Uppdaterar mer sedan!

Idag tar T studenten. Eller ja, egentligen gör hon ju inte det eftersom studentexamen försvann 1968 men ni förstår poängen. Så idag blir det ingen låt.

Halv sju i morse var jag i alla fall och lämnade henne på champagnefrukost och här börjar det bli dags att göra oss iordning. Tur med vädret i år också. Underbart!

Studentbal!

Igår var det dags för T’s studentbal! Eftersom jag inte vet hur de andra personerna som hamnade på mina bilder ställer sig till att hamna här i bloggen så blir det inte så många bilder, men jag bara måste visa hur vina mina tjejer T och Terese (Samt Erika) var.

Vad som egentligen försiggår är jag dock en aning tveksam till och låter det vara osagt. En hel timme innan jag behövde vara på plats infann jag mig. Jag försökte få med mig både O och L men ingen av dem verkade direkt intresserad av att kolla på syrran så jag fick åka själv.

Smart trodde jag att jag var också när jag kom så mycket i tid = lätt att hitta parkering, och det var det också. Fick en jättebra plats i garaget under torget vi stod på. Problemet var ju att jag inte tänkte hur jag sedan skulle ta mig därifrån. Tanken var att jag skulle stanna tills de åkt iväg med bussarna som skulle ta dem till själva festen. Nästan en timme senare var jag fortfarande kvar på grund av trafikkaoset. Med både bal, vägarbeten, husbyggen o.s.v. var det totalt omöjligt att ta sig därifrån. Bara inne i garaget fick jag stå en halvtimma för att ta mig ut. Men det var det helt klart värt och ett sådant underbart väder de fick. 30 grader i skuggan är inget man skojar bort. Det var rätt skönt att man kunde stå i de skuggiga delarna av torget för hade man stått så länge mitt i solen hade man med största sannolikhet fått solsting.

Hoppas och tror att det blev en helt oförglömlig kväll, fick bara träffa dem som hastigast igen vid 22.00 tiden då jag åkte in med ombyte inför efterfesten de också skulle på. Sedan dess har jag inte hört något från dem. Antar att de sover fortfarande. Egentligen skulle skolan börja 9.30 idag men jag kan ana att det är ett visst bortfall av treor idag. I alla fall från T’s skola. Hur de andra skolorna lagt upp det vet jag inte.

Nu är det bara en vecka kvar, sedan tar hon, min äldsta, studenten! Det känns så oerhört overkligt och skrämmande. Vad har jag egentligen åstadkommit under dessa år jag haft henne i mitt liv? Nästan halva mitt liv faktiskt om man ska vara ärlig. En sak vet jag dock, jag är rysligt tacksam över att jag fått chansen att ha denna otroligt starka, energisprakande, kreativa, smarta, snälla och duktiga tjej i mitt liv. Alla hennes upptåg, hennes klantighet, hennes förvirrade uppsyn och hennes totala brist av diskretion förgyller tillvaron. Det är sällan tråkigt när hon är i närheten och det bjuds på många skratt, både med och åt henne. Men jag vet att hon bjuder på det!

Älskade unge så stolt jag är över dig!  Heart

Igår tog O’s klass spexfoton inför avslutningen. Hon valde att gå som Eddie Kaspbrak från filmen IT, den nya alltså. Behöver jag förtydliga att vi är filmnördar?

Hon gillar att gå all in och jag tycker hon lyckades rätt bra trots att vi varken fick tag i midjeväska, svart peruk eller en astmainhalator. Ballongen fick vara med som extra effekt!

Mycket aktiviteter nu varje dag innan skolavslutningen. Kommer knappt ihåg hälften, men vi tar en dag i taget så får vi nog ihop det till slut tror jag bestämt.

Idag ska i alla fall T iväg på lärarmiddag och det är ungefär så långt jag har koll, men vi ska nog ta oss ut på andra sidan av det här också.

Själv hade jag tänkt ta min runda på 6 km, men mitt knä är inte riktigt med mig så körde upp i skogen istället och gick ett varv på elljusspåret i sakta mak. Tänkta att lite motion på mjukare underlag i långsamt tempo än ingen motion alls. Gör nog samma sak imorgon, men då kanske jag lyckas två varv? Håller tummarna för att mitt knä vill.

Fick lite sällskap av Herr eller Fru skogsmus också. Alltid trevligt med sällskap.

Nu blir det till att städa lite där hemma en vända, det kan med lite god vilja också ses som lite motion.

Ha en fin tisdag allihop!

Dagens bästa besked!

