Lycka!

Helgen är räddad 😍.

Lee vet minsann hur man muntrar upp en. Att logga in på sin mejl och hitta ett helt filmmanus till The sum of random chance. Då är lyckan gjord, det kan inte bli bättre. Det ska bli så kul att jämföra boken med filmmanuset. Jag vet att han ändrat på vissa saker  till filmen och han själv gillar manuset bättre än boken, även om han älskar boken, så det ska bli intressant att se om jag tycker samma.

Jag håller tummarna att han snart kan komma igång med filmning och sådant. Han jobbar ju inte med de stora filmbolagen och har inte så mycket pengar i ryggen, så det tar oftast lite tid. Jag ser verkligen fram mot denna i alla fall. Jag hoppas också att även The Pineville Heist ska gå att köpa från sverige inom kort. Det var ju ett bra tag sedan den blev färdig och jag vet att den släppts i vissa länder nu i augusti. Vill ju köpa den så man kan stötta hans projekt lite. Även den boken var mycket bra.

Cobra Kai

I onsdags släppte Youtube Red serien Cobra Kai. Som jag skrivit innan har jag ju hypat lite över den, mest för att jag på 80-talet fullkomligt älskade Karate Kid. När jag läste att det skulle komma en uppföljare i form av en serie var jag först lite skeptisk men eftersom huvudkaraktärerna skulle spelas av originalskådisarna så tänkte jag att det kunde bli intressant. Serien ses också mer ur Johnnys perspektiv än Daniels och det har vi ju inte sett innan.

Efter första avsnittet var jag fast. Originalstoryn vävs in så otroligt bra med det nya. Så mycket humor men ändå så seriöst. Man förstår Johnny på ett helt annat sätt och kan på sätt och vis känna sympati för honom – nästan. Det är aldrig ok att bete sig som en skit, men man förstår varför han blev som han blev.

Daniel kan jag inte riktigt greppa. I vissa av avsnitten förstod jag honom inte alls, i andra blev det plötsligt helt logiskt och ibland ville jag bara skrika åt honom att inte bli som Johnny. De 10 avsnitten tog slut alldeles för fort och nu sitter jag här och vill ha säsong två, något de inte ens bekräftat att de ska göra ännu, men jag håller tummarn stenhårt.

Serien slutade med så många stories och cliffhangers att spinna vidare på och jag vill verkligen veta. Redan första dagen åkte betyget på IMDB upp till runt 8 och nu, nästan en vecka senar, är betyget uppe i 9.3. Görs inte en säsong två kommer jag bli grymt besviken även om jag givetvis är otroligt glad och tacksam att jag fick chansen att se dessa avsnitt i alla fall. Nörd som jag är!

Att göra en uppföljare så här många år efteråt är inte lätt. Den äldre publiken som älskade originalet brukar ofta bli besviken pp att originalstoryn förstörs och den yngre publiken brukar inte fatta, för ingen har sett originalet, men denna fungerar verkligen och jag tror att jag pratar för både den äldre och yngre generationen här.  De har vävt in tillbakablickar från originalfilmen som gör att man får helt andra vinklar i hur karaktärerna ser på situationerna de befunnit sog i och de spinner vidare på storyn på ett väldigt realistiskt sätt.

Så ni som inte sett den än, gör det. Ni kommer inte bli besvikna, framförallt inte om ni gillade Karate Kid.

Lägger avsnitt ett här så får ni själva bilda er en uppfattning.

Banzai på er!

Designated Survivor!

I går kväll skulle jag sätta mig och kolla lite på Netflix tänkte jag, jag måste ju kolla ifatt på alla mina serier ha ha! I alla fall så var jag lite för snabb i fingrarna när jag klickade mig fram i menyerna och råkade starta serien Designated Survivor.

Nu brukar man ju säga att de största och bästa händelserna och upptäckterna sker av en slump, så även i detta fall. Vilken serie! Hur kan det komma sig att jag inte hittat denna tidigare? Den har ju ändå något år på nacken nu, men jag är fast, så fast. Sedan i går kväll har jag plöjt lite mer än halva säsong ett och jag kan verkligen inte sluta titta. Jag säger det igen, hur kan jag ha missat den? Någon mer som sett/ser den? Vad tycker ni om den?

Cobra Kai!

Någon mer nörd som ser fram emot den nya serien Cobra Kai som tar vid ca 30 år efter sluttävlingen 1984, mellan Daniel och Johnny. Jag håller tummarna att den blir bra och att den inte blir en flopp. Fast å andra sidan brukar jag tycka det är bra när alla andra tycker det är dåligt så jag kommer säkert bli nöjd och serien kommer säkert läggas ner i förtid. Så brukar det vara.

Det jag gillar är att originalskådespelarna återvänder, älskar verkligen sådant och jag ser så mycket fram mot att få se första avsnittet, när det nu förväntas komma.

 

Ready Player One – boktips! (Även filmtips)

År 2011 släppte Ernest Cline boken Ready Player One. Samma dag som boken gavs ut släpptes den också som ljudbok. Inläst av Wil Wheaton. (Som för övrigt gör ett grymt jobb. Definitivt en av mina favoriter vad det gäller engelska ljudböcker.)
Tror dessvärre inte boken finns på svenska.

