Cobra Kai!

Någon mer nörd som ser fram emot den nya serien Cobra Kai som tar vid ca 30 år efter sluttävlingen 1984, mellan Daniel och Johnny. Jag håller tummarna att den blir bra och att den inte blir en flopp. Fast å andra sidan brukar jag tycka det är bra när alla andra tycker det är dåligt så jag kommer säkert bli nöjd och serien kommer säkert läggas ner i förtid. Så brukar det vara.

Det jag gillar är att originalskådespelarna återvänder, älskar verkligen sådant och jag ser så mycket fram mot att få se första avsnittet, när det nu förväntas komma.

 

Ready Player One – boktips! (Även filmtips)

År 2011 släppte Ernest Cline boken Ready Player One. Samma dag som boken gavs ut släpptes den också som ljudbok. Inläst av Wil Wheaton. (Som för övrigt gör ett grymt jobb. Definitivt en av mina favoriter vad det gäller engelska ljudböcker.)
Tror dessvärre inte boken finns på svenska.

Ready player one är en Sci-Fi berättelse där storyn utspelar sig år 2044. Världen är inte längre den värld vi vill ha – en dystopi. Människorna flyr in i den virtuella verkligheten, ett virtuellt universum kallat Oasis, skapat av James Halliday.

I Oasis kan du vara vem du vill, du kan jobba där och du går i skolan där. Många människor väljer därför att leva hela sitt liv inloggade i Oasis utan att lämna sitt hem på flera år.
När James Halliday dör lämnar han efter sig ett meddelande till alla inne i Oasis att han gömt ett ”påskägg” någonstans inne i detta ofantligt stora virtuella universum och om du hittar ägget kommer du ärva hela hans ofantligt stora förmögenhet samt bli herre över hela Oasis.

För att kunna hitta påskägget måste du förutom att kunna det mesta om datorer även kunna i stort sett allt om datorspel, filmer, serier, musik och framför allt det mesta om James Halliday själv. De flesta i Oasis ger sig ut på jakt efter detta påskägg och flertalet flyr inga som helst medel för att komma först. Vi får följa huvudpersonen Wade ”Perzival” Watts i hans kamp mot klockan och alla de andra som jagar ägget för att få absolut makt.

Ready Player One är nog en av de bästa böcker jag läst, men det är nog för att jag är så fruktansvärt nördig och har en viss koppling till i stort sett alla spel, filmer, serier m.m. som nämns i boken. Någon man nog borde till viss del för att kunna förstå den. Har man inte kunskap om detta så kan man absolut fortfarande tycka det är en bra bok men jag tror man tappar lite av själva värdet av den.

I år, närmare bestämt den 28 mars går boken upp som film på bio. När jag såg att boken skulle bli film blev jag eld och lågor. Nu när olika trailers kommit är jag inte lika säker längre på vad jag kommer tycka. Filmen verkar dessutom utspela sig 2045 istället för 2044 av någon anledning.

Steven Spielberg, som för övrigt har en koppling till i stort sett varje film som nämns i boken, är den som regisserar filmen och han har valt att ta bort de mesta kopplingarna till sig själv och sina filmer och karaktärer i filmatiseringen. Något jag inte är så glad över då det känns som själva bokens kärna kommer att försvinna från filmen då. Visst, vissa saker är kvar, men långt ifrån allt.

Jag ska i alla fall se filmen på bio och sedan får jag bilda mig en uppfattning om vad jag tycker. Men redan nu känner jag att det nog kommer bli en viss besvikelse. I filmen kommer det dyka upp karaktärer som ej är med i boken samt att man redan på trailern kan känna att det kommer bli ”lite för mycket barnfilm” men jag hoppas innerligt att jag har fel.

2015 släppte Ernest Cline sin andra bok, Armada, på samma tema. Även den kan jag rekommendera även om den inte på långa vägar lever upp till standarden på Ready Player One. Detta för att den är en aning plattare i sin story och beskrivning av huvudkaraktärerna samt att den liknar Ender’s Game alldeles för mycket. Fortfarande en riktigt bra bok dock. Läs! (Läs för all del alla tre böckerna)

Har ni något tips på en riktigt, riktigt bra Sci-Fi- eller Fantasybok?

