En uppdatering!

Jag har nu fått en uppdatering om videon i förra inlägget. Det var tydligen Tim och de andra tjejerna på plats som stängt in L. Som en hämnd för att han försökt stänga in dem. what goes around comes around, så att säga. Nåja! Tim var i alla fall inte tillräckligt lång för att nå knappen som släpper dörren och tjejerna tyckte det var hysteriskt kul att inte släppa ut honom så när han fick syn på O och Nathali ropade han såklart på dem om hjälp. Tjejerna höll då för knappen så O inte skulle kunna trycka på den men hon lyckades i alla fall. Det är alltså därför hon svär i slutet på filmen. Hon blir lite sur till slut, när de hindrar henne från att trycka på knappen.

Först hade tjejerna försökt övertala O att låta L stå kvar men efter ett tag så kom någon av dem på att O ju var L’s syrra och sa. ”Men det är ju hans syrra, klart som fan hon hjälper honom.”.  Vilken tur att de tjejerna inte vet att L och O är som hund och katt hemma. Ha ha! Men när det väl gäller så ställer de upp för varandra.

L kom ju i alla fall ut från sitt fängelse, i några minuter innan han hamnade där igen. Denna gång fick han tydligen stå kvar tills Henrik, hans mentor, gick förbi och släppte ut honom. Ja jag säger då det.

Idag har jag äntligen kunnat beställa L’s nya träningsställ och jag kom på en sak när jag gjorde det. För att få klubbrabatten måste man beställa mot faktura, alltså man kan inte betala med kort. Hur fånigt är inte det? Man kan klicka i rabattkoden som klubben har, men den dras inte av automatiskt, den måste dras av manuellt och därför fungerar det bara med faktura. Tycker att det borde gå att fixa även när man betalar med kort. Som det är nu så känns det lite orättvist.(Nej, alla kan inte betala mot faktura av olika anledningar).

När man får den här videon av O och Nathali!

Frågorna är så många. Varför var han bakom dörren från första början? Hur länge stod han där? Varför släppte inte de andra tjejerna på plats ut honom?
Vilken tur att syrran och extrasyrran kom till hans räddning och sedan ingår det ju lite att filma spektaklet. Det hör liksom till. Välkommen till den tidsepok där vi fotar, filmar och skrattar först och hjälper sedan. Så länge inte livet står på spel så tycker jag det är en helt ok ordningsföljd. 😉😁

Bonuscheck!

Jag bara älskar mina barn och mina ”extrabarn”.

Igår när jag kom hem från L’s innebandy så kom O och Nathali studsande ut i köket. Nathali var jätteglad och ville berätta vad O kallat henne. Ni som hängt med ett tag vet att mina barn har en viss förmåga att säga helt knäppa saker eller helt orimliga saker eller helt fel saker. ”Vanliga” konversationer är inte riktigt det som är standard här. I alla fall. Konversationen mellan dem hade gått så här.

O: ”- Den här chokladen är nog mitt bästa köp hittills.” (Bör påpekas att hon tycker nästan alla köp hon gör är det bästa hittills).
Nathali: ”- Är inte jag ditt bästa köp?”
O: ”- Dig har jag ju inte köpt, du kom liksom in i mitt liv lite mer som en stor rolig bonuscheck.”

Alltså, är inte det rätt sött sagt egentligen? Bonuscheck! 😍

Ge mig sommaren tillbaka!

Idag är det verkligen höst här. Även om vi har haft lite solstrålar som har smekt våra kinder så har det till största delen regnat idag. Nej inte regnat, det har fullkomligt vräkt ner. Uppifrån, från sidan och till och med underifrån. Jag har kört barn fram och tillbaka hela eftermiddagen och kvällen, som en jäkla jojo!

Det är vid sådana här dagar som jag inte alls gillar hösten. Jag längtar redan efter sol och värme. Vill någon ge mig en resa till solen?

Det är tur man har lite minnen att se tillbaka till i alla fall. Som när vi var i Höganäs och spelade minigolf. Tanken var ju att vi skulle åka till HBG och spela, men där regnade det lika mycket då som det regnat idag så vi åkte på vinst och förlust till Höganäs istället och hoppades på det bästa. Vi gick inte lottlösa då det där var över 25 grader varmt och massor med sol.

Att åka iväg med 4 st tonåringar kan vara ett äventyr. Ibland är de nästan mer bångstyriga än ett gäng 3-åringar. Jag trodde ju i min enfald att lekparker har man växt ifrån när man är mellan 13 år och 18 år. Jag kunde inte ha mer fel. Kolla här bara hur snäll T är när och bara slänger bort Arvid när de kommer ner? Hyggligt värre. #BussigaKlubben

Nu får jag fortsätta titta på dessa guldkorn medan jag kopplar på höst och julångesten. Både vad det gäller väder, vind och mörker samt det här med julklapparna. Ja, den ångesten kommer iofs direkt efter att julen avtagit och håller på tills den infinner sig igen. Men just runt oktober och framåt är den som mest påtaglig.

Innebandysäsongen är här!

Nu har innebandyn dragit igång igen. Eller ja, det är några veckor sedan men nu är vi igång på allvar. Förra helgen var vi med L’s lag och kollade FCH-HIBF på Helsingborgs arena på fredagkvällen. En trevlig match som slutade 5-1 till FCH – Tyvärr!  Wink Dock glömde jag ta med hörselskydd, det kommer jag aldrig göra igen. Herre min … vilket liv det var. Känns som jag fortfarande är halvdöv så här mer än en vecka senare.