Ready player one är en Sci-Fi berättelse där storyn utspelar sig år 2044. Världen är inte längre den värld vi vill ha – en dystopi. Människorna flyr in i den virtuella verkligheten, ett virtuellt universum kallat Oasis, skapat av James Halliday.

I Oasis kan du vara vem du vill, du kan jobba där och du går i skolan där. Många människor väljer därför att leva hela sitt liv inloggade i Oasis utan att lämna sitt hem på flera år.
När James Halliday dör lämnar han efter sig ett meddelande till alla inne i Oasis att han gömt ett ”påskägg” någonstans inne i detta ofantligt stora virtuella universum och om du hittar ägget kommer du ärva hela hans ofantligt stora förmögenhet samt bli herre över hela Oasis.

För att kunna hitta påskägget måste du förutom att kunna det mesta om datorer även kunna i stort sett allt om datorspel, filmer, serier, musik och framför allt det mesta om James Halliday själv. De flesta i Oasis ger sig ut på jakt efter detta påskägg och flertalet flyr inga som helst medel för att komma först. Vi får följa huvudpersonen Wade ”Perzival” Watts i hans kamp mot klockan och alla de andra som jagar ägget för att få absolut makt.

Ready Player One är nog en av de bästa böcker jag läst, men det är nog för att jag är så fruktansvärt nördig och har en viss koppling till i stort sett alla spel, filmer, serier m.m. som nämns i boken. Någon man nog borde till viss del för att kunna förstå den. Har man inte kunskap om detta så kan man absolut fortfarande tycka det är en bra bok men jag tror man tappar lite av själva värdet av den.

I år, närmare bestämt den 28 mars går boken upp som film på bio. När jag såg att boken skulle bli film blev jag eld och lågor. Nu när olika trailers kommit är jag inte lika säker längre på vad jag kommer tycka. Filmen verkar dessutom utspela sig 2045 istället för 2044 av någon anledning.

Steven Spielberg, som för övrigt har en koppling till i stort sett varje film som nämns i boken, är den som regisserar filmen och han har valt att ta bort de mesta kopplingarna till sig själv och sina filmer och karaktärer i filmatiseringen. Något jag inte är så glad över då det känns som själva bokens kärna kommer att försvinna från filmen då. Visst, vissa saker är kvar, men långt ifrån allt.

Jag ska i alla fall se filmen på bio och sedan får jag bilda mig en uppfattning om vad jag tycker. Men redan nu känner jag att det nog kommer bli en viss besvikelse. I filmen kommer det dyka upp karaktärer som ej är med i boken samt att man redan på trailern kan känna att det kommer bli ”lite för mycket barnfilm” men jag hoppas innerligt att jag har fel.

2015 släppte Ernest Cline sin andra bok, Armada, på samma tema. Även den kan jag rekommendera även om den inte på långa vägar lever upp till standarden på Ready Player One. Detta för att den är en aning plattare i sin story och beskrivning av huvudkaraktärerna samt att den liknar Ender’s Game alldeles för mycket. Fortfarande en riktigt bra bok dock. Läs! (Läs för all del alla tre böckerna)

Har ni något tips på en riktigt, riktigt bra Sci-Fi- eller Fantasybok?

Reklam!

Det här med radioreklam. Jag har funderat en del på det. Viss reklam sätter sig ju definitivt lättare än andra. Vissa glömmer man fort och vissa går man och har med sig i huvudet under i stort sett hela sitt liv.

Har ni någon Radioreklam i absolut inte kan bli av med? Jag har en, en gammal en som gavs ut långt innan jag ens var född men av någon suspekt anledning hade min pappa den på en kassett så jag har hört den otaliga gånger genom min uppväxt.

Varför han hade den på en kassett förtäljer inte historien, kanske för att den faktiskt är lite charmig på något vis. Vad tycker ni? Jag tycker fortfarande att den är rätt rolig och den dyker upp i huvudet på mig mellan varven.

Precis som Telia-familjens gamla reklam från TV. Tyvärr hittar jag inte alla, men håll till godo. Glöm inte att ”filmerna” fortsätter efter texten! Jag måste ändå säga att vissa saker var bättre förr.
Första advent 2017

Då var vi framme i december. Herre jösses så snabbt detta åt gått. Idag har vi firat första advent enligt vår tradition. Varm o’boy, glögg, julmust, saffransbullar och pepparkakor framför julkalendern samtidigt som vi öppnar adventspresenter.

Vanligtvis gör vi det på morgonen, men det var bara jag och L hemma idag då O sovit i Hyllinge och T i Helsingborg så vi fick göra det nu på kvällen istället, det fungerar ju det också.

I år gjorde vi så att vi lade alla adventspresenterna i en låda och sedan fick man välja vems paket man skulle öppna. Jag tog ett från O och fick en hårklämma. T valde från mig och fick en fotfil/borste och strumpor. L valde från O och fick en ny vattenflaska. O i sin tur valde från T och fick en påse marshmallows. Ser med spänning fram mot nästa advent för att se vad det blir för utdelning då.

