Äppelskrutt i ordets rätta bemärkelse.

Så där ja! Då har denna lilla manick också gått och dött.  R.I.P.
Hur är det ens möjligt? Vem är det som lagt en förbannelse över alla våra tekniska saker?
I måndags fungerade telefonen, inte helt perfekt kanske eftersom den envisats med att stänga av sig trots att batteriet haft ca 40-30% kvar men den har ändå hängt med. I tisdags morse när L kom ner så visar han att den inte går att starta och den går inte att ladda. FAN!

Tog med mig telefonen in till mobilkliniken i HBG för att få ett utlåtande om det möjligen var batteriet som lagt av helt eller om det var något. Tänkte att 195 kr i felsökningsavgift kunde den ju vara värd. De gjorde en diagnos på den och kunde konstatera att batteriet var helt slut. Byte av batteri = 495 kr, som tur var så drog de då av felsökningsavgiften så den behövde jag inte betala. Jippi! Blev glad i alla fall att den gick att laga då det är bindningstid kvar på den tills i vår och innan den gått ut kan jag inte göra någonting. L blev glad att den gick att laga eftersom han trots allt gillar sin telefon fast det är en gammal modell.

Telefonen fungerade felfritt i nästan precis ett dygn innan samma fel återkom. Tillbaka in till mobilkliniken igen efter att ha skrivit till dem. Denna gång körde de en djupdiagnos på en timme, sedan kom domen, det fanns inget att göra. Ett kretskort har en kortslutning så varje gång man sätter i ett nytt batteri drar den slut batteriet på nolltid och sedan kortsluter det. Vilket i praktiken betyder, använd den som mordvapen, brevpress, kör kast med liten telefon, kasta macka med den, lägga unerd ett bordsben som är ojämnt eller möjligen rama in den och titta på den och begrundas över, som de sa, detta väldigt märkliga fel.

Som tur var så satte de tillbaka mitt gamla batteri i den och jag fick pengarna tillbaka för batteriet jag köpt eftersom det inte var det som var felet. Det tackar jag för i alla fall! Men nu är vi ju en telefon kort och det kan ju ställa till det lite i vardagen. Ja, ja det får lösa sig på något vis, det finns värre saker att hänga upp sig på. En 6 år gammal Samsung med krossad skärm får ta plats som stand in så länge. Men visst är det märkligt att allt man äger faller i bitar samtidigt?

Hade detta nu varit en Samsung (Som sonen inte vill ha och vad är jag för mamma att tvinga honom om han gillar äppelskrutt bättre?) så hade det varit två års garanti på den och jag hade kunnat skicka in den för lagning/byte då telefonen bara är ca 1.5 år gammal. Men nu är det ju ett halvätet äpple och se dessa telefoner har bara ett års garanti. Fantastiskt, eller hur?

Sonen tog det i alla fall som en man. Jag trodde att han skulle bli väldigt besviken, och visst blev han ledsen, han har varit så rädd om den och verkligen tagit hand om den, men han förstod att jag inte kunde fixa en ny precis igår och inte i dag heller. Han blev bara lättad över att vi hade den gamla telefonen liggande så att han i alla fall kan ringa. Jag blev nästan mer ledsen än han eftersom jag vet att han tagit hand om den och för att jag vet att han egentligen vill ha en nyare. Det var dagens I-lands problem!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.