Hon har kämpat, kämpat och kämpat. Många gånger har tårarna runnit och många samtal med skolan har det varit. Klasslärarna har slagit knut på sig själva för att nå fram till övriga lärare om anpassad läroplan, många gånger utan någon som helst respons. Men vi kom i mål, om än bara preliminärt men det är nära nu. I natt fick jag världens bästa sms från en väldigt glad dotter. Hon och kompisen hade suttit uppe för att kunna logga in direkt och se sina resultat av valen till gymnasiet. O valde att söka till åtta olika linjer för att vara på den säkra sidan med tanke på sin situation. Hon läser ju till exempel inte språk så hon har ju ett ämne mindre att räkna sina poäng på, glädjen när hon just nu är behörig till sitt förstahandsval! Det är obeskrivligt.

Jag väljer att utlämna vad hon sökt till då det ju ännu inte är hugget i sten!

 Heart  GRATTIS!!  Heart 

Vi blickar framåt istället för bakåt!

Förra helgen var vi i Oxie och spelade DM i innebandy. Eller vi och vi, grabbarna spelade och vi hejade. De har haft en jobbig säsong där de blev va med sin huvudmålvakt, haft många avhopp samt bytt tränare. Utöver detta så har Skånes innebandyförbund gått helt emot vissa saker som Sveriges innebandyförbund säger och klubben har gjort många skrivelser dig med klagomål på Skåne. Något som gjort att klubben hamnat i en situation där Skånes innebandyförbud hämnats även på lag som ej varit inblandade. En av sakerna som hände då är att lagen spelat i helt fel serie, vilket resulterat i att de denna säsong inte vunnit en enda match. Alldeles för hårt motstånd.

Något som nästan knäckt laget. Ingen optimal situation. Laget har försökt hålla humöret uppe men mycket av spelet har blivit lidande vilket är oerhört tragiskt då de egentligen inte är ett dåligt lag.

I alla fall, förra helgens DM skulle spelas och inga dispenser fanns. Alltså skulle laget återigen spela i en konstellation de inte är vana vid med nya 5or o.s..v

Det skulle spelas tre matcher på lördagen och beroende på hur det gick så skulle det spelas även på söndagen. Första matchen förlorade grabbarna. Lite deppigt men de är ju vana att förlora nu så de gick in med huvudet högt även i match nummer två. Även den slutade med förlust. Detta betydde i praktiken att det var slutspelat, hur det än gick i tredje matchen så fanns inget att göra, det skulle ändå inte bli något spel på söndagen.

Sista matchen spelades mot ett av Skånes bästa lag. Laget gick ut med inställningen att lattja och leka. Om det skulle bli något mål så, yay! men målet var bara att ha roligt. Något inte det andra laget uppskattade. Grabbarna i vårt lag körde ”Flest tunnlar viner” och vi fick se skön dans på planen. En spelare lyckades också missa bollen tre ggr i rad så de villade bort motståndarna helt och hållet. Från avbytarbänken hörde vi en spelare ropa på L att om han snodde bollen från motståndarna och ställde sig och kicka med den på klubbskaftet skulle han få en tjuga. Sagt och gjort, L gjorde detta och fick sin tjuga – mitt under spel.

De andra gjorde mål på mål och efter att de leder med 10 mål och det är 5 minuter kvar på matchen väljer de att sätta in sina yngre spelare, betydligt yngre än våra, för de är då helt säkra på vinst så de små kunde få spela. Dock är våra grabbar då lite mer på hugget med sitt lekande så de villar bort de små killarna och börjar skjuta mer på mål, då tar de andra timeout. Seriöst? De skulle vinna i vilket fall som helst, timeout? Nåja, de tog timeout och plockade bort de yngre spelarna igen.

Hela matchen var egentligen ett enda stort skämt och vi garvade som bara den på läktaren, vårt lags ena tränare låg ner i avbytarbåset och skattade åt våra killar. Det andra lagets tränare stirrade surt på oss. Det hela var så fjantigt att till och med domarna i stort sett slutade döma. Inte för att någon gjorde något de inte fick eller så, det blev helt enkelt inte seriöst spel bara. Roligaste matchen jag någonsin tittat på.

Nu håller vi tummarna till Mölndalskuppen, i alla fall för att någon match kan sluta i vinst och sedan kommer laget att försöka bygga upp sig till vad de en gång var inför nästa säsong. Jag håller tummarna att de lyckas. Sedan taggar vi sommar med mycket sol och värme för att snappa upp energi.

Min lilla innebandybrat!

14 år!

