Mor och dotterdag!

I lördags förmiddag  var jag helt solo i några timmar då O sovit hos en kompis och de hade dragit iväg för att fotografera lite, L var iväg med några kompisar och tittade på fotbollscup och T var i HBG och skulle inte komma hem förrän lite senare.
Då fick jag den briljanta idén att börja ta tag i min djungel på baksidan. Vet inte hur jag tänkte, för hur man än gör så växer ogräset upp på en kvart och allt ser helt ogjort ut. I alla fall… Jag började gräva upp den ena rabatten efter att jag varit ute på min promenad. Så där stod jag med huvudet i jorden och grönskan när T kom hem. Gissa om jag satte henne i arbete med att hjälpa till? Japp!

Blev hon glad? Näe, men hon gjorde det. Efter att jag skadat mig på fingrarna och T trampat in taggar i foten inte mindre än fyra gånger gav vi upp. Värmen var ändå alldeles för hög för att man skulle kunna stå där i solen. Så vi slängde oss i varsin dusch och beslutade att vi skulle ta och åka iväg och fika tillsammans, lite mor och dotter tid. Något vi inte har jätteofta då T oftast har fullt upp med skola o.s.v.

Vi hamnade på Espresso House nere i hamnen i Helsingborg. Där lärde T mig vad en Frapino var för något. Jag har aldrig druckit det innan, så ofta går jag på Espresso House, och jag valde den nya smaken banana split. Grymt god var den. Till det valde jag en toscamuffins.

När vi suttit där i gott och väl en timme så bestämde vi oss för att gå ner på gröningen och se vad alla människor höll på med.

Jag fick till och med T att doppa tårna i vattnet. Hon tyckte det var svinkallt så jag testade inte ens, men det var mest för att vi inte hade någon handduk med. Jag gillar inte att gå med blöta fötter efteråt.

När vi gick där sprang vi på O och hennes kompisar också. De var mycket mer hurtbullar än vad jag och T var, för de hade badat och skulle bada fler gånger.

Jag och T gav upp det hela och körde hem och fortsatte fixa lite. Då slog den andra briljanta idén till, jag skulle börja lägga om mina plattor på baksidan.  Men efter en stund gav min rygg upp och nu funderar jag över om det ser bättre el sämre ut än innan jag började med projektet.

Å, vad jag önskar mig en händig kompis som hade kunnat hjälpa mig få ordning på det och en massa pengar så man hade kunnat lägga trädäck istället. Speciellt nu när grannen gräver upp och gör om hela sin trädgård.

Känns helt hopplöst när man tittar på eländet och inser hur mycket jobb som är kvar! Gaaah!
Men det är bra motion i all fall, jag kunde inte röra mig dagen efter och ändå gick jag iväg på en promenad.

Ett tappert försök!

Tanken var ju att framsidan skulle fixas med typ trädäck, ny trapp, bygga in denna tråkiga rabatt osv men när man inte har pengar till det så gjorde jag ett tappert försök att pigga upp det lite i alla fall.

Tryckte ner fyra st blommor, som kanske kan se lite trevliga ut lite längre fram i sommar. Förutom alla frön som är sådda. Det finns även en Löjtnantshjärta, tre olika liljor, Lupiner och Några Aklejor. Tyvärr ser det dock mest trist ut. Jag har verkligen inga gröna fingrar.

Ser att jag behöver rensa mellan plattorna igen också.
Snapchat-944407197.jpg

Diskmaskinen!

Sådär ja, då har de varit här och skruvat på, i och under min diskmaskin. Efter många om och men hittades denna lilla jäkel.
Tänk att något så ”litet” kan ställa till så mycket trubbel. Nu kan jag diska i alla fall. Det tackar jag väldans mycket för.  Grin wp-1464791620474.jpg

Hur blev det i L’s rum?

I helgen lyckades jag och L ställa i ordning hans rum efter att han bytt med T. Satte upp lite hyllor, sorterade saker och slängde skräp.

En hylla till ska upp men det får T hjälpa mig med senare. L är lite för kort i rocken för att nå upp och hålla den. Däremot höll han så fint i de andra hyllorna när målade i vart jag skulle borra. Det tackar jag för.