Vad tycker ni förresten om årets julkalender? Läste på facebook att de flesta, vuxna, tyckte den var tråkig då den har för lite jul, snö och tomtar i sig. Själv undrar jag varför tidningarna ställer frågan på facebook. Hur många yngre barn har fb och de som har den, hur många av dem läser Aftonbladet? Känns inte som att svaren blir riktigt rättvisa.

I vår familj gillar vi den. Vi tycker den är lite spännande och kommer definitivt fortsätta att titta. Lite SciFi-tema ligger ju lite i tiden kan jag tycka och kollar man bakåt i tiden, hur många julkalendrar har egentligen handlat om tomtar, snö och jul i den bemärkelsen? Det är väl jättebra att det är lite variation, då blir det förhoppningsvis någon som blir glad något år.

Saffransbullarna som vi åt stod jag och L och gjorde i går. I år blev det med mandelmassa och vit choklad i. Vi har tröttnat rätt rejält på de vanliga lussekatterna, som vi faktiskt har flera påsar kvar av i frysen rån förra året, så vi gjorde dessa istället. De blev supergoda.

 

Det går bra nu!

Eller så gör det inte det. Det beror ju lite på hur man väljer att se det.

Igår glömde jag köpa smör och det kom jag på efter att affären stängt så jag sa till barnen att idag på morgonen kunde de ju äta gröt istället. Absolut det gick de med på. L blev till och med överlycklig att få Tomtegröt till frukost, det har han längtat efter. Nu blev det inte riktigt så för under natten hade min telefon fnattat loss och uppdaterat sig och hållit på med en massa skumma saker så det var ingen klocka som ringde. O’s telefon fungerar ju inte heller så vi sov gott vidare långt förbi vår vanliga tid att gå upp. 07.59 vaknar jag och tittar på klockan – PANIK! Ropar på både L och O att vi försovit oss (Kommer inte ens ihåg när det hände senast, måste vara många år sedan) och att det måste gå upp omedelbart.

På något märkligt sätt lyckades vi komma upp, nästan få med oss alla saker som skulle med (vi glömde O’s gympakläder och L’s läxa) samt ta något att äta på vägen. Vet inte vad de tog för själv rusade jag ut för att skrapa fram bilen. 08.09 sladdar vi in på skolans parkering och jag hoppas av hela mitt hjärta att de slapp ogiltig frånvaro nu. De börjar ju 08.10 och en del av lärarna sätter frånvaro bara du är någon minut sen.

På väg till skolan kunde jag konstatera att värmen i min stol inte går att använda. Den fungerar och varmt blir det, alldeles för varmt, så jäkla varmt att det börjar lukta och småryka. Hejdå stolsvärme, det var trevligt att ha känt dig men nu får du vara avstängd, för det känns lite överkurs att elda upp bilen bara för att man vill vara varm om röven.

Väl hemma igen så upptäckte jag att katten kissat på golvet igen. Han gör det för att visa att något är fel så jag hoppas verkligen inte att han ska börja kissa blod igen. Min stackars katt!

Sedan gick jag in i O’s rum där jag upptäckte jag att någon slagit i elementet så knappen man reglerar värmen med trillat av, så nu går elementet bara att ha på full fräs eller avstängt, med tanke på att det där knappen/ratten skulle suttit är ett hål rätt in i elementet och att det slog en blixt om det när jag stängde av det så inser jag ju att även detta element har gått vidare till de sälla jaktmarkerna och kommer fortsätta i läge AV tills jag kan köpa ett nytt.

Alltså varför i hela friden måste allt gå sönder för? Har jag något helt kvar? Har en viss oro för ugnen också då fläkten i den låter som ett helt reaplan. Dessutom är kranen vid badkaret på ovanvåningen också lite trasig. Den droppar ut ofantliga mängder vatten varje dygn och nej, det hjälper inte att byta packningar, den är så gammal att hela kranen måste bytas.

Men vet ni? Det kunde ju ha varit värre.

Nu ska jag försöka bota min huvudvärk i soffan framför min nya fina tv och titta på Marvel’s serie Runaways. Såg de två första avsnitten igår och jag gillar den. Den har potential. Tack HBO Nordic!

Jag och mina serier!

Har fastnat för en ny serie – igen! Har iofs bara sett två avsnitt än så länge, men den verkar lovande. Me, Myself & I. Lite lagom rolig kvällshumor. Man måste ju ha något innan Riverdale, Shannara chronicles, Stranger things, Fuller house, Bonusfamiljen osv kommer.

Nu väntar jag bara på att jag ska kunna se den nya serien Young Sheldon med text någonstans. Jag hinner inte med i alla svängarna där annars. Alldeles för komplicerat språk. Jösses jag hänger ju knappt med när det är svensk text. Eller i alla fall är det så på Big bang theory. Nu är ju Young Sheldon inte riktigt lika komplicerat men i alla fall. Vanliga serier och framför allt komediserier har jag inga som helst problem med. Har jag otur så kommer dock inte serien att visas på kanal 5 som har rättigheterna till TBBT. Så, någon som vet var man kan titta med engelsk text?