I tisdags fyllde denna ”lilla” herre hela 14 år. Förstår inte riktigt var tiden tog vägen, var är min lilla plutt? Tänk att han funnits i mitt liv så länge. Det är rätt galet när man tänker på det, för han kommer alltid vara min lilla envisa ettåring som grät hysteriskt för varje nej han fick. Han kommer alltid vara den lilla kille som sken upp som en sol varje gång han såg en boll och han kommer alltid vara den som avskyr att tvätta håret, även om det har ändrat sig med åren.

Idag älskar han kläder och innebandy. Båda sakerna är hans liv. Han vet vad han vill ha på sig och har ser till att det blir så. Han sparar sina pengar för att köpa det han vill ha och sätter sina mål för det. När jag säger att det är dags att köpa kläder och att han får handla för 1000 kr så skiter han högaktningsfullt i om han bara kan köpa en tröja, så länge det är tröjan han vill ha. Istället för att få flera plagg från andra märken. Det är liksom ingen idé att försöka, han använder det inte ändå. Han har hellre 4 tröjor i garderoben som han gillar, än 20 som han inte gillar. Kan i.o.f.s. förstå tankegången, men kan ändå hänga upp mig på det ibland.

Han fick lite pengar av en vän som han genast köpte en tröja för. Han hann inte ens hem från skolan innan den skulle inhandlas, snabbt skulle det gå. Ha ha!
De andra födelsedagspengarna som kom in använde han till att köpa ett nytt klubb-blad för. Det här med klubb-blad är tydligen också en viktig sak. Själv har jag inte en blekaste aning om vad han pratar om.

Tyvärr var jag på föräldramöte med innebandyn hela kvällen så vi kunde inte fira så mycket men en tårta hann jag slänga ihop i alla fall fall. En tårta han själv bestämde hur den skulle vara. Själv tyckte jag inte den blev så god, men vad sjutton, den blev i alla fall inte äcklig.

Eftersom vi inte hann fira så mycket så ska vi fira lite till imorgon eftermiddag, då kommer även Camilla med familj.

Ps till Madde: Tröjan på bilden är den han köpte för pengarna han fick. Han blev väldigt, väldigt glad

Det har visst varit påsk och påsklov!

Som sagt, det har varit påsklov i veckan och vi har hunnit med massor. Under tiden T var i Sydafrika så fick ju jag ett ryck och började riva tapeten på ovanvåningen. Jag kämpade som sjutton och rev, spacklade, rev lite till, spacklade ännu mer, målade och målade och nu är det snart klart. Fick påskpresent av pappa, pengar, och för dessa valde vi att köpa tapeter så vi kunde få lite snyggt.

Vi valde en tapet med blommor och fåglar till två olika fondväggar, resten av väggarna fick en enfärgad vit/grå tapet med glitter i. Jag har ju bara tapetserat en gång i mitt liv innan och jag har aldrig bredspacklat, men jävlar vad bra det blev om jag får säga det själv. Nu önskar jag att tomten kan komma med ett nytt golv också så vi snart kan få det färdigt. Bilder på allt kommer senare då hela hallen är emballerad med saker så det går inte att fota just nu, men en sneak peek kan ni få.

På denna bild är den ena fondväggen tapetserad och T står och skrapar av färg från fönstren, den väggen är bara spacklad, slipad och grundmålad.

Kan även visa er en bild på hur alla väggarna såg ut innan jag började riva tapeten. Det syns kanske lite dåligt men från början satt det en strukturtapet som när man river, bara river det översta lagret på. Tyvärr var den fruktansvärt dåligt uppsatt så när man rev så såg man alla bubblor. Den tapeten som blev kvar målade mitt ex rätt över, istället för att först göra ett bra underarbete så det har sett för jävligt ut. Ser ni, syns det på bilden?I alla fall så såg hela hallen upp samt hela trappen upp/ner ut såhär och jag tröttnade helt enkelt.. Det var nästan som en panik som växt inom mig och som sagt, för några veckor sedan fick jag helt enkelt nog.
I själva trappen har jag inte gjort något ännu då jag först måste bygga något att stå på för att kunna lösa det problemet så det får se ut som fasiken så länge.

Så tapetsera har vi gjort, vad har vi mer gjort, jo vi drog och badade en av dagarna när simhallen hade gratis inträde. Man får ju passa på! Det var faktiskt T som hittade den informationen och föreslog det så vi drog hastigt och lustigt iväg. Vi fick även med oss Arvid.

Vi har även hunnit med att ha både härlig vår samt vinter. Ena dagen varmt och strålande sol, nästa dag var det dags att ta fram skidorna igen. Tur att det inte blev liggande så länge och att det finns inomhusaktiviteter. Är så sabla trött på vinterväder nu.

