After av Anna Todd!

Hur många har läst bokserien ”After” av Anna Todd? Hon skrev först dessa böcker på Wattpad, en plats där man på nätet kan lägga ut sina egna alster. (Där jag också håller på att lägga ut min ”bok”). Sedan gavs böckerna ut av ett förlag och resten är historia. Eller inte riktigt kanske, men många, många, många personer har läst dem. Så även jag, då jag typ läser ALLT.

Jag har läst påde de utgivna böckerna, på både engelska och svenska (Alla är dock inte översatta) samt Wattpadversionen. De skiljer sig lite åt och jag tror jag gillar bokversionen mer, om jag nu kan säga att jag gillar dem. För det gör jag egentligen inte.

Böckerna handlar om Tessa som börjar Collage. Där möter hon Hardin, en kille med mörka hemligheter och bla bla bla…

Det jag vill komma fram till är att alla (De som läst böckerna alltså), och då menar jag ALLA höjer deras förhållande till skyarna. Det är så himla gulligt och puttinuttigt och det är typ bästa lovestoryn ever. Men jag håller verkligen inte med. Förhållandet är destruktivt, de sviker konstant varandra och gör den andre ledsen av ren ondo, för att hämnas och de mår ständigt dåligt i varandras sällskap. Även om de plockar fram det bästa ur varandra så plockar de även fram det värsta.

För att inte spoila för mycket så får jag väl ge fan i att skriva mer men efter fem böcker  om Hardin och Tessa och Två böcker om Landon (ardins styvbror) så kan jag bara säga att jag var arg som ett bi. På riktigt!
Även om det blir ett ”lyckligt”(?) slut så är jag ändå inte nöjd. Detta ska inte glorifieras. Inte vad jag tycker i alla fall.

För att komma till saken, skitböckerna (Eller i alla fall hela första och en del av bok två) har nu blivit film. Eller ja, det har jag ju vetat länge men nu finns datum satt till den 12 April i år. Och vem ska se detta dravel på bio? Jo, jag! Jag vill veta hur de vinklat denna story. Jag vet att mycket har ändrats från originalberättelsen och det är ju vanligt när det gäller film, så jag vill se om jag kan tycka om filmen även om jag drivs av någon form av hat-kärlek til böckerna.

Vad tror ni? Någon med någon tanke om filmen eller böckerna?

Om någon inte läst böckerna, men skulle vilja så är det som sagt fyra stycken plus två fristående om en annan karaktär i storyn och böckerna ska läsas i ordningen. Svenska namnet inom parentes.

  1. After (När vi möttes)
  2. After we collided (När vi tvekade)
  3. After we fell (När vi föll)
  4. After ever happy  (För evigt)
  5. Before (Tror inte denna är översatt)
  1. Nothing More (Tror inte denna är översatt)
  2. Noting Less (Tror inte denna är översatt)

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.