L är, även han, väldigt nöjd med bytet av rum. Han gillar det lilla rummet bättre av någon anledning.

Kommer några bilder här nere, fattas gör också överkast och matta. Det får dock komma senare. Som ni ser har hans säng ingen kudde. Den glömde han så duktigt i Varberg så vi väntar på att den ska skickas till oss. Under tiden har han fått låna en av mina men vid fotograferingen så låg den i min säng.

Inte helt lätt att fota, men här får ni ett smakprov i alla fall.

wp-1460964138848.jpg

wp-1460964163043.jpgwp-1460964216815.jpgwp-1460964205535.jpgwp-1460964192035.jpgwp-1460964175890.jpg

Gnäll på värmen!

I två och en halv dagar fick vi ha det fint. Sol OCH Varmt, det har vi inte varit bortskämda med. I söndags var jag och O ute och fixade och donade på framsidan. Städade bort höstens och vinterns framfart. Sopade ihop alla löv som blåst in på vår uppfart och planterade några blommor och satte på trappen.wp-1460544031760.jpg

I solen var det så skönt att man i perioder kunde stå i bara kortärmat. Jädrar vad jag har saknat detta. Jag njuter av varje liten minut med sol och värme. Energin kommer som ett brev på posten och allt känns så otroligt bra.

Sedan firade vi L också som fyllde hela 12 år. Tänk, tolv år, förstår det knappt själv. Han hade beställt tårta som hade med innebandy att göra. Jag hade en del idéer men de krävde mängder av foundant och/eller marsipan och eftersom ingen av oss är jätteförtjust i det så kändes inte mina idéer så bra. Så efter mycket funderande så valde jag att göra hans klubbmärke i foundant. Kanske inte den snyggaste tårtan världen skådat men god var den.

Den hade chokladbottnar och fyllningen var vanilj/bananmousse på det ena lagret och vitchoklad/smultron på det andra lagret. Hela täcktes av grädde och så blev det skivade jordgubbar utanpå. Mumsigt värre! (Förlåt för suddig bild.) L var väldigt nöjd med den och det är ju det som räknas.wp-1460544015796.jpg

I måndags var det också ruggigt bra väder. Sol och varmt, så jag fortsatte att fixa och dona utomhus. Först fyllde jag hela bilen med skräp. Bland annat alla löv vi sopat ihop på söndagen och lite trasiga hockeyklubbor, krukor, vattenpistoler osv som jag rensat ut från boden. Den gamla trasiga parasollfoten, delar till markiserna som hängt inne i boden som aldrig använts, gamla lister, glasrutor m.m. som bara stått och skräpat.

Glad i hågen körde jag sedan till tippen, för att konstatera att det var stängt, Happ! Bara att köra hem igen. De har tydligen ändrat sina öppettider. Måste lära mig att kolla sådant innan jag kör iväg. Tur att det inte var så långt dit i alla fall. Allt fick vara kvar i bilen och istället fortsatte jag att leta efter saker som kunde köras till tippen på tisdagen istället.

Blev en hel del ska jag säga.

Sedan tog jag mig en trappa upp i stället och fixade till mattan jag köpt till balkongen. Har alltid velat ha en matta eller trall där ute och nu äntligen har jag det. Det blev så fint och hemtrevligt. Kan tänka mig många sommarkvällar där ute med en god bok och en kopp te nu. (Om det blir en varm sommar vill säga). Måste bara fixa något litet bort och stolar dit också.

wp-1460544070628.jpgNär det var färdigt satte jag med med en kopp te och en bit av tårtan. Gick ut och satte mig på framsidan först (Säpo var med mig), men det var så bökigt att sitta där så jag chansade på att solen tagit sig runt på baksidan gick dit istället. Som tur var så hade solen nästan tagit sig runt och jag hittade en strimma med sol där jag kunde ställa upp min stol. Lite förmiddagsfika måste man ju ha och det var så skönt att sitta där.

Det var rätt intressant att sitta där i värmen och höra grannen snacka. Vi har ju fått nya grannar på den sidan som stått tomt mer än ett år. De satt där inne och gnällde över värmen. Ursäkta mig, men man kan inte redan börja gnälla på värmen! Den har faktiskt inte ens kommit än. Att det är 18-25 grader i solen och lä en vårdag betyder INTE att det är för varmt. Hör ni det?