Reklam!

Det här med radioreklam. Jag har funderat en del på det. Viss reklam sätter sig ju definitivt lättare än andra. Vissa glömmer man fort och vissa går man och har med sig i huvudet under i stort sett hela sitt liv.

Har ni någon Radioreklam i absolut inte kan bli av med? Jag har en, en gammal en som gavs ut långt innan jag ens var född men av någon suspekt anledning hade min pappa den på en kassett så jag har hört den otaliga gånger genom min uppväxt.

Varför han hade den på en kassett förtäljer inte historien, kanske för att den faktiskt är lite charmig på något vis. Vad tycker ni? Jag tycker fortfarande att den är rätt rolig och den dyker upp i huvudet på mig mellan varven.

Precis som Telia-familjens gamla reklam från TV. Tyvärr hittar jag inte alla, men håll till godo. Glöm inte att ”filmerna” fortsätter efter texten! Jag måste ändå säga att vissa saker var bättre förr.
Första advent 2017

Då var vi framme i december. Herre jösses så snabbt detta åt gått. Idag har vi firat första advent enligt vår tradition. Varm o’boy, glögg, julmust, saffransbullar och pepparkakor framför julkalendern samtidigt som vi öppnar adventspresenter.

Vanligtvis gör vi det på morgonen, men det var bara jag och L hemma idag då O sovit i Hyllinge och T i Helsingborg så vi fick göra det nu på kvällen istället, det fungerar ju det också.

I år gjorde vi så att vi lade alla adventspresenterna i en låda och sedan fick man välja vems paket man skulle öppna. Jag tog ett från O och fick en hårklämma. T valde från mig och fick en fotfil/borste och strumpor. L valde från O och fick en ny vattenflaska. O i sin tur valde från T och fick en påse marshmallows. Ser med spänning fram mot nästa advent för att se vad det blir för utdelning då.

Vad tycker ni förresten om årets julkalender? Läste på facebook att de flesta, vuxna, tyckte den var tråkig då den har för lite jul, snö och tomtar i sig. Själv undrar jag varför tidningarna ställer frågan på facebook. Hur många yngre barn har fb och de som har den, hur många av dem läser Aftonbladet? Känns inte som att svaren blir riktigt rättvisa.

I vår familj gillar vi den. Vi tycker den är lite spännande och kommer definitivt fortsätta att titta. Lite SciFi-tema ligger ju lite i tiden kan jag tycka och kollar man bakåt i tiden, hur många julkalendrar har egentligen handlat om tomtar, snö och jul i den bemärkelsen? Det är väl jättebra att det är lite variation, då blir det förhoppningsvis någon som blir glad något år.

Saffransbullarna som vi åt stod jag och L och gjorde i går. I år blev det med mandelmassa och vit choklad i. Vi har tröttnat rätt rejält på de vanliga lussekatterna, som vi faktiskt har flera påsar kvar av i frysen rån förra året, så vi gjorde dessa istället. De blev supergoda.

 

Det går bra nu!

Eller så gör det inte det. Det beror ju lite på hur man väljer att se det.

Igår glömde jag köpa smör och det kom jag på efter att affären stängt så jag sa till barnen att idag på morgonen kunde de ju äta gröt istället. Absolut det gick de med på. L blev till och med överlycklig att få Tomtegröt till frukost, det har han längtat efter. Nu blev det inte riktigt så för under natten hade min telefon fnattat loss och uppdaterat sig och hållit på med en massa skumma saker så det var ingen klocka som ringde. O’s telefon fungerar ju inte heller så vi sov gott vidare långt förbi vår vanliga tid att gå upp. 07.59 vaknar jag och tittar på klockan – PANIK! Ropar på både L och O att vi försovit oss (Kommer inte ens ihåg när det hände senast, måste vara många år sedan) och att det måste gå upp omedelbart.

