En grym upplevelse!

Idag blir det verkligen bara soffhäng. Är så trött, är inte van att vara ute halva nätterna längre. Inatt åkte vi iväg allihopa, jag, O, L, Terese och så T såklart. Från början var det sagt att T (Och de andra 9 eleverna) skulle ta sig själva till Kastrup, sedan ändrades det till att ta sig till Hyllie och på avresedagen ändrades det igen så skulle de bara ta sig till Helsingborg. (Detta på grund av inställda tåg m.m.) Det passade mig perfekt. Betydligt enklare än alla de andra alternativen.

Inatt åkte T nämligen iväg på sin tre veckor långa praktik i Sydafrika. Är jag avis? Så in i vassen men även så otroligt glad att hon fått denna möjlighet. Att skolan ställer upp och betalar så dyra praktikplatser och resor för sina elever är inget annat än fantastiskt.

Skolan jobbar ihop med företaget GoXplore som skräddarsyr utbildningar för just den Realskolornas gymnasieprogram inom djurvård, Häst och äventyr.

Halv två i natt startade alltså resan från Helsingborg där eleverna blev körda i två minibussar av två lärare till Kastrups flygplats (Danmark) där de sedan följde med dem till säkerhetskontrollen innan de fick köra hem till Sverige igen. Kl 06.00 var det dags för start för första planet som skulle ta dem till Amsterdam där det blev byte av plan. 10.10 lyfte så nästa plan där hon nu ska sitta till ca kl 22.00 ikväll.

När de kommer fram till Sydafrika ikväll kommer de att få åka till ett av Awsome Travels hotell i Johannesburg där de kommer tillbringa de två första dygnen med att gå på museum, sightseeing och shopping. Detta innan de körs ut till Welgevondens viltreservat.

”Welgevondens Viltreservat grundades 1993 och ligger beläget i Waterberg regionen ca 6 timmar nordväst om Johannesburg. Det är privatdrivet och är ett skyddat område. Här finns det mer än 40.000 hektar ren vildmark som huserar ”The big 5″ och över 300 fågelarter tillsammans med hundratals andra djur och växtarter. Reservatet har aldrig tillåtit jakt och har ett begränsat antal besökare. Här får eleverna möjlighet att observera dessa djur på nära håll. De blir en del av ett forskningsprogram som kommer att bidra till att uppnå de långsiktiga forskningsmål som bedrivs.”

I detta reservat ska de sedan tillbringa sin tid i tält, dock med vanliga sängar i, och med djuren ända in på knutarna. Lägret skyddas dock av elstängsel för att inte djuren ska bli för närgångna, framför allt om nätterna. Hur coolt är det inte? Detta är dessutom T’s första resa utomlands, om man bortser från Danmark, så det är till att slå på stort redan från börja Smile

De har i stort sett blivit lovade att få se ”The big 5” så det håller jag tummarna stenhårt för att hon får.
Vilka är då ”The big 5”? Jo, det är samlingsnamnet för lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel och är en gammal jaktbeteckning som storviltsjägare använde. Det handlar alltså inte om djurens storlek, utan om svårigheten och faran att fälla dessa djur. Idag används yttrycket även i samband med safari.

Tror ni jag längtar tills hon kommer hem igen med alla sina berättelser, foton och videos? Så in i sjutton! Tyvärr finns det inte jättemycket internet eller wifi mitt ute i vildmarken, men huvudbyggnaden på campen har wifi – lite sporadiskt, så lite då och då kommer jag förhoppningsvis få lite uppdateringar samt att de även ska försöka blogga lite men det blir ju inte alls samma sak som att få höra henne prata om detta sedan. Jag tror, och hoppas, att hon kommer prata halvt ihjäl oss när hon kommer hem igen.

Ha det nu så fantastiskt bra T. Tänk vilken häftig 19-årspresent du fick!  Heart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.