Cobra Kai

I onsdags släppte Youtube Red serien Cobra Kai. Som jag skrivit innan har jag ju hypat lite över den, mest för att jag på 80-talet fullkomligt älskade Karate Kid. När jag läste att det skulle komma en uppföljare i form av en serie var jag först lite skeptisk men eftersom huvudkaraktärerna skulle spelas av originalskådisarna så tänkte jag att det kunde bli intressant. Serien ses också mer ur Johnnys perspektiv än Daniels och det har vi ju inte sett innan.

Efter första avsnittet var jag fast. Originalstoryn vävs in så otroligt bra med det nya. Så mycket humor men ändå så seriöst. Man förstår Johnny på ett helt annat sätt och kan på sätt och vis känna sympati för honom – nästan. Det är aldrig ok att bete sig som en skit, men man förstår varför han blev som han blev.

Daniel kan jag inte riktigt greppa. I vissa av avsnitten förstod jag honom inte alls, i andra blev det plötsligt helt logiskt och ibland ville jag bara skrika åt honom att inte bli som Johnny. De 10 avsnitten tog slut alldeles för fort och nu sitter jag här och vill ha säsong två, något de inte ens bekräftat att de ska göra ännu, men jag håller tummarn stenhårt.

Serien slutade med så många stories och cliffhangers att spinna vidare på och jag vill verkligen veta. Redan första dagen åkte betyget på IMDB upp till runt 8 och nu, nästan en vecka senar, är betyget uppe i 9.3. Görs inte en säsong två kommer jag bli grymt besviken även om jag givetvis är otroligt glad och tacksam att jag fick chansen att se dessa avsnitt i alla fall. Nörd som jag är!

Att göra en uppföljare så här många år efteråt är inte lätt. Den äldre publiken som älskade originalet brukar ofta bli besviken pp att originalstoryn förstörs och den yngre publiken brukar inte fatta, för ingen har sett originalet, men denna fungerar verkligen och jag tror att jag pratar för både den äldre och yngre generationen här.  De har vävt in tillbakablickar från originalfilmen som gör att man får helt andra vinklar i hur karaktärerna ser på situationerna de befunnit sog i och de spinner vidare på storyn på ett väldigt realistiskt sätt.

Så ni som inte sett den än, gör det. Ni kommer inte bli besvikna, framförallt inte om ni gillade Karate Kid.

Lägger avsnitt ett här så får ni själva bilda er en uppfattning.

Banzai på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.