På något märkligt sätt lyckades vi komma upp, nästan få med oss alla saker som skulle med (vi glömde O’s gympakläder och L’s läxa) samt ta något att äta på vägen. Vet inte vad de tog för själv rusade jag ut för att skrapa fram bilen. 08.09 sladdar vi in på skolans parkering och jag hoppas av hela mitt hjärta att de slapp ogiltig frånvaro nu. De börjar ju 08.10 och en del av lärarna sätter frånvaro bara du är någon minut sen.

På väg till skolan kunde jag konstatera att värmen i min stol inte går att använda. Den fungerar och varmt blir det, alldeles för varmt, så jäkla varmt att det börjar lukta och småryka. Hejdå stolsvärme, det var trevligt att ha känt dig men nu får du vara avstängd, för det känns lite överkurs att elda upp bilen bara för att man vill vara varm om röven.

Väl hemma igen så upptäckte jag att katten kissat på golvet igen. Han gör det för att visa att något är fel så jag hoppas verkligen inte att han ska börja kissa blod igen. Min stackars katt!

Sedan gick jag in i O’s rum där jag upptäckte jag att någon slagit i elementet så knappen man reglerar värmen med trillat av, så nu går elementet bara att ha på full fräs eller avstängt, med tanke på att det där knappen/ratten skulle suttit är ett hål rätt in i elementet och att det slog en blixt om det när jag stängde av det så inser jag ju att även detta element har gått vidare till de sälla jaktmarkerna och kommer fortsätta i läge AV tills jag kan köpa ett nytt.

Alltså varför i hela friden måste allt gå sönder för? Har jag något helt kvar? Har en viss oro för ugnen också då fläkten i den låter som ett helt reaplan. Dessutom är kranen vid badkaret på ovanvåningen också lite trasig. Den droppar ut ofantliga mängder vatten varje dygn och nej, det hjälper inte att byta packningar, den är så gammal att hela kranen måste bytas.

Men vet ni? Det kunde ju ha varit värre.

Nu ska jag försöka bota min huvudvärk i soffan framför min nya fina tv och titta på Marvel’s serie Runaways. Såg de två första avsnitten igår och jag gillar den. Den har potential. Tack HBO Nordic!

Jag och mina serier!

Har fastnat för en ny serie – igen! Har iofs bara sett två avsnitt än så länge, men den verkar lovande. Me, Myself & I. Lite lagom rolig kvällshumor. Man måste ju ha något innan Riverdale, Shannara chronicles, Stranger things, Fuller house, Bonusfamiljen osv kommer.

Nu väntar jag bara på att jag ska kunna se den nya serien Young Sheldon med text någonstans. Jag hinner inte med i alla svängarna där annars. Alldeles för komplicerat språk. Jösses jag hänger ju knappt med när det är svensk text. Eller i alla fall är det så på Big bang theory. Nu är ju Young Sheldon inte riktigt lika komplicerat men i alla fall. Vanliga serier och framför allt komediserier har jag inga som helst problem med. Har jag otur så kommer dock inte serien att visas på kanal 5 som har rättigheterna till TBBT. Så, någon som vet var man kan titta med engelsk text?

Jag vill se den igen!

Igår var det äntligen min tur att få se DET. Jag fick med mig grannen eftersom alla barnen övergav mig och har sett den/ska se den med kompisar istället. Både jag och L såg den igår, men vid olika tider. Han vid 18.30 och jag 21.10.

Jag har längtat och väntat och tyckt att tiden gått fruktansvärt långsamt för den att komma ut, det är ju mer än två år sedan jag läste första gången att den skulle komma och jag vet att de som producerat den har hållit på i sju år med förberedelser innan de ens började med något. Så ni må tro att jag var salig igår.
Jag gick till bion med öppet sinne utan några som helst förväntningar. Eller där ljög jag, för förväntningar hade jag. Jag förväntade mig mig att den skulle vara bättre än föregångaren och där hade jag absolut inte fel. Den förra filmen var tam redan på den tiden och följde boken sååå dåligt. Så hade denna varit sämre hade det varit en enorm prestation bara det.

