Hittat hem!

sharanDen är hemma nu, Vår Terminator! (Kallar den det eftersom ljusen ser ut som T-101’s ögon).
Eller egentligen är den inte hemma, för den fick följa med gubben till jobbet direkt efter den blev hämtad. Men nu är den vår. I 12 veckor har vi väntat, och väntat, och väntat lite till.

Helt plötsligt bara hände det.

Vi åkte på en roadtrip och helt plötsligt hade vi beställt en ny bil. Vet inte hur det gick till egentligen, men så är det ofta när vi gör något i den här familjen. Inte för att vi inte gillat vår gamla bil, vår lilla ”Buppen” som den kallats, men man måste ju förnya sig, våga testa något nytt. Nu testar vi en VW Sharan.
S-Maxen hade dragit iväg i mil och behövde servas för andra gången på ett år. Den hade dyr skatt och några smärre fel, som visserligen åtgärdades, men var återkommande och vi gav upp.

Dessutom fick vi en jäkligt bra deal så det var svårt att låta bli. Den här gången blev det en vit. Vi valde mellan det och svart, de var lika fina men den vita var ca 7000 kr billigare  och då blev det den.Vi valde istället att lägga de pengarna på två extra års nybilsgaranti. Valet var inte så svårt när man gillade båda färgerna.

Sedan gillade vi en del saker på Sharanen som S-Maxen inte har. T. ex.  att det finns luftventiler i tredje raden, bättre benutrymme i tredje raden (”riktiga” säten i normalhöjd), öppningsbart panoramatak och lite annat som bara designmässigt tilltalade oss. Jag önskade mig alltid en Golf när jag var liten, det blev det aldrig så nu blir det en större variant istället. Den har också luftutsug av varmluft. Så när bilen stått i solen hela dagen startar man bara kupévärmaren (jo ni läste rätt) och sätter den på kyla så kyler den ner bilen snabbt och smidigt. Underbart!

Detta är dessutom första gången vi beställer en bil som vi valt helt själva hur vi vill ha. Alla andra har antingen varit begagnade eller nya bilar som de haft i lager.
Kändes stort att få välja och vraka bland paketen. Helst skulle man ju vilja ha allt, men då hade man blivit fullkomligt ruinerad. En bil för en halv mille räcker gott och väl. Egentligen är det en aning dyrt, men vad fan! Man lever bara en gång. Detat blir även vår första automatare, så nu kallas maken för Gubbe(?). Förstår inte riktigt varför, det är ju ruggigt trevligt med automatare! Speciellt i stadstrafik.

Nu får ni hålla tummarna med oss att vi blir nöjda och inte saknar S-Maxen för mycket. För vi tyckte verkligen att det var en bra och kul bil. Mycket trevliga köregenskaper, bra ax och vanlig bilkänsla trots att de var sjusitsig.
Sharanen blir ju lite mer bussvariant men det gör inget. Den har så många andra fördelar. Som att man kan fälla även passagerarsätet fram = helt otroligt utrymme att lasta. Den har ju även skjutdörrar. Något som jag saknat på Forden.

Tyvärr kan jag inte ge er någon bild på den för tillfället. Ni vet, jag har ju ingen telefon som kan ta emot någon bild från maken. Men det kommer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley
SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.