En liten uppdatering om vad jag pysslat med i veckan!

Det här med att måla tak med alkydfärg – det skvätter. 

I veckan har vi jobbat i mina föräldrars nya hus. Det är så otroligt mycket att göra och tiden känns inte som den kommer räcka riktigt, men vi jobbar på så gott vi kan. Sedan i måndags har vi börjat spackla sprickor i taken, målat tak, spacklat en del väggar, börjat grunda vissa väggar, ritat ut var väggar ska rivas, var nya badrummet på bottenvåningen ska vara, spacklat trasiga lister runt fönster, rivit tapeter, städat dörrar, guidat vvs-killarna som drar helt nya ledningar då det har varit läckor, monterat in en varmvattenberedare i ”poolhuset”, guidat killarna som var här och drog in ledningar för kommunalt vatten samt för fiber, vi har planerat, åkt till affärerna ett flertalet gånger och vi har svettats. Som fasiken har vi svettats.

De grävde upp halva framsidan för att dra in vatten och fiber. Men nu är det klart i alla fall.

Inte riktigt samma vinkel men nästan. Vi var tvungna att dra på ett lager grundfärg på väggarna för att stänga in lite av röklukten som fortfarande hänger kvar trots ozonbehandling. Man ser ju skillnaden, framför allt i taket, hur guld det var innan jämfört med efter första strykningen i taket.

Har fotat mer med stora kameran men den har jag glömt ute i huset, men det kommer komma mer bilder vart efter renoveringen framskrider. Även golvet ska bytas här inne, det är endast täckt för att… ja, varför då? För att min pappa är lite bestämd med hur saker ska vara helt enkelt.

Detta är det rum som ska bli deras sovrum. Här ska mest troligt även in två fönster till samt att det ska öppnas upp till det nya badrummet så att detta sovrum får ett eget badrum som man bara kommer till via detta rum.

När man kliver ut och kollar på termometern och den visar 38 grader i skuggan, då är det lite kämpigt. Som tur är så har det varit lite vind så vi har kunnat ha öppet med tvärdag genom huset så man i alla fall fått lite luft.

Pappa var tvungen att åka hem idag igen för han har ju saker att fixa hemma också så imorgon får jag kriga själv. Då ska jag fortsätta med att tvätta ytterdörren. Den är mer gul än vit, de förra ägarna har ju rökt som skorstenar inomhus. Förhoppningsvis kan lite av det missfärgade försvinna i alla fall även om vi vet att det inte kommer försvinna helt och hållet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.