Även igår var det fint väder, inte riktigt lika bra som i måndags men ändå helt ok. Jag började dagen med att ta mig till tippen med det första lasset jag hade i bilen. Körde sedan hem och hämtade ännu ett lass. Var rätt skönt att jag hade plockat fram allt redan på måndagen, då visste jag exakt vad jag skulle slänga in i bilen andra vändan.

Efter den vändan behövde jag egentligen köra en vända till men det kom lite annat i vägen så det tar jag en annan dag istället. Konstaterade dock att mitt staket på baksidan har gett upp. Det är lika poröst som papper. Alltså är det oundvikligt, det behöver bytas i sommar, så jag ringde upp pappa och gjorde honom medveten på detta hysteriskt roliga projekt han kommer få hjälpa till med. Tror han blev jätteglad! (Ironi) Ha ha!

Hela staketet är inte kass och de plankor som är lodräta verkar ok, men de vågräta reglarna (heter det reglar förresten) är det inget kvar av. Blåser man på dem så är man rädd att de ska gå sönder. wp-1460543793204.jpgwp-1460543829202.jpg

När man bor så här i radhus så äger man ett staket var så att säga, så det som är på vår vänstra sidan äger grannen och det högra är vårt, för grannen till höger så äger de sitt högra å så vidare.

Det är tur att den överste regeln är ok i alla fall. Det betyder att inte alla plankor kommer rasa ner nästa gång det blåser eller någon andas på dem.

Idag är det inte lika kul väder. Det är mulet men solen försöker ta sig igenom. Den lyckas dock inte. Så idag blir det plock här inne istället.

 

 

Byta rum!

Som jag skrev i förra inlägget så kom T och L på att de ska byta rum med varandra. Jäkla projekt. L ville ha ett mindre rum (han är nog lite knäpp) och T ville ha ett större rum. Samtidigt kan jag förstå det lite. T har oftare kompisar på sitt rum, L är i stort sett aldrig i sitt rum. När han är med kompisar så är det sällan de sitter och hänger på hans rum. De far omkring i hela huset, ser på tv i vardagsrummet eller är ute och spelar fotboll osv.

Nåväl, nu skulle ju då rummen bytas och det är ju inget som görs i en handvändning. T vill ju inte ha orange graffiti-tapet och orangea lister i sitt rum. Så nu måste det fixas i ordning. Vilket ju också kostar pengar, pengar jag inte har. Hon har hittat en tapet nu som hon vill slänga upp över den som sitter där nu och jag har sagt att vill hon ha den så får hon betala hälften. Det gick hon med på. Sedan måste de övriga väggarna, som blivit väldigt slitna, spacklas och målas. Men den färgen kan jag få gratis så det är ju bra.Alltså behöver jag bara köpta lite spackel till hålen och tapetskarvarna och färg till listerna. Blir bara ett par hundralappar.

Detta gör i alla fall att det rummet inte kommer bli klart omgående. Så just nu ser et ut som ett fullständigt kaos där inne och i övre hallen.
För L´s del blir det fortare färdigt. Det rummet han ska in i behövs det inte göras nåt med utan där ska bara möblerna in samt sättas upp tavlor osv.

Idag var det tänkt att jag skulle ha in has säng där. Eller rättare sagt den säng han ska ha. För han ska ha den resårbotten som O har nu. Anledningen till det är att den är högre än hans och eftersom hon ska ha kvar sin loftsäng så är det bättre om hon tar den låga resårbotten. L vill inte ha sin loftsäng längre utan bara vanliga ben på sin säng. Därav bytet.

Men när jag skulle försöka ta ner resårbotten från O’s säng så blev det tvärstopp. Jag kunde absolut inte rubba den. Den väger verkligen bly. Så ikväll kommer Camilla och hjälper mig så får vi se om vi kan få ner den. Sedan ska den andra resårbotten ur L’s säng och in i O’s säng. Men den väger inte så mycket så det blir en lätt match. Hoppas jag. Så från och med idag bor Seth inne i L’s rum. Hoppas de två ska trivas med varandra. Han har fått lite vitkål nu, det verkar han uppskatta.

