Ett litet boktips så här i sommarvärmen!

Jag har ju en förkärlek till böcker. Jag läser hela tiden, eller lyssnar på ljudböcker. Det är nästan lite som en drog och när jag hittar en riktigt bra bok, en sådan som man bara vill ha mer och mer av, då får jag nästan lite ångest när den tar slut. För hur ska någon bok liksom kunna leva upp till föregångaren?

I alla fall. Jag har sedan i måndags avverkat en serie som helt gått mig förbi innan. Jag är ju, som jag nämnt innan, periodare och efter att ha haft en deckarperiod i många år med inslag av lite Sci-fi så har jag de senaste åren helt varit fast i Sci-fi/Fantasy/Ya genrerna. Tramsigt jag vet, men jag har nog med mitt eget liv och vill ha det där som är så orealistiskt som möjligt. Dit jag kan fly och inte behöva eller kunna relatera till. I alla fall inte fullt ut.

Men nu svamlar jag. Jag vill alltså tipsa om den senaste bokserien jag läst. Den kvalar in på någon blandning av YA-romans/Fantasy.

Serien heter The dragon kings och är skriven av Kimberly Loth. 

Man får följa 17 åriga Aspen som gillar alla sorter av adrenalinframkallande aktiviteter. Hon gillar att hoppa fallskärm och klättra i berg men hon gillar också drakar. Nästan mer än livet själv. I dessa böcker lever drakarna sida vid sida med människorna och det är inget egentligen konstigt med det, förutom att människorna oftast inte kommer dem speciellt nära. Aspen har dock ett speciellt band till dem efter att som liten ha blivit räddad av just en drake.

De flesta andra människorna håller sig oftast långt ifrån dem då de flesta människor inte litar på drakarna och ser dem som ett hot. Aspen försöker studera drakarna mer ingående för att göra människorna mer medvetna om att drakar inte alls är farliga utan bara missförstådda. Hon följer drakarna med sin kamera mycket hellre än att umgås med sina vänner och sin familj. En dag börjar dock en ny kille i skolan. En kille Aspen på något sätt får en mystisk dragning till, något hon inte alls kan förklara då hon instinktivt egentligen hatar honom samtidigt som hon känner ett starkt band till honom.

Kort tid efter att han börjat i skolan börjar människor försvinna eller dyka upp döda. Alla vänder genast misstankarna till drakarna och Aspens kamp för att rentvå dem börjar. Trots sitt hat mot den nya killen, Sid, måste till slut Aspen acceptera att han kan vara en tillgång då han verkar kunna väldigt mycket om drakarna som tidigare varit okänt för de flesta människorna. Men han bär på en stor hemlighet. Är han ond? Är han god? Vad är det han döljer och kan han hjälpa Aspen?

Det låter kanske inte så himla intalande och det tyckte inte jag heller första gången jag läste vad böckerna handlade om och det kan vara det som gjort att jag hoppat över dessa böcker. Men jösses så fel jag hade. Efter att ha läst första boken i ett svep så kunde jag inte sluta. Serien har en lagom blandning av övernaturligt, romans, och ungdomsbok. Det roliga är att här i Sverige marknadsförs böckerna som ungdomsböcker 12-16 år. I USA för barn mellan 9-12 år. Något jag inte alls tycker stämmer. 12-16 år mer logiskt. Att sedan jag är +40 och älskar dessa är en annan historia. Många tittar ofta lite snett på oss vuxna som läser barn och ungdomsböcker men jag tror att många missat att ungdomsböcker idag kan vara både välskrivna och lika underhållande för en vuxen som för ungdomar.

Böckerna ska läsas i denna ordning

1. Obsidian
2. Aspen
3. Valentine
4. Skye
5. The kings

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.