I onsdags var vi äntligen och såg Ready Player One. (Varning för spoiler). Som vanligt har de tagit en sjukt bra story i en bok och totalt sågat den. Visst grundstoryn fanns där men i övrigt nästan ingenting. De hade ändrat tävlingsmomenten, de hade ändrat karaktärerna, vem som gjorde vad och vad som egentligen hände. Mystiken och känslan var borta. De hade tagit bort Z’s vilja att vara anonym, och Artys attityd. Hon förminskades återigen till en karaktär som behöver hjälp. Något hon inte behöver i boken. I boken är hon smart, arg och självgående till 110%. De har även förstört Z’s hjältestatus. Allt han gjorde och offrade för att vinna striden. Helt ändrat i filmen.

Förstå mig rätt, filmen var bra, jag gillade den. Men jag gillar inte när man tar en legendarisk story och gör det till något halvdant. Hade jag varit författare till denna bok  och sålt filmrättigheterna så hade jag gråtit blod över den bedrövliga tolkningen i filmen.Alltså Spielberg, kom igen du kan så mycket bättre. Du som är mästare på mystik, var tog den vägen? Lite mer feeling om jag får be.

I torsdag fick tonåringarna ännu en briljant idé. Busfabriken! Woohoo! Trodde lite att man släppt det konceptet när man i åldrarna 14 år, 16 år och 19 år. Så jämrans fel jag hade. Återigen fick vi med oss Arvid och drog iväg. Tre timmar lek och en halvtimme fika senare åkte vi trötta och glada hem igen.

I söndags Vvar L med Arvid och T var hemma hos Terese så jag och O fick ett ryck och drog på bio helt själva, bara hon och jag och det var så mysigt. (Måste säga att jag älskar gratisbio). Det var länge sedan bara hon och jag gjorde något tillsammans utan de andra så vi njöt i stora drag. Vi hade spanat in filmen Midnight Sun sedan innan och sagt att den verkade intressant då både hon och jag gillar att titta på ledsamma filmer, så den fick det bli.

 

Å, ledsamt blev det! Tror varenda människa i salongen grät. Den ena tjejen som satt bredvid mig grät så mycket att jag funderade på om jag skulle ge henne några servetter jag hade i fickan, men jag gjorde aldrig det då även jag och O grät som vattenfall och vi använde servetterna själva.Men hur var det nu? Det är tanken som räknas va? Ha ha!

I övrigt har vi inte gjort så mycket, mest slappat, precis som Säpo, den långa korven. För er som haft lov så hoppas jag att ni haft det bra, för er som har lov denna vecka så önskar jag er ett skönt lov!

 

 

Snart kan jag i alla fall köpa ett däck!

Från att det gått väldigt trögt med mina olika annonser på bland annat Blocket så rasslade det till idag. Blev av med både sommardäcken till Ka:n jag hade innan samt biljetter till Sci-Fi mässan i Malmö.

Inte för att jag blev rik på det hela men det var skönt att bli av med det i alla fall. I den här farten kan jag nog snart köpa i alla fall ETT nytt sommardäck till min bil, man får vara tacksam!

I övrigt har det gått i ett här idag. Jag har storstädat i T’s rum inför hennes hemkonst imorgon kväll. Efter att ha sovit i tält i ett naturreservat i tre veckor så misstänker jag starkt att hon saknar att sova i sin egen säng. Så den har jag bäddat rent. Jag har dammat, dammsugit och torkat golven inne hos henne. När jag var så upp i det så tog jag ett ryck i mitt eget sovrum också samt i hallen på ovanvåningen. (Där är ett totalt kaos, då jag fick ett ryck och skulle fixa lite där. Kommer ett annat inlägg om det senare).

Även hallen nere tog jag tag i samt att jag har tvättat 4 maskiner tvätt. Imorgon blir det nog en runda till tippen samt fortsätta städa i de övriga rummen. Renoveringen av L’s rum är i stort sett färdig men nu har han inga möbler så det ekar lite tomt där inne. Får ta en vända till IKEA och fixa lite. Vet att han kommer få bland annat pengar av både mormor och morfar. Något kommer det nog att räcka till hoppas jag.

19 år!

Idag, klockan 00.45, blir hon hela 19 år. Hur i hela fridens namn gick det till? Lika kallt, om inte kallare, i år som när du föddes. Då låg vi och frös i Ängelholm. Kallt som sjutton och snöhögar utanför. Vi har ingen snö här i år, men termometern visar -11° C med hänvisning till ”Känns som -20° C”.

Stort grattis i alla fall älskade dotter! Hoppas du blir nöjd med presenterna och tårtan ikväll. Snart åker du iväg på äventyr till varmare platser i tre veckor. Kan ju inte bli bättre födelsedagspresent.

Cake  Present