Satt upp diverse gardiner
* Fått upp några lampor

Köpte ju två lampor i Ullared i höstas som jag tyckte var så fina. De såldes som julbelysning men jag tycker inte de är så juliga så jag vill ha dem framme hela tiden. Dock är mina fönster här betydligt mindre än de i lägenheten så jag visste inte var jag skulle ha dem. Fick dock idén att hänga dem i taket och så fick det bli. Blev grymt nöjd!

wpid-20150509_213605.jpg

Idag ska vi fortsätta. Måste ju bli klar snart. Orkar inte bo i kaos hur länge som helst.

För övrigt, varför vaknar jag före sju en söndag? Det är ju så man kan bli trött på sig själv. Har nu legat här i sängen en stund och funderat på vad det har kistat mig att fixa möblerna till mitt sovrum. Strax över 500 kr har jag gett. Sängen var ju gratis, likaså den lilla byrån, som för övrigt måste målas färdigt. Mattan på golvet ät T’s gamla och den kostade 69 kr på Lidl. Sängbordet 20 kr på loppis, gardinerna 149 kr i Ullared och hyllan som står här tillfälligt är en Kallax med åtta fack. 599 kr kostar den på IKEA men jag köpte den när de gade family-erbjudande och gav 299 kr.

Detta är verkligen något som passar min plånbok. Fler fynd åt folket!

Ny ska jag se ett avsnitt av The Returned och sedan kanske jag går upp och tar tag idagen. Har ju en del att pyssla med.

Snart!

Då går jag snart in i sista praktikveckan och sedan är det bara en vecka kvar. Känns helt galet! Om två veckor har jag gått klart utbildningen och jag hoppas och önskar att jag fått godkänt i allt så jag kan få min licens. Är lite nervös, men tar det som det kommer.

Det har varit skönt med ”långhelg”. Har inte fått iordning här än, men jag tar allt i lagom takt. Om vi så får leva i röra och flyttkartonger i ett par månader så får det väl vara så. Jag orkar inte och vill inte stressa med detta att få iordning. Då kommer jag slita ut mig, det känner jag starkt. Har fått en del gjort i alla fall.

Jag och T har satt upp flera upp-packade kartonger, julsaker, kartonger med sådant som inte ska packas upp, bordsskivor och lite sådant på vinden. Vi har lastat bilen full med skräp som ska till tippen, hängt in massor med kläder i garderoberna, hängt upp gardiner i mitt sovrum, plockat upp dvd-filmer och hängt undan ytterkläder.

Vi har även varit en sväng på IKEA och köpt galgar. Kollade på dörrar till pax-garderoben vi har i hallen och hittade en skitsnygg.wpid-img_20150503_195124.jpgGivetvis var det den dyraste de hade. Det får nog bli den billigaste de har sedan. Den är ca tio ggr billigare men jädrar vad jag gillade denna.

Hittade två krukor som jag köpte i alla fall och så köpte jag två lavendel på Bauhaus att ha i. De blev nästan lite små men det får duga så länge. Kanske har råd att fixa något annat längre fram. (Bild får ni en annan dag).

Idag har jag och T övningskört också för första gången. Det gick hur bra som helst. Vi åkte ut till ett lugnt område och övade moment 1, 2 och lite 3. Det vill säga:  1=körställning, 2=starta-/stannarutiner, krypkörning och styrning 3=växlingsarbete. Det gick som en dans, hon är verkligen en naturbegåvning. Önskade verkligen jag hade haft dubbelkomando i bilen, då hade jag gett mig ut på ett svårare område direkt. Nu har jag inte det så vi får ta det lugnare, men å andra sidan har vi ju två år på oss att få in alla rutiner så det ska nog fixa sig även utan dubbelkomando. Först var hon jättenervös och tyckte det var lite läskigt, men sedan gick det som en dans och när jag sa att vi var tvugna att avbryta för att jag skulle hem och påbörja maten så blev hon lite besviken. Hon tyckte det var jättekul och ville fortsätta hur länge som helst.

wpid-övningskörning.jpg.jpeg

Kan nog bli bra det här faktiskt. Vi hade jättetrevligt och hon tyckte att jag var väldigt bra på att lära ut. Yay!  Grin

Ha en fortsatt skön söndagskväll!