Tre skolavslutningar och en halsfluss!

Vi har tagit oss igenom tre skolavslutningar och en halsfluss på sonen.

Som sagt så tog äldsta dottern studenten den 8/6. De kunde inte haft bättre tur med vädret. Solen strålade från klarblå himmel och fåglarna kvittrade. Eller det sistnämnda vet jag inte. Så många småfåglar är det inte mitt inne i stan så man hör om de kvittrar eller ej. Men måsarna skrek i alla fall.

T’s klass är den första att ta studenten från Realskolan i Helsingborg så det kändes lite extra både för dem, oss föräldrar och för lärarna. Många tårar föll och många kramar utdelades.

T har kämpat som sjutton och många gånger har tanken på att ge upp varit nära men det ordnade sig till slut. Hon fick fina betyg från sin utlandspraktik, hon klarade sitt D9 och gick ut med 39% A i betyg, resterande var B eller C. Visst är hon lite besviken då dessa inte räcker för att söka till det hon tänkt sig men det går att plugga in lite ämnen så ska det nog gå ändå. Jag är så otroligt stolt över henne.

Nu väntar vuxenlivet med arbetssökande, kontakter med SYV (Syo hette det på min tid) för planering om framtidsplanerna. Vi får väl se vart allt landar.

Den 14 Juni var det sedan dags för O att sluta nian. Jösses, där fälldes många tårar. O har ju haft det kämpigt genom hela skolan både med sina diagnoser men även med att hon blivit mobbad och då ofta på grund av hennes diagnoser. Hon har ju inte alltid varit som alla andra. Hur nu det är, men jösses vad hennes klass växt det sista året och även fast hon ibland varit utanför så har hon ändå varit med mer i gänget under året. Nu väntar nya utmaningar och det är något hon inte gillar – förändringar!

Så hon grät många tårar under avslutningsmiddagen de hade på skolan på kvällen. Både för att hon lämnar klassen och det kända, men också oron inför hur det ska gå med gymnasiet, tar vi oss igenom det? Kommer hon in?

Det vi i alla fall vet med säkerhet är att hon har gymnasiebehörighet, något som vi har kämpat hårt för. Hon har ju dessutom ett ämne mindre än många andra då hon inte läst något språk så hon saknar ju lite poäng på det.Vi håller nu tummarna stenhårt för att hon ska komma in på sitt förstahandsval OCH att hon kommer hitta kompisar och inte återigen hamna utanför.

Sonen slutade bara 7:an så för hans del så gäller det bara att fortsätta kämpa på i åttan. Även han har det ju kämpigt så det här sommarlovet behövs för hans del nu. Han slutade den 15:e. Att alla slutat olika datum har varit jättebra för då har man kunnat engagera sig i alla barnen och inte missat någon av dem

Eftersom jag är så seg på att skriva inlägg så blev det lite forcerat i denna text känner jag, men jag ville ändå få ut bilderna på mina stora ungar som kämpat och övervunnit så otroligt många hinder. Jag hoppas att de kommer fortsätta kämpa och jag tror de kan gå långt om de bara vill och får möjligheten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.