Det har visst varit påsk och påsklov!

Som sagt, det har varit påsklov i veckan och vi har hunnit med massor. Under tiden T var i Sydafrika så fick ju jag ett ryck och började riva tapeten på ovanvåningen. Jag kämpade som sjutton och rev, spacklade, rev lite till, spacklade ännu mer, målade och målade och nu är det snart klart. Fick påskpresent av pappa, pengar, och för dessa valde vi att köpa tapeter så vi kunde få lite snyggt.

Vi valde en tapet med blommor och fåglar till två olika fondväggar, resten av väggarna fick en enfärgad vit/grå tapet med glitter i. Jag har ju bara tapetserat en gång i mitt liv innan och jag har aldrig bredspacklat, men jävlar vad bra det blev om jag får säga det själv. Nu önskar jag att tomten kan komma med ett nytt golv också så vi snart kan få det färdigt. Bilder på allt kommer senare då hela hallen är emballerad med saker så det går inte att fota just nu, men en sneak peek kan ni få.

På denna bild är den ena fondväggen tapetserad och T står och skrapar av färg från fönstren, den väggen är bara spacklad, slipad och grundmålad.

Kan även visa er en bild på hur alla väggarna såg ut innan jag började riva tapeten. Det syns kanske lite dåligt men från början satt det en strukturtapet som när man river, bara river det översta lagret på. Tyvärr var den fruktansvärt dåligt uppsatt så när man rev så såg man alla bubblor. Den tapeten som blev kvar målade mitt ex rätt över, istället för att först göra ett bra underarbete så det har sett för jävligt ut. Ser ni, syns det på bilden?I alla fall så såg hela hallen upp samt hela trappen upp/ner ut såhär och jag tröttnade helt enkelt.. Det var nästan som en panik som växt inom mig och som sagt, för några veckor sedan fick jag helt enkelt nog.
I själva trappen har jag inte gjort något ännu då jag först måste bygga något att stå på för att kunna lösa det problemet så det får se ut som fasiken så länge.

Så tapetsera har vi gjort, vad har vi mer gjort, jo vi drog och badade en av dagarna när simhallen hade gratis inträde. Man får ju passa på! Det var faktiskt T som hittade den informationen och föreslog det så vi drog hastigt och lustigt iväg. Vi fick även med oss Arvid.

Vi har även hunnit med att ha både härlig vår samt vinter. Ena dagen varmt och strålande sol, nästa dag var det dags att ta fram skidorna igen. Tur att det inte blev liggande så länge och att det finns inomhusaktiviteter. Är så sabla trött på vinterväder nu.

I onsdags var vi äntligen och såg Ready Player One. (Varning för spoiler). Som vanligt har de tagit en sjukt bra story i en bok och totalt sågat den. Visst grundstoryn fanns där men i övrigt nästan ingenting. De hade ändrat tävlingsmomenten, de hade ändrat karaktärerna, vem som gjorde vad och vad som egentligen hände. Mystiken och känslan var borta. De hade tagit bort Z’s vilja att vara anonym, och Artys attityd. Hon förminskades återigen till en karaktär som behöver hjälp. Något hon inte behöver i boken. I boken är hon smart, arg och självgående till 110%. De har även förstört Z’s hjältestatus. Allt han gjorde och offrade för att vinna striden. Helt ändrat i filmen.

Förstå mig rätt, filmen var bra, jag gillade den. Men jag gillar inte när man tar en legendarisk story och gör det till något halvdant. Hade jag varit författare till denna bok  och sålt filmrättigheterna så hade jag gråtit blod över den bedrövliga tolkningen i filmen.Alltså Spielberg, kom igen du kan så mycket bättre. Du som är mästare på mystik, var tog den vägen? Lite mer feeling om jag får be.

I torsdag fick tonåringarna ännu en briljant idé. Busfabriken! Woohoo! Trodde lite att man släppt det konceptet när man i åldrarna 14 år, 16 år och 19 år. Så jämrans fel jag hade. Återigen fick vi med oss Arvid och drog iväg. Tre timmar lek och en halvtimme fika senare åkte vi trötta och glada hem igen.

I söndags Vvar L med Arvid och T var hemma hos Terese så jag och O fick ett ryck och drog på bio helt själva, bara hon och jag och det var så mysigt. (Måste säga att jag älskar gratisbio). Det var länge sedan bara hon och jag gjorde något tillsammans utan de andra så vi njöt i stora drag. Vi hade spanat in filmen Midnight Sun sedan innan och sagt att den verkade intressant då både hon och jag gillar att titta på ledsamma filmer, så den fick det bli.

 

Å, ledsamt blev det! Tror varenda människa i salongen grät. Den ena tjejen som satt bredvid mig grät så mycket att jag funderade på om jag skulle ge henne några servetter jag hade i fickan, men jag gjorde aldrig det då även jag och O grät som vattenfall och vi använde servetterna själva.Men hur var det nu? Det är tanken som räknas va? Ha ha!

I övrigt har vi inte gjort så mycket, mest slappat, precis som Säpo, den långa korven. För er som haft lov så hoppas jag att ni haft det bra, för er som har lov denna vecka så önskar jag er ett skönt lov!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.