Yes, yes, yes!

Äntligen är det klart. Idag blev det här ruskigt fula huset äntligen pappas och Megs. Ja, alltså huset i sig är ju inte fult – men färgen, så det ska målas om så småningom men för tillfället är det det vackraste huset i världen – för mig!

Jag kan inte med ord beskriva lättnaden. Det har varit så många turer fram och tillbaka, så många hus vi tittat på och så många samtal med banker för att komma fram till detta. Jag tror jag varit och kollat på minst 6 hus åt dem när de inte kunnat åka och de har varit på minst det femdubbla. Flera av husen har de budat på, men har priserna skenat iväg till fantasipriser för renoveringsobjekt. Det har inte varit lätt att hitta hus de gillar.

Morfar hatar vind, och vad gör det i Skåne ca 90% av året? Jo blåser. Huset skulle ligga avskilt, men inte i ödemarken. Det skulle ha grannar men inte vara ett villaområde, det ska finnas skog runt omkring, men inte mitt i skogen, det ska ha stor tomt, men inte för stor tomt, det ska finnas fler byggnader på tomten för både förvaring och verksstad. Huset ska vara stort men inte för stort. Ja ni hör ju, jag kan fortsätta i det oändliga.

Detta är ett renoveringsobjekt men vi föll allihop som furor första gången vi var där och tittade. Huset ligger centralt men ändå avskilt, det ligger i skogen men inte mitt i skogen.  Det har grannar nära, men ändå långt ifrån. Det finns tre byggnader totalt på tomten och det går att få in fler. Det har stor potential och med pappas alla idéer kan det bli sjukt bra om bara tid och pengar kommer räcka.

Det absolut bästa med detta hus är att det ligger en kvart från oss med bil och 20 minuter med direktbuss. Fattar ni? EN KVART! Innan har det varit ca 3,5 timmar. Kan det bli bättre? Ja, det kan det enligt barnen. Huset har nämligen pool. Det ruggigt snygga (Ja, jag är ironisk)  trädäcket som ligger i trädgården är ett lock till polen.

Ingen har bott i huset på ca 2 år dock och poolen har stått oanvänd längre än så, säkert de senaste 10 åren, Så det kommer nog krävas både tid, tålamod och en hel del pengar att få igång den igen. Men vi håller tummarna att att det är värt att göra i ordningen Pappa vill ju helst det. I annat fall får den grävas igen, men det vore synd tycker vi allihop.

Har aldrig sett fram emot att få renovera så mycket som jag gör nu. Tanken är att inflyttning ska ske någon gång i oktober. Innan dess måste det renoveras en del. Tanken var att totalrenovera både kök och de båda badrummen innan inflytt, men då det dykt upp ett ”litet” problem med vattnet så kommer det bara bli budgetrenovering i början. Därav var jag och hämtade kylen, frysen och spisen.

I alla papper på huset står det att det är en borrad brunn. Det visade sig att så inte är fallet utan att det är en grävd brunn. En brunn som dessutom har otjänligt vatten för tillfället. Alltså kommer de att dra in kommunalt vatten och det kostar ju en liten slant och då får viss annan renovering skjutas på framtiden ett tag.

Jag kan inte släppa det, jag är bara så fantastiskt glad att få dem på nära håll. DRÖM!! Dessutom kan vi använda detta som sommarstuga. Att bara få komma bort hemifrån en stund en helg utan att ha åkt 30 mil först.
Att få sitta i trädgården och sola, dricka ett glas vin och äta middag tillsammans utan att  ha planerat det månader i förväg.

Så jag ber om ursäkt redan på förhand om jag längre fram kommer bombardera er med före och efterbilder på allt som måste fixas och pillas med. Det känns nästan som det är mitt eget hus, trots att det inte är det.

5 reaktion på “Yes, yes, yes!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.