Storyn följer boken så mycket bättre än förra filmen även om det är massor med händelser som såklart inte är med. Ska man ta med allt så har Stephen King själv sagt att det skulle behövas en film på 30 timmar och det är såklart helt orimligt. Jag uppskattar att humorn finns med i den här versionen. I boken skämtar barnen väldigt mycket för att orka med allt det jobbiga och det är något jag saknade i förra filmen När filmen slutade efter 2 timmar och 16 minuter kände jag bara; Nej, nej! Jag vill ha mer, ta inte slut! Ge mig fortsättningen NU!

Bill gjorde ett bra jobb som Pennywise även om Curry är ikonisk i rollen. Jag gillar att han hade lite längre dialoger med barnen. Även övriga roller har castats bra, med ett undantag. Jag har inte förlikat mig med Beverly, inte för att jag har något emot henne och jag kan inte direkt sätta fingret på det men, nej!, jag är inte riktigt kompis med henne. Bortsett från det. WOW! Vilket skådespel från barnen.

Snälla, snälla ge grönt ljus för film nummer två omgående, jag kan inte vänta. Hade jag haft  pengar hade jag gått och sett filmen på bio idag igen.  Grin Så bra var den. Definitivt en ”köpfilm”.

Lycklig!

XOXO Gossip Girl!

Ja, jag vet att jag mest troligt är den sista människan på jorden att titta på Gossip Girl och jag har försökt i omgångar men inte riktigt fastnat och ärligt talat så gjorde jag inte det denna gång heller egentligen men det känns som jag sett det mesta på Netflix vid det här laget och jag ville ha något att titta på.

Men alltså, serien handlar ju om absolut ingenting! Jag behöver egentligen lite mer mening med en serie även om jag kan se lättsamma saker bara för att fly verkligheten lite, men den här? Första säsongen tvingade jag mig igenom eftersom alla säger att serien är ”såååå braaaaa”. Även dottern har varit på mig om den.

Jag verkligen plågade mig igenom första säsongen och bildade mig vissa uppfattningar om vem som i grunden är en ‘god’ person, vem som bakom det gulliga är ‘ond’ och vilka som bara är kappvändare och inte riktigt vet vem de är. Redan efter säsong ett skickade jag ett meddelande till T om vem jag tror är Gossip Girl. Då trodde jag att det var Dan. Nu har jag sett fyra och en halv säsong och jag är i skrivandets stund helt övertygad om att mina misstankar är rätt. Om ni som läser detta sett serien, tala inte om ifall jag har rätt eller fel.

I övrigt tror jag att Nate inte vet riktigt vem han är och jag hoppas verkligen att han blir lycklig i slutet. Chuck vill jag bara krama. Hoppas att jag har rätt om honom. Om det  ändå finns någon mening med serien i allt det totalt meningslösa dravlet så skulle det nog vara att pengar inte gör en lycklig, men det är jävligt mycket enklare med dem.

Nåja, nu har jag halva säsong fem och hela säsong sex kvar att plöja mig igenom och jag hoppas faktiskt att jag har rätt om Dan. Han är den enda jag kan se framför mig som Gossip Girl. Han blir aldrig förvånad när något skrivs, inte ens om det är om honom själv. Om inte serien får ett någorlunda bra slut så har jag tillbringat ca två veckor av mitt liv på en serie jag inte ens gillar. Ja,  jag vet, korkat. Men sådan är jag! 😂

Lite lätt besviken!

Jag har ju hajpat över nya filmen DET sedan det blev känt att det skulle göras en ny. Alla barnen ville också se den och L var superlycklig när de nya reglerna kom för att få se filmer från 15 år. Å så går alla ungarna bakom ryggen på mig.

O var och såg filmen med tre kompisar i helgen. T kom hem och sa att hon ska gå och se den med några kompisar och igår meddelade L att han ska gå och se den med Liam och hans föräldrar. Alltså vad är det här? VEM ska jag gå med nu då? Känner jag någon som gillar sådana här filmer? Eller betyder detta att jag nu ska behöva se den själv för att få se den på bio? Lite lätt besviken faktiskt. Jag som väntat och längtat.