Tittat på när färg torkar!

Igår var första dagen på arbetsträningen, det gick bra men jag var helt slut när jag kom hem. Trodde inte att det skulle ta så hårt på mig att vara aktiv i fyra timmar, men det gjorde det uppenbarligen. Detta trots att det inte ens var mycket att göra igår. Nu ska jag ju iofs göra saker i min egen takt ändå. Jag kan i alla fall säga att jag somnade ovaggad igår och vaknade i ungefär samma ställning som när jag somnade. Dessutom vaknade jag av klockan och inte innan som annars händer rätt ofta.

Idag har jag varit ute i pappas och Megs hus och målat lite. Jag har spärrat i taket ute i poolhuset för det läcker igenom där det är kvistar. Jag har även målat fönster, något som inte var så smart då det regnade ute så det var ju lite fuktigt i luften. Det ställer ju till det med torktiden, så jag har bokstavligen suttit och kollat på färg som torkar idag. Allt tar sådan tid men fint blir det.

Väggarna till gästtoaletten och det nya badrummet börjar bli färdigt också nu när elektrikern varit där och dragit om elen.

Idag är det riktigt höstväder här ocks med ca 13 grader och regn. Vilket ger mig ångest. Varför kan jag inte bara tycka att det är lite mysigt? Nej, jag längtar redan tillbaka till sommaren. Någon som kan bjuda på en resa till solen?

Vi fortsätter i ”Drömkåken”!

Renoveringen går framåt ute i pappas och Megs hus, om än långsamt. Vi har döpt huset till Drömkåken. Ni vet som i filmen. Det är ungefär så huset är. Vart efter vi börjar med något så hittar vi något helt annat som håller på att falla sönder eller som måste åtgärdas. Det är ju lite ”spännande” minst sagt.

Men kollade ni inte kåken innan den köptes underar ni nog nu?. Jodå, men kåken har stått tom i två år och såldes med friskrivningsklausul och det har dykt upp fel som inte hittats vid genomgång. Det var ju dock pappa och Meg medvetna om att det kunde ske, så de bryter ju inte ihop, men vissa saker hade helt klart varit bra att slippa ta tag i. Som tex har det upptäckts att vissa kontakter inte har några säkrningar. Hur kommer det sig?
Och läckan som VVS-firman trodde var vattenledningarna visade sig vara en trasig skorssten o.s.v. Men det blir nog bra bra det här när det blir klart. Om inte annat så är det rätt kul att få gå all in med såg och hammare för att riva väggar, duskutera golv, val av dusch, tapeter och om de möjligen kanske även ska byggas väggar?

Igår tryckte jag ner T i en sådna där ”Vi-kommer-och-tar-dig-ET-för-att-utföra-tester-på-dig-dräkt” så hon kunde börja måla ute i poolhuset.

Hela insidan av Poolhuset är helt i ful panel. Det är mörkt och tråkigt så nu jädrar åker penseln fram. Insåg precis också att jag inte har några ”Före bilder” ifrån poolhuset, så det måste jag åtgärda innan det är helt färdigt. Får se om jag hinner ut där ikväll.

I poolhuset kommer det att ställas in ett massagebadkar ungefär där Meg står nu.
Även bastun, toan och duschen kommer att rustas upp. Men som sagt, jag måste ut och fota lite där ute.

Det blir i alla fall skapligt mycket bättre med målade väggar. Här är T och Meg igång med att grunda för första gången. De började även måla taket och när jag kom ut och såg det så trodde jag först att de satt in takfönster. Så stor skillnad blir det med vitt istället för denna fula panel.

Polhuset har idag ett ruttet fönster med spröjsen på sned. Om pappa får som han vill blir det dubbeldörrar i glas i stället. Vi får väl se vad han hittar på.

En liten uppdatering om vad jag pysslat med i veckan!

Det här med att måla tak med alkydfärg – det skvätter. 

I veckan har vi jobbat i mina föräldrars nya hus. Det är så otroligt mycket att göra och tiden känns inte som den kommer räcka riktigt, men vi jobbar på så gott vi kan. Sedan i måndags har vi börjat spackla sprickor i taken, målat tak, spacklat en del väggar, börjat grunda vissa väggar, ritat ut var väggar ska rivas, var nya badrummet på bottenvåningen ska vara, spacklat trasiga lister runt fönster, rivit tapeter, städat dörrar, guidat vvs-killarna som drar helt nya ledningar då det har varit läckor, monterat in en varmvattenberedare i ”poolhuset”, guidat killarna som var här och drog in ledningar för kommunalt vatten samt för fiber, vi har planerat, åkt till affärerna ett flertalet gånger och vi har svettats. Som fasiken har vi svettats.

De grävde upp halva framsidan för att dra in vatten och fiber. Men nu är det klart i alla fall.

Inte riktigt samma vinkel men nästan. Vi var tvungna att dra på ett lager grundfärg på väggarna för att stänga in lite av röklukten som fortfarande hänger kvar trots ozonbehandling. Man ser ju skillnaden, framför allt i taket, hur guld det var innan jämfört med efter första strykningen i taket.

Har fotat mer med stora kameran men den har jag glömt ute i huset, men det kommer komma mer bilder vart efter renoveringen framskrider. Även golvet ska bytas här inne, det är endast täckt för att… ja, varför då? För att min pappa är lite bestämd med hur saker ska vara helt enkelt.

Detta är det rum som ska bli deras sovrum. Här ska mest troligt även in två fönster till samt att det ska öppnas upp till det nya badrummet så att detta sovrum får ett eget badrum som man bara kommer till via detta rum.

När man kliver ut och kollar på termometern och den visar 38 grader i skuggan, då är det lite kämpigt. Som tur är så har det varit lite vind så vi har kunnat ha öppet med tvärdag genom huset så man i alla fall fått lite luft.

Pappa var tvungen att åka hem idag igen för han har ju saker att fixa hemma också så imorgon får jag kriga själv. Då ska jag fortsätta med att tvätta ytterdörren. Den är mer gul än vit, de förra ägarna har ju rökt som skorstenar inomhus. Förhoppningsvis kan lite av det missfärgade försvinna i alla fall även om vi vet att det inte kommer försvinna helt och hållet.