Nej, det är inte kallt!

Diskussion vid gårdagens sänggående medan vi låg i varsitt rum och vrålar på varandra.

O: ”- Mamma, varför är det så kallt?”
Jag: ”- För att det är höst.”
T: ”- sätt på elementet.”
Jag: ”- NÄÄÄÄJJJEEE! Ni får stå ut ett tag till, El är ju svindyrt!”
T: ”- Vill du vi ska frysa eller?
Jag: ”- Nej då! Ni får helt enkelt klä på er mer. Pyjamas, extra filt och raggsockar. Varför inte mössa också?”
O: ”- Mamma, jag har redan allt det där?”
Jag: ”- Har du verkligen raggsockar och mössa på dig i sängen?”
O: ”- Nej, men en extra filt i alla fall.”
Jag: ”- Bit ihop, du har en säng, filt och tak över huvudet. Dessutom är det faktiskt över 21 grader här inne. Det är INTE kallt!”
T & O: (I kör) ”- Det är ju svinkallt!”
L: ”- Men för bövelen. SOV!”

Ungefär här så konstaterade jag att det inte var någon idé att fortsätta diskussionen. Det räcker liksom med att det börjar regna ute så tycker de att det är kallt.
Hur kan det möjligen vara kallt med en inomhustemperatur på över 21 grader? Dessutom är jag lite seriös med det där med elementen. Jag vill inte dra igång dem redan.
Idag t ex har det varit ca 15 grader ute och som en del av er redan vet så drivs ju huset med direktverkande el, vilket gör att jag tycker vi kan skjuta lite på att öka på elräkningen. Nu är inte huset dyrt i drift ändå…men i alla fall.
För mig är det ändå en stor skillnad på en elräkning på 1300 kr, som den låg på denna månad, och en räkning på runt 2000 kr som den kommer ligga på fram i februari som brukar vara dyrast.

Hoppas ni alla får en fin dag idag. Själv ska jag städa och tvätta. Om jag orkar ta tag i det.
#ÄntligenFredag

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.