Men nu kom jag bort från ”rum-spåret”. Eftersom det nu kommer bli en soffa över, den om L hade i sitt rum, så kommer den få stå i den övre hallen. Man kan väl använda den för att plugga, läsa en bok eller nåt tänker jag. Bokhyllorna som stod där soffan nu står de fick flytta in i mitt sovrum. Så nu bidde det lite trängre där, men det fungerar. Det blev rätt mysigt. Nu önskar jag mig bara dörrar till dem så man slipper se alla jäkla böcker. Men det får också bli en annan gång.

Bilder kommer.

Julpynt!

I lördags följde jag med Camilla till en av hennes vänner och julpysslade lite. Som vanligt infann sig inte inspirationen riktigt men gjorde i alla fall en dörrdekoration som jag tänkt hänga på ytterdörren.

Hade ju hellre velat göra en krans, men det fanns inte tillräckligt med material till det.

Vad säger ni? Duger den? Det är ju inte en jättestor sak, men det spelar ju ingen roll.

wpid-wp-1447071196040.jpg

Har ni börjat med julpynt än? Det här är det första jag har har framme. Jag brukar vilja pynta till första advent, innan det känns lite tidigt, men jag har märkt att många tar fram julen nu efter Halloween. Ljusstakar och stjärnor i fönstren är inte jätteovanligt nu.

Själv har jag inget direkt julpynt heller så det blir väl någon ljusstake och lagom till jul blir det gran. Jag måste ha gran, annars är det inte jul för mig. Sedan spelar det ingen roll om vi firar jul här hemma eller om vi är borta eller vad som händer. Gran måste jag ha. Det är den som gör julstämningen för mig.

Gratis!

Skrev ju i förra inlägget att jag gillade Facebooks sidor där man kan fynda saker. Även till sovrummet har jag fyndat saker.

Både sängram, resårmadrass, bäddmadrass och den lilla byrån vid fotänden har jag fått gratis via dessa sidor. Helt otroligt hur givmilda vissa är. Sängen är för övrigt riktigt jäkla nice att sova i också. Lagom mjuk och jag har faktiskt aldrig ont i ryggen när jag vaknar längre. Me like!

Sängbordet fyndade jag förra året på en loppis för 20kr. Det var från början i furu men är numer vitt. Eller nästan vitt, det är inte riktigt färdigmålat än. (På tal om det där med att bli färdig). Ska försöka göra färdigt det så ska jag lägga ut en bild på det. Undra om jag har någon före-bild att jämföra med? Det får jag kolla upp.

Känner jag någon elektriker förresten? Jag skulle behöva ha någon som kan koppla in mina element innan vintern. Kan bli en aning kyligt utan dem. Visst kan man sova med filt och pyjamas, det har jag gjort förr, men det känns ändå som att det vore bra att få dem inkopplade. Mest för att få bort den där råa känslan.wpid-20150901_150751.jpgwpid-20150901_150806.jpgFör övrigt, ser ni den rosa sladden på sängen? Kattaskrället Säpo har käkat upp alla vita sladdar jag haft så nu köpte jag en rosa istället. Den ger han fan i, men istället glappar den jäkeln så den laddar dåligt. Fasiken aldrig blir det bra och man blir nöjd.

Sitta ute!

De är slitna, fulla med ogräs, är trasiga, behöver målas och fixas till.

Jag pratar om min framsida och min baksida. Men de är mina och känslan av att kunna gå ut i solen och sätta sig, precis när man vill på sin lediga tid, den är underbar.

Jag älskar det. Jag är ingen lägehetsmänniska. Jo, om jag hade haft tillgång till stor terrass el balkong, möjligen!

Jag kommer inte ha råd att fixa något på varken framsida el baksida i år men bara tanken, känslan av att ha möjligheten. Den är helt underbar.

Just nu sitter jag i solen på trappen och bara njuter. Så underbart! Snart måste jag in och fixa lite men jag stressar långsamt. Jag har lärt mig nu;  Njut medan du kan!

wpid-20150515_122939.jpg