Tapetserat!

Sådär ja, nu har jag tapetserat. För första gången i mitt liv och jag är stolt över mig själv. Det var inte helt lätt men inte heller så svårt som jag hade tänkt mig. Sedan hade jag ju en väldigt bra medhjälpare i T också.

Eftersom T och L valde att byta rum med varandra så ville ju inte T ha kvar den orangea graffititapeten och det kan man ju förstå. Dessutom behövde alla målade väggar fräschas upp och listerna runt dörren behövde bli vita istället för orangea.

Jag hade ju redan snickerifärg som jag köpt för att måla färdigt stolarna till köket, så jag använde det för att måla dörrlisterna (Foder kanske det heter?) och så köpte jag en 10 liters hink med billig färg på Bauhaus för hela 89 kr som vi fräschade upp väggarna med. Blev jättesnyggt.

Tapeten som T valt ut var kanske inte den billigaste man kunde hitta men inte heller den dyraste. 299 kr per rulle på Rusta. Så i fredags skulle vi åka och kolla på den en gång till så att hon var helt säker på att det var den hon ville ha, och det var hon, och gissa om vi hade tur, för just den tapeten hade de 50% rabatt på då. Vilken jäkla fullträff. Så istället för 897 kr för tapeten behövde vi nu bara betala 447 kr. Sådant tycker jag om. Så tapeten blev det köpt redan i fredags, fast vi sagt att vi skulle vänta, och i fredags kom den även på plats.

Tapet med en mönsterpassning på 67 cm, småmönstrad. Kanske inte smartaste valet när man aldrig tapetserat innan, men testar man inte så vet man ju inte om man kan eller ej och det gick bättre än jag trodde.

wp-1460547659697.jpgTapeten är typ turkos/ljusblå och glittrig eller hur man ska förklara det, med gråglittrande grenar. Den är väldigt fin men väldigt svår att fotografera. Hittar den inte på deras hemsida heller.

Redan på fredagskvällen var rummet möblerat igen och det blev så bra. Nu saknas bara garderober som ska stå vid den väggen där den röda stolen står nu. Det kommer bli Pax-garderober så att T får en 100 cm garderob, jag får en 100 cm och sedan kommer det stå en 50 cm garderob bredvid där vi kommer hänga klänningar. Lite irriterande är det, för det fattas 4 ynka cm att få in tre st 100 cm garderober.

Hoppas jag kommer få råd till garderober inom snar framtid, för de behövs verkligen. Just nu delar alla på klädkammaren och det är inte mycket plats varje person får var till sina kläder.

Dock kan inte garderoberna sättas på plats innan vi satt lister och det kommer inte bli förrän nästa månad. De golvlister som satt där innan har redan blivit borttagna två ggr och de var i rätt dåligt skick, dessutom var de orange och jag orkade verkligen inte både spackla till alla skavanker på dem och måla dem också. Känns bättre att köpa andra, de skulle aldrig blivit snygga i alla fall.

Nu vet jag att jag kan och nu vågar jag kanske ge mig på den övre hallen också. Den som inte har hänt något med sedan vi flyttade in 2008. Ska börja med att riva gammal tapet där ute som är bubblig och sjukt ful. Sedan ska jag komma på vad jag vill ha för tapet och golv. Lutar åt att det bli heltäckningsmatta faktiskt. Men det får vänta till hösten. Prio ett just nu är ju staketet på baksidan.

wp-1460544109109.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.