Helgen fortsatte sedan med att grabbarna i laget hade Kick off och samlades i sporthallen på lördagsmorgonen där allt drog igång med en träningsmatch mellan Å/K IBS och Viljan.
En match vi vann med 4 – 3. Det var även tänkt att vi skulle ha en match mot Lund men de drog sig ur i sista stund så grabbarna fick delas på två och köra match mot sig själva.
Ungefär vid 16.00 tiden hade de flesta föräldrar åkt hem och grabbarna fortsatte med att kolla på en dammatch, äta, ha teori m.m.

Enligt info från ledarna så hade grabbarna roligt, lite för roligt för de välte av Axel (Ungdomstränaren) från hans madrass hela fyra ggr under natten, babblade till kl 01.30 och somnade sedan i en enda hög på två madrasser.

Denna helgen var dags för allvar. Seriespelet drog igång och vi spelade vår första match mot Osby. En rejäl förlust med 8-1. Men vi får väl känna in oss lite. Vi kan ju antingen skylla på att vi spelade i bortatröjor. Tycker alltid att de spelar bättre i sina svarta tröjor. Eller den här grejen att grabbarna denna säsong spelar i helt fel serie.

Först var det så att eftersom de är så många i laget så anmälde klubben dem till två seriespel. Ett för P04 och ett för P03. Sedan under sommaren var det några som hoppade av, en del gick upp och började spela med 02: orna och ja, det blev helt enkelt inte tillräckligt med spelare kvar för att kunna få fulla lag de dagar båda serierna spelade samma dag.Klubben ville då dra ur P03 igen eftersom övervägande delen av grabbarna är 04: or och 05: or.

Då bidde det något galet och helt plötsligt var dem bortplockade från 04 serien. Så nu spelar alltså våra grabbar som är födda 04 och 05 mot grabbar som är födda 03 och 02. Kan säga att det är ett rätt stort hopp när man ställer vissa av våra 05: or bredvid deras 02: or. Klubben har nu gjort en skrivelse om detta men ja, nu är ju serien igång och vi kan inte göra något åt det. Vi får helt enkelt kämpa på. Speciellt vi med vår klack och våra tutor på läktaren.
Visste ni förresten att det är vår klubbs fel att tutor nu mer är förbjudna på Gothia Cup? Jopp, så är det!  Grin  Men jag lovar, vi kan föra väsen ändå. Vi behöver inga tutor för det ha ha!

Nu är det bara att fortsätta kämpa på med träningen och hoppas på att vi inte hamnar sist i seriespelet i alla fall. Vi får väl sikta på en mittenplacering som vi gjorde förra året.

Dagens L

L: ”- Mamma, vet du vad det bästa var med att jag glömde min laddare hos Liam var?”
Jag: ”- Nej, vad då?”
L: ”- 2…. Nej, 1 menar jag ju…. Fuck! jag gjorde precis en T.”

Ha ha! Jo, jag förstår att ingen annan tycker detta är roligt alls, men inom familjen är det vansinnigt kul. T har nämligen en förmåga att vända på saker, hoppa över saker eller tror att hon säger saker hon inte säger. Hon bara tänker det.

Dagens L!

Alltså konversationerna med L bara fortsätter. Ni som har mig på FB vet att jag lagt ut en del konversationer där, men jag ska nog börja publicera dem här också. De är oftast helt underbara.
 
Han: Är poet ett yrke? Eller är det nåt man bara är?
Jag: Ja, alltså en del jobbar ju som författare och skriver bara dikter och poesi, så visst kan det vara ett jobb. Andra gör det bara på fritiden.
Han: Som Björn eller vad han heter.
Jag: Vilken Björn?
Han: Han som pratar om påsken, som du alltid garvar åt.
Jag: Johan Glans menar du?
Han: Ja, precis.
Jag: Nja, jag vet inte om han kan räknas som poet direkt även om han är rätt poetisk ibland. Han är väl i så fall mer komiker.
Han: Som Stefan Löfven?
Jag: *Asg* Han är ju politiker.
Han: Är inte det typ samma sak?
Jag: Vilket då? Komiker och politiker?
Han: Ja? och poeter. Är inte allt typ samma sak?
Jag: Absolut L. Absolut!!
 
😂😂😂

Lite lätt besviken!

Jag har ju hajpat över nya filmen DET sedan det blev känt att det skulle göras en ny. Alla barnen ville också se den och L var superlycklig när de nya reglerna kom för att få se filmer från 15 år. Å så går alla ungarna bakom ryggen på mig.

O var och såg filmen med tre kompisar i helgen. T kom hem och sa att hon ska gå och se den med några kompisar och igår meddelade L att han ska gå och se den med Liam och hans föräldrar. Alltså vad är det här? VEM ska jag gå med nu då? Känner jag någon som gillar sådana här filmer? Eller betyder detta att jag nu ska behöva se den själv för att få se den på bio? Lite lätt besviken faktiskt. Jag som väntat och längtat.

Jag fick fingret!

T har det så ofantligt bra på sin specialvecka. Hon vill inte ens åka hem imorgon. Detta trots att de igår hade ösregn hela dagen medan de var ute. Hon var dyngsur och vi hade långa diskussioner på snapchat under hennes raster.

Det hela började med att hon skickade denna bild till mig. Efter flera konversationer senare tyckte jag till slut att hon skulle passa på att hämta schampot och tvätta håret samtidigt. Slå två flugor i en smäll liksom. Samtidigt som jag ett flertal gånger påtalade hur varmt, torrt och skönt jag själv hade det. Hon uppskattade inte det hela och gav mig  till slut fingret. Otacksamma unge, jag försökte ju bara var hjälpsam och komma med bra förslag